Witajcie w moim skromnym ogrodzie
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie
Ja również
gdzie jesteś Paulinko? 
Ta kostka brukowa Cię wykończyła najwyraźniej. Ale może jutro doczekamy się obiecanych zdjęć. 
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
hehe, jestem, jestem, a teraz Was tak po zanudzam zdjęciami, że będziecie omijać mój wątek szerokim łukiem
Na początek nie ogród a komoda, pierwszy raz zakwitł mi amarylis od dwóch lat, więc muszę się pochwalić

starocie

"kostka"
szału ni ma, ale chociaż ominie mnie noszenie tej ławki kiedy M kosi trawę

skalniaki teściowej, wiem, że muszę coś wymyślić na schody, myślałam aby zrobić je z boku ale zdałam sobie sprawę, że przecież i tak będą łazić przodem

różana rabata, obecnie róże w pączkach, ale dwie bidulki zakwitły już wcześniej i o dziwo zgadzały się z obrazkiem, piękne fioletowe, wkleję kwitnące jak zechcą zakwitnąć
Na jesień moja lista życzeń wydłużyła się o nowe egzemplarze róż także na pewno się powiększy i ta marna póki co rabatka

i rabata, którą tworzyłam niedawno i wklejałam fotkę, nawet ktoś pochwalił mnie, że nie sadzę gęsto a tu proszę, niedługo nie będzie gdzie łopatki wbić

i starocie

nareszcie zakwitła róża Sandra Renaissance
kolor ma po prostu cudaśny (bynajmniej dla mnie) piękna jasna lawenda i piękny cytrusowy zapach
Obecnie moja ulubienica

zakwitają jakieś mizerne lilijki, każda inna
Może wzmocnią się za rok

jeszcze obrzeże, żwir i powielenie tematu po drugiej stronie. Ja nie wiem jak my to wyliczyliśmy ale zabrakło nam jednej kulki

ta różowa hortensja zaczyna mi się nawet trochę podobać, te rozwinięte kwiaty są na prawdę sporych rozmiarów

sąsiadka chyba zapomniała o dywanie, już z miesiąc wisi

Na początek nie ogród a komoda, pierwszy raz zakwitł mi amarylis od dwóch lat, więc muszę się pochwalić

starocie

"kostka"

skalniaki teściowej, wiem, że muszę coś wymyślić na schody, myślałam aby zrobić je z boku ale zdałam sobie sprawę, że przecież i tak będą łazić przodem

różana rabata, obecnie róże w pączkach, ale dwie bidulki zakwitły już wcześniej i o dziwo zgadzały się z obrazkiem, piękne fioletowe, wkleję kwitnące jak zechcą zakwitnąć

i rabata, którą tworzyłam niedawno i wklejałam fotkę, nawet ktoś pochwalił mnie, że nie sadzę gęsto a tu proszę, niedługo nie będzie gdzie łopatki wbić

i starocie

nareszcie zakwitła róża Sandra Renaissance

zakwitają jakieś mizerne lilijki, każda inna

jeszcze obrzeże, żwir i powielenie tematu po drugiej stronie. Ja nie wiem jak my to wyliczyliśmy ale zabrakło nam jednej kulki

ta różowa hortensja zaczyna mi się nawet trochę podobać, te rozwinięte kwiaty są na prawdę sporych rozmiarów

sąsiadka chyba zapomniała o dywanie, już z miesiąc wisi

Boże, Polu, Ty to sama wszystko ogarniasz?! Przecież to jest praca dla sztabu ogrodników! A tu taki porządeczek, chwastów ani śladu, wszystko uporządkowane, wymuskane, roślinki skomponowane jak w ogrodach okazowych, pięknie po prostu! A nad kwiatami z pierwszego zdjęcia westchnęłam sobie zazdrośnie: uwielbiam białe kwiaty. 
- kwiaty_poli
- 500p

Linetko, to, że tak nie ma chwastów to tylko takie złudzenie optyczne
Rzeczywiście ogród jest duży, rośliny jeszcze małe i plewienia ogromna ilość
A do białych kwiatów też mam ostatnio słabość 
Oj, u mnie to złudzenie optyczne zawsze jakoś się ujawnia na zdjęciach i zdradza smutną prawdę. 
Czy u Ciebie też dzisiaj taka pogodna niedziela? Może pokażesz jeszcze parę zdjątek?
Czy u Ciebie też dzisiaj taka pogodna niedziela? Może pokażesz jeszcze parę zdjątek?
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulina- mnie się podoba. Starocie, nie starocie- i tak ciągle cos przesadzamy i przeorganizowujemy w ogrodzie, zatem to wszystko ma formę tymczasową
Widzę pieknie wystrzyżonego jałowca. Ja mam kilka iglaków "zbonsaizowanych" jednak 7- letniego jałowca rozłozystego- nie mam juz siły formować i ostatnio nawet myslałam nad jego wyciupaniem. Strasznie twarde drewno ma skubaniec, nie mogę sobie z nim poradzić...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko witaj
,w Twoim ogrodzie pięknie i kolorowo ,a to lubię
Bratki kwitna niezmorowane u mnie też
Hortensje śliczne,lilie,jeżówki,
ach to kochane lato 
,w Twoim ogrodzie pięknie i kolorowo ,a to lubię
Bratki kwitna niezmorowane u mnie też
Hortensje śliczne,lilie,jeżówki,
- anym

