Za mną ostatnio chodzi taki: https://www.google.pl/search?q=Partheno ... jwsgbbkYE4 Jak go gdzieś w stacjonarnym sklepie dorwę, to na pewno kupię
Nasze marzenie - część druga :-)
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze marzenie - część druga :-)
Cześć Madziu
Nie chce mi się wierzyć, że winobluszcz Twojej Mamy nie wybarwia się na czerwono jesienią. A jaką ma wystawę? Może północną (wtedy zdaje się wybarwia się mniej)? Które miejsce chcesz obsadzić - może to? http://images47.fotosik.pl/1861/222dcf8b93f1c641med.png Z
Za mną ostatnio chodzi taki: https://www.google.pl/search?q=Partheno ... jwsgbbkYE4 Jak go gdzieś w stacjonarnym sklepie dorwę, to na pewno kupię
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu to są maleństwa. Większe okazy radzą sadzić co 3 metry. Ja posadzę co dwa lub co półtora. Jak cofniesz się do str 45 to na 3 zdjęciu basenu w tyle widać tą skarpę. Jest ona dosyć długa i właśnie ją chcę obsadzić dzikim winem.
Grażynko Ja dopiero teraz przy kawce usiadłam
. Dzisiaj trochę pracy. W pracy- pracy i w domu - pracy. Chciałabym też wybrać się na jakieś małe zakupy. Tym razem odzieżowe.
Milenko on jest w ciągłym słońcu. I nie wybarwia się. Zrobię zdjęcie jesienią to uwierzysz
Tak czy siak, tego mamy też sobie wezmę. Za rok kolejne grodzenie. Także przyda się na siatkę
Co do obsadzenia to siatka na zdjęciu po prawej stronie marzy mi się w clematisach a po lewej na dole przy samej skarpie chcę właśnie dzikie wino. Nooo, ten który podałaś też jest fantastyczny. Za takim też się chętnie porozglądam.
Grażynko Ja dopiero teraz przy kawce usiadłam
Milenko on jest w ciągłym słońcu. I nie wybarwia się. Zrobię zdjęcie jesienią to uwierzysz
Co do obsadzenia to siatka na zdjęciu po prawej stronie marzy mi się w clematisach a po lewej na dole przy samej skarpie chcę właśnie dzikie wino. Nooo, ten który podałaś też jest fantastyczny. Za takim też się chętnie porozglądam.
-
Pashmina2006

Jak wspominałam byłam dzisiaj na zakupach odzieżowych
Chciałam się Wam pochwalić zdobyczami :
Berberys Golden Ring

6x lawenda

Kolejny storczyk do kolekcji

A tu moje fuksje. Były w tragicznym stanie po przesuszeniu weekendowym. Teraz kwitną ponownie no i jakoś się trzymają. Jak stały na deszczu to im bardzo liście chorowały. Myślę że dochodzą do siebie.

A tu tak ogólnie - storczykowo

Został mu jeden kwiatek. Ale i tak długo i pięknie kwitł.

Całkiem niedawno od jednej forumki dostałam malutki kwiatuszek "różowej" . Rozrósł się błyskawicznie. Jestem w szoku.

Berberys Golden Ring

6x lawenda

Kolejny storczyk do kolekcji

A tu moje fuksje. Były w tragicznym stanie po przesuszeniu weekendowym. Teraz kwitną ponownie no i jakoś się trzymają. Jak stały na deszczu to im bardzo liście chorowały. Myślę że dochodzą do siebie.

A tu tak ogólnie - storczykowo

Został mu jeden kwiatek. Ale i tak długo i pięknie kwitł.

Całkiem niedawno od jednej forumki dostałam malutki kwiatuszek "różowej" . Rozrósł się błyskawicznie. Jestem w szoku.

- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj Madziu.A ja myślałam że, to tylko moje zakupy odzieżowe kończą w centrum ogrodniczym.
.Berberys śliczny a lawendy okazałe sadzonki.Fajne papryczki i chyba to jest dynia.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Zakupy odzieżowa=centrum ogrodnicze 
Tak to już z nami jest
Tak to już z nami jest
- Mandragora

Widzę, że zakupy udane
Berberys bardzo ładny, widzę też, że kolekcja storczyków się powiększa. Piszesz, że fuksja nie lubi stać pod gołym niebem - to może mojej będzie dobrze pod zadaszeniem
Zapomniałabym dodać, że ładnie dobrane osłonki do storczyków 
-
Pashmina2006

