Jeżówki ostatnio mnie oczarowały..... muszę koniecznie posadzić sobie .... mam tylko białą i różową, a marzą mi się podobnie jak Tobie całe łany.... Ja niestety nie mam na takie nasadzenie miejsca, ale kilka niewielkich kępek się zmieści
Kropelka zaprasza
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
O rany jaka ogromna, piękna kępa lilii...... uwielbiam taki widok
Jeżówki ostatnio mnie oczarowały..... muszę koniecznie posadzić sobie .... mam tylko białą i różową, a marzą mi się podobnie jak Tobie całe łany.... Ja niestety nie mam na takie nasadzenie miejsca, ale kilka niewielkich kępek się zmieści
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52

Czy znasz nazwę tego liliowca .
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
piękne odmiany liliowców 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu, ta zółta jeżówkę kupiłam kilka tygodni temu, już kwitnacą. Wsadziłam i z każdym dniem coraz ładniejsza 
Aniu, masz racje trzeba cieszyć sie pięknem kwiatów, tak szybko lato nam ucieka...
Agnieszko, Twój odwieczny dylemat: jak upchnąć jeszcze jedną sadzonkę, gdy miejsca coraz mniej? Mimo wszystko, są rosliny, których warto mieć więcej w swoim ogrodzie
Jolu, niestety nie znam nazw odmianowych swoich roślin. Czasem udaje mi się którąs zapamiętać, gdy jest "swojska"- wszystkie nazwy obco brzmiące, angielskie itd dla mnie są nie do zapamiętania
Polu
dziękuję. Właśnie myślę jakby tu skombinować kolejna rabatę z przewagą liliowców
No to kolejna porcja zdjeć

Aniu, masz racje trzeba cieszyć sie pięknem kwiatów, tak szybko lato nam ucieka...
Agnieszko, Twój odwieczny dylemat: jak upchnąć jeszcze jedną sadzonkę, gdy miejsca coraz mniej? Mimo wszystko, są rosliny, których warto mieć więcej w swoim ogrodzie
Jolu, niestety nie znam nazw odmianowych swoich roślin. Czasem udaje mi się którąs zapamiętać, gdy jest "swojska"- wszystkie nazwy obco brzmiące, angielskie itd dla mnie są nie do zapamiętania
Polu
No to kolejna porcja zdjeć

- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Mariolka ale faktycznie te kwiaty są takiej wysokości jak ty, córunia pod drzewkiem jak kwiatuszek
na twojej twarzy uśmiech gości - rodzinka wspaniała
Czy możesz mi zdradzić tajemnicę czym dokarmiasz te dorodne rośliny?
na twojej twarzy uśmiech gości - rodzinka wspaniała
Czy możesz mi zdradzić tajemnicę czym dokarmiasz te dorodne rośliny?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mariolko czy na 1 zdjęciu w pierwszym rzucie z powojnikiem to jest dzielżan ? czy już Ci kwitnie?
Bardzo ładne jeżówki i ta rozczochrana biała dalia!
Bardzo ładne jeżówki i ta rozczochrana biała dalia!
-
kropelka

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mariolu!...milo Ciebie widzieć...i twoja córcię...
Wspaniała sesja wśród pięknych kwiatów...Urzeka mnie Twój raj...kolekcja lilii
Hortensje...cudo!...ile one mają lat...?
Pozdrawiam cieplutko
Wspaniała sesja wśród pięknych kwiatów...Urzeka mnie Twój raj...kolekcja lilii
Pozdrawiam cieplutko
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Pięknie wygląda żwir w połączeniu z korą. Zanoszę się z zamiarem zrobienia ścieżek ze żwiru. Dawałaś coś pod niego na ścieżki tzn suchy cement czy coś w tym stylu czy tak wysypany? Pięknie to wygląda 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mariolko, u ciebie coraz piękniej i wciąż mnie zaskakujesz nowymi roslinkami. Tawka "ptasie łapki" to coś, co muszę sobie dokupić do towarzystwa żurawek. Mam jedną, bo drruga nie wiedzieć czemu zmarzła mi tej zimy.
-
kropelka

Bogusiu, moje najstarsze hortensje mają 3 lub 4 lata 
Są stosunkowo młode
Paulina, ja mam ścieżki z odpadów granitowych wbijanych tylko w ziemię, bez zadnych zapraw. Natomiast żwir mam wysypany na rabatach na agrotkaninie
Wandziu, mnie ta trawka też zimą przemarzła, ale odbiła, choć długo wiosną nic się nie działo.
Jeszcze kilka fotek

Są stosunkowo młode
Paulina, ja mam ścieżki z odpadów granitowych wbijanych tylko w ziemię, bez zadnych zapraw. Natomiast żwir mam wysypany na rabatach na agrotkaninie
Wandziu, mnie ta trawka też zimą przemarzła, ale odbiła, choć długo wiosną nic się nie działo.
Jeszcze kilka fotek

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariolko Twój ogród jak wyspa na morzu! dookoła pola a tu taka zielona oaza, czy tej prymulce coś się nie poch...... 
Cześć, Kropelko! Przyszłam zobaczyć Twój ogród i zdębiałam. To rzeczywiście jak wyspa na morzu, jak pisze Maska! Ogród jest piękny, zagospodarowany, obsadzony i kwitnący, po prostu raj dla oka! I kwiaty cudowne, ta kępa różowych lilii jest wspaniała!
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Mariolko, ale masz wszystko udane i cudne,
począwszy od dzieci, skończywszy na roślinach. Jeżówka żółta urocza, gdzie ją zdybałaś ?
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariolu przeliczne wielkie żurawki...ależ wspaniale rozrosły Ci się
Widoczki z ogródka super, prawdziwą przyjemnością jest spacer po nim
Widoczki z ogródka super, prawdziwą przyjemnością jest spacer po nim