Ojeju!
jaka duża ilość zdjęć i jakie śliczne! Paulino jestem pełna podziwu Twój ogród jest piękny! Jak wszystkie rośliny rozrosną się będzie wyglądał wręcz katalogowo
I kostkę kamienną ułożyłaś sama?...pracowita pszczółko. Podziwiam i zachwycam się jednocześnie!
- kwiaty_poli
- 500p

Kochane zawstydzacie mnie
hehe
Linetko kochana miałam tak strasznie pracowity weekend, że brakło czasu na ogród i na robienie w zdjęć, poprawię się
Mariolu u mnie też był taki wielki 15-to letni jałowiec, posadzony nie za mojej kadencji, w miejscu gdzie by go być nie powinno, też go pociachałam, bałam się, że uśmierciłam, a podrapałam się strasznie. Również podobają mi się iglagi w stylu bonsai, ale moje to wszystko maluchy, nie mają jeszcze uroku.
Aniu bratki terminatorki, kwitną cały czas, że też wcześniej nie miałam ich w ogrodzie
Piękne lato w ogrodzie, ja jednak i tak najbardziej lubię maj i czerwiec wtedy u mnie najwięcej kolorów.
Aniu śmieję się, że to kostka, ułożyłam kamienie na suchym betonie. muszę się zaopatrzyć w kamienie i zrobić jakieś ścieżki, uwielbiam kamień i drewno w ogrodzie. A z tym katalogiem to gruba przesada
Gdy pooglądam na forum ogrody, wtedy stwierdzam, że mój jest beznadziejny i zmieniłabym wszystko. M mnie tu stopuje i przez niego nie mogłam ściąć nawet kwiatów host, których nie lubię, mówi, że ma być tak jak jest hehe 
Linetko kochana miałam tak strasznie pracowity weekend, że brakło czasu na ogród i na robienie w zdjęć, poprawię się
Mariolu u mnie też był taki wielki 15-to letni jałowiec, posadzony nie za mojej kadencji, w miejscu gdzie by go być nie powinno, też go pociachałam, bałam się, że uśmierciłam, a podrapałam się strasznie. Również podobają mi się iglagi w stylu bonsai, ale moje to wszystko maluchy, nie mają jeszcze uroku.
Aniu bratki terminatorki, kwitną cały czas, że też wcześniej nie miałam ich w ogrodzie
Aniu śmieję się, że to kostka, ułożyłam kamienie na suchym betonie. muszę się zaopatrzyć w kamienie i zrobić jakieś ścieżki, uwielbiam kamień i drewno w ogrodzie. A z tym katalogiem to gruba przesada
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tam, maluchy też urosną. U mnie już niektóre rośliny (drzewka, iglaki) działają mi lekko na nerwy, bo zbyt wybujały i niektóre kompozycje pozagłuszały. Trzeba je ciachać ;)
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To ja, to ja Cie chwaliłam
Ale tak to bywa, że roślinki bardzo szybko się rozrastają. To wyobraź sobie jak Ty sadzisz prawidłowo i tak zarosło, to sie dzieje u mnie?
Co to takiego i jak to rośnie?
Ale tak to bywa, że roślinki bardzo szybko się rozrastają. To wyobraź sobie jak Ty sadzisz prawidłowo i tak zarosło, to sie dzieje u mnie?
Co to takiego i jak to rośnie?
- kwiaty_poli
- 500p

Gosiu to zatrwian wrębny, siałam z nasion. Kwiaty na suche bukiety, gdy tylko rozwiną się wszystkie ścinam i suszę a resztę wyrzucam bo zagłuszają mi inne rośliny na rabatce.
Mariolu pewnie też mnie to niebawem czeka, póki co rozkoszuję się ich małymi rozmiarami
A teraz kilka zdjęć
oleandry

budleja

odętka

na nowej rabatce różanej zakwitła póki co jedna róża, na mój gust to mi się bardzo podoba, jak kwiaty się rozwijają są w kolorze fuksji, potem bledną i stają się jasno różowe a jak przekwita nabiera lawendowego odcienia.

rabatka pod domem też trochę się zmieniła

liliowce

hortensja powoli się rozwija

dalia

Mariolu pewnie też mnie to niebawem czeka, póki co rozkoszuję się ich małymi rozmiarami
A teraz kilka zdjęć
oleandry

budleja

odętka

na nowej rabatce różanej zakwitła póki co jedna róża, na mój gust to mi się bardzo podoba, jak kwiaty się rozwijają są w kolorze fuksji, potem bledną i stają się jasno różowe a jak przekwita nabiera lawendowego odcienia.

rabatka pod domem też trochę się zmieniła

liliowce

hortensja powoli się rozwija

dalia

- anym

Paulinko zdjęcia cudowne
przeglądałam kilka razy i napatrzeć się nie mogę
Masz talent dziewczyno, a drewniane elementy superaśnie, oj coś czuję że będę u Ciebie częstym gościem
Masz talent dziewczyno, a drewniane elementy superaśnie, oj coś czuję że będę u Ciebie częstym gościem
Polu, piękny jest Twój ogród, kwiaty wspaniałe, a Ty robisz cudowne zdjęcia. Ten biały oleander kwitnie Ci jak gdzieś na Morzem Śródziemnym. Budleja jest prześliczna i fotografowana w czasie deszczu czy może podlewania?
Floksy już kwitną wielką kępą. Te dwubarwne liliowce są śliczne i takie pogodne. Hortensja olbrzymia! I co za kolor! Jeju, o każdym z Twoich zdjęć dałoby się powiedzieć niejedno, ale milej po prostu patrzeć i podziwiać.