Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Karolinko beza to jest chyba najłatwiejszy blat do ciast jaki jest możliwy. Robi się go błyskawicznie i najłatwiej jak się da 8-) Białka z cukrem, które same się miksują 8-) ..... a jakie pyszne.......
Cieszę sie bardzo, że Flashpoint podobają Ci się, to jedne z moich ulubionych liliowych odmian :D

Aniu bardzo namawiam na tę odmianę, jest wspaniała pod każdym względem 8-)

Gosiu faktycznie pachnie nieziemsko..... i ogród i cała okolica :D
Na zrobienie torcika namawiam.... robi się go bardzo prosto, a jest naprawdę pyszny :D

Jacku Flashpoint ma tę niesamowitą zaletę, że bardzo szybko się rozrasta tworząc bogate kępy :D
Liliowiec oczywiście jest bezimienny jak i wszystkie moje, pewnie już go wcześniej pokazywałam, ale jutro cyknę nowe fotki i wkleję :D

Mariolu dziękuję ;:196

Halinko cieszę się kochana, że zaglądasz ;:196

Madziu podobnego mam i ja, z tym że chyba go nie pokazywałam, bo rośnie u mnie w takim gąszczu pomiędzy innymi iglaczkami, że nie bardzo go nawet widać :lol: ale nie przeczę , że jest śliczny....
Wydaje mi się, ze kiedyś rozmawiałyśmy o innym ..... o takim cisie, który rozchodzi się jak wielkie gniazdo na boki.... ale nie jestem do końca pewna :oops:
Ja iglaczki bardzo lubię i traktuję je jako szkielet ogrodu, tło dla wszelkich kwitnących krzewów i bylin, które pięknie się prezentują na tle ich zieleni :D

Jadziu obie lilie o których wspomniałaś są przepiękne i na pewno będziesz nimi zachwycona tak jak i ja 8-)
Ja już kategorycznie nic nie zamawiam.... nie mam nawet gdzie przesadzić tych nadmiernie rozrośniętych..... będę musiała kombinować....
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Jak się nazywa ta druga róża?? Pierwszy raz widzę taką uroczą różyczkę, a także gratuluje pieknego liliowca. ;:303
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko zgadza się to Nostalgia, zakwitła wspaniałym bogatym bukietem :D
Może jej nie widziałaś, bo rośnie u mnie z drugiej strony domu, od wejścia , razem z Chopinem i kilkoma innymi różyczkami....

Reniu faktycznie Nostalgia zaszalała, ma masę kwiatów , wygląda obłędnie, jeszcze nigdy tak obficie nie kwitła :D

Marysiu Nostalgię najbardziej lubię w początkowej fazie kwitnienia, ma zjawiskowe te dwubarwne kwiaty..... później jak przekwita cała czerwienieje i już nie jest taka śliczna :wink: :lol:

Saro różyczka to Nostalgia..... bardzo ciekawa dzięki tym 2 barwom kwiatu..... :D Kojarzy mi się z miseczką truskawek z bitą śmietaną 8-) :lol:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki z radę poskrzypkową! Trochę za późno przeczytałam i pokiereszowana lilię ucięłam, i podeptałam ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko nie miałam od wczorajszego poranka netu, dopiero wieczorem mi włączyli, tak że nie miałam jak Ci wcześniej napisać, wybacz ;:196
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ piękne zdjęcia. A Nostalgia jest boska, kwitnie u Ciebie niesamowicie. Jest cudna i na pewno postaram się o nią tej jesieni. No cóż, muszę znaleźć jakiś skrawek miejsca w ogrodzie, nie odpuszczę.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wybaczam! ;:306 Ale i tak była zeżarta ;:174
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ależ piękne masz te lilie! Z roku na rok coraz większe i piękniejsze. Z przyczyn dla mnie niejasnych niektóre lilie marnieją mi, a inne rozrastają się mocno. Lipiec - czas prawdy. I już się okazało, że kilka lilii jest zupełnie inna niż kupowałam :evil: Na szczęście nie ma brzydkich lilii ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Linetko no ten brak miejsca w ogrodzie :roll: .... moje ciągłe zmartwienie.....Ja od jutra się biorę za przerabianie części rabaty..... mam obiecany kawałeczek mojej wymarzonej czerwonej pysznogłówki, i żeby zrobić dla niej miejsce muszeę przesadzić kilka innych roślin...... a żeby je przesadzić muszę przenieść kolejne..... i tak dalej i tak dalej :;230 .... więc żeby posadzić jedną pysznogłówkę,muszę robić roszady w wielu miejscach w ogródku :;230 Tak, że wierzę, ze i Tobie nie tak łatwo znaleźć miejsce na Nostalgię 8-)