Joasiu hehe no jak widzę to już taka przypadłość. Większość zakupów kończy się w ogrodniczym
Pojechałam specjalnie do centrum handlowego. Ale tak niedaleko był ogrodniczy, grzechem byłoby nie wstąpić
A na zdjęciu jabłuszka:)
Agnieszko Nigdy nie wiemy gdzie nas nogi poniosą
Milenko Ja się przekonałam że jednak lepiej mi się trzymały na balkonie gdzie deszcz ich nie dosięgał. Jak pojechałam na urlop i skrzynka stała właśnie pod gołym niebem to liście tak zachorowały że już myślałam że koniec z nimi. A jak wróciły pod daszek to doszły do siebie. Powoli powoli i mam nadzieję że się podniosą całkiem. Teraz jest z nimi super w porównaniu z tym co było. Co do storczyków to storczykomania u mnie w domu trwa
Poszliśmy dzisiaj na spacer z Foxerem. Wróciliśmy jeszcze z czymś takim:

Agnieszko Nigdy nie wiemy gdzie nas nogi poniosą
Milenko Ja się przekonałam że jednak lepiej mi się trzymały na balkonie gdzie deszcz ich nie dosięgał. Jak pojechałam na urlop i skrzynka stała właśnie pod gołym niebem to liście tak zachorowały że już myślałam że koniec z nimi. A jak wróciły pod daszek to doszły do siebie. Powoli powoli i mam nadzieję że się podniosą całkiem. Teraz jest z nimi super w porównaniu z tym co było. Co do storczyków to storczykomania u mnie w domu trwa
Poszliśmy dzisiaj na spacer z Foxerem. Wróciliśmy jeszcze z czymś takim:

- Mandragora

Nie, no teraz to już przesadziłaś
Żeby ze spaceru z psem znosić storczyki
Choć ja też często coś tam znoszę - ale jak to na wsi - raczej jakieś polno-leśne rośliny
Czy Foxer czekał przed sklepem, czy wszedł z Tobą? 
-
Pashmina2006

heheheh
sama z siebie się śmiałam. Szkoda że nie rosną na drzewach w parku. Znosiłabym je ciągle do domu
Foxer czekał z koleżanką. Spotkałam ją niedaleko sklepu. I powiedziałam że muszę zrobić szybki ważny zakup. Już przez szybkę upatrzyłam co i jak
Chciałam żeby pies miał długi spacer. Park ma codziennie także wybraliśmy się w część gdzie zaczynają się sklepy. A że tak stał.. i wołał kup mnie. No to jak mogłam się oprzeć?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu widzę, że Twoja kolekcja storczykowa rośnie w oczach
wszystkie śliczniutkie..... storczyki to i moja pasja, ale ja już nie kupuję( od kilku lat
).... miejsca brak .....
Zakupy ,,odzieżowe,,
super....... berberysik piękny.....
co to za odmiana???
Prześlicznie wygląda ten pasiasty kwiaciorek w grafitowej donicy..... cudne skomponowały się kolorki
Zakupy ,,odzieżowe,,
Prześlicznie wygląda ten pasiasty kwiaciorek w grafitowej donicy..... cudne skomponowały się kolorki
-
Pashmina2006

Ja mam jeszcze cały jeden parapet wolny
A i w pozostałych znajdzie się jeszcze jakieś miejsce
Ja po prostu nie umiem im się oprzeć. Jest jeszcze tyle które chciałabym mieć... No ale oczywiście muszę zachować zdrowy rozsądek czyli nakupować storczyków i myśleć też o innych kwiatach. Podobają mi się guzmanie ale nie wiem jak się nimi zajmować. Kiedyś miałam dwie. Usechł ten główny pęd i nie chciał odrosnąć. Ktoś mi powiedział że nie odrasta już nigdy. No i wywaliłam. Potem doczytałam że odrasta i teraz sama nie wiem
Berberys to golden ring.
Berberys to golden ring.
- Mandragora

Ależ oczywiście - wszystko dla dobra psa - żeby miał długi spacer

-
Pashmina2006

No tak tak..gdzież bym śmiała iść tylko po storczyka. Coś Ty
Znudził mu się park i w jego wzroku widziałam że pora na zmianę kierunku 
[quote="MID2006"A że tak stał.. i wołał kup mnie. No to jak mogłam się oprzeć?[/quote]
Do mnie tak hortensje wołają

Do mnie tak hortensje wołają
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Ewuś no i kolejna tajemnica dzięki forum została odkryta- znamy mowę kwiatów
Dobrze że nie mam blisko siebie centrum ogrodniczego jakiegoś wielkiego bo chyba bym już tylko z kwiatami rozmawiała
Zakupując je od razu
A potem eMowi bym serwowała bratki na obiad