Miłeczko to nie szkoda jeśli tak 8-) ..... w przyszłym roku wyrośnie piękna i mam nadzieję bez robali.....

Izuś oby tylko nie było powtórzeń z Twoimi to nie ma problemu..... tak jak piszesz wszystkie są piękne :D Już biegnę do Ciebie zobaczyć czy pokazałaś jakieś liliowe ślicznotki :D

Zapraszam na spacer :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

z wielką przyjemnością się spaceruje, tak pieknymi ścieżkami :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Świetnie utrzymane rabaty,lilie królują ;:oj , aż chciałabym się przejść osobiście po nich, żeby zobaczyć na własne oczy jak masz to wszystko posadzone.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko ślicznie masz zapełnione te swoje rabatki nic wykopać nic dosadzić wszystko ślicznie pasuje :D
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Czytam,że planujesz ogrodowe rewolucje. Mam nadzieję,że Flashpoint one ominą. Pięknie wygląda ta kaskada. Wiosną dosadzę parę cebul,żeby uzyskać taki efekt. Moje podrosną a te nowo posadzone bedą niższe.
Pajączka masz zarezerwowanego. Będę przesadzać liliowce jak przekwitną. Nie myślałam o rewanżu proponując Ci pajączka.
Wiem co to hemeromania. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko cieszę się, że z przyjemnością wędrujesz po moich alejkach, zapraszam gorąco ;:196

Justynko faktycznie teraz lilie są niepodzielnymi królowymi w moim ogródku, niestety już prawie wszystkie zakwitły, a sporo już przekwitło, tak, że jeszcze trochę i ten piękny spektakl się skończy..... jeszcze góra 3 tygodnie..... ale trudno wszystko przemija a za rok znów od nowa bardzo cieszy :D

Marysiu bardzo się cieszę , że podobają Ci się moje rabatki.... jednak bez kombinowania i przesadzanie nie mogę egzystować ;:224 :;230 Nie mam miejsca niestety na tworzenie nowych rabat, ogródek już nimi zapełniony po brzegi, bo i do największych niestety nie należy.... tak więc pozostały mi tylko różne zmiany w nasadzeniach..... ale ciągle kombinuję ;:224 :;230

Aniu te rewolucje nie takie poważne..... po prostu przesadzanie pewnej ilości roślin 8-) :lol: Między innymi sporo lilii musi być przesadzonych, bo mocno się już rozrosły i im ciasno..... Flashpoint też będzie musiała być rozsadzona, bo straszny u niej ścisk.... mam już dla niej spore miejsce przygotowane po wykopanym iglaku...... i to zaraz obok . A na jej miejsce pójdzie liliowiec :lol:
Bardzo Ci dziękuję za chęć podzielenia się liliowcem, nawet nie wiesz jak się cieszę ;:196 ostatnio naprawdę mnie zauroczyły :D Mam nadzieję, że jednak będę mogła Ci się czymś zrewanżować ;:196
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Co za bujne, kwietne, potężne rabaty - cudnie jest w twoim ogrodzie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”