Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Post »

Jadziu, Bogusiu - dziękuję, że zaglądacie w moje skromne progi ;:4
Aniu - dziękuję za fotkę, budleja ogromna, teraz tylko czekać na kwiaty i motyle ;:215
Madziu - żadnej nie przycinałam. Ta ze zdjęcia została pewnie podcięta od dołu po ataku przędziorków, ale wg mnie poprzednicy ścinali jej też czubek i boki. Być może z czasem straci taki ładny pokrój, ale mi to specjalnie nie przeszkadza. Bardziej martwi mnie największa 2 metrowa przy tarasie - muszę kupić coś na przędziorki, bo zauważyłam dziś niepokojące przebarwienie igieł. Niestety nie eksperymentowałam nigdy z ukorzenianiem świerków, ale znalazłam taki wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=24195
Joasiu - oj tak, to prawdziwy kaskader, śmiejemy się, że chyba nie umrze śmiercią naturalną :D
Choć oczywiście po harcach musi naładować baterie ;) Np. na fotelu na tarasie:

Obrazek

Obrazek

Dziś poprawiałam sama płyty ażurowe na strumyku pod domem, bo się pozsuwały, trochę czuję w plecach, bo to 27 kg kawały, a musiałam każdą wyjąć i poukładać na nowo. Ale efekt jest, koryto zrobiło się trochę szersze :) Oby tylko najbliższa ulewa nie zepsuła mojej pracy, bo szkoda by było. Posadziłam berberysy przy buku, ale nie jestem zadowolona z efektu - ich barwa niestety ginie na korze.. Bardziej pasowałoby tam coś jasnego, rozświetlającego.. Na razie zostawię, ewentualne przeróbki już raczej nie w tym sezonie.

Dobrej nocy wszystkim :wit

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko,witaj ;:7 Ale u Ciebie pięknie ! Nawet zachód słońca masz bajkowy.Psiaczek cudownie uchwycony w kadrze ;:80 Jest niesamowity i taki słodziak. Model I Klasa :uszy
Co do Twojej zieleni, to przyprawia o zawrót głowy :roll: Jedne kwiaty piękniejsze od drugich. Nie umiałabym wybrać, dosłownie WSZYSTKIE mi się podobają !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milenko ,śliczny ten Twój piesio .Mnie niestety zostały tylko dwa koty ,bo Bezik nie wrócił .Przykre to dla mnie bardzo .Pozdrawiam Cię kochana bardzo ciepło i życzę wspaniałej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko, ale masz zabawnego psiaka :D Już pisałam, ale się powtórzę, kochany jest.
Pomponella, taki mały krzak a tyle ma kwiatów ;:oj Widać, że dobrze jej u ciebie ,Hortensje też ładnie ci zaczynają kwitnąć. Moje Vanilki od A. z czterech tylko jedna ma maleńkiego kwiatka :roll:
Spokojnej niedzieli.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Hej, hej, Milenko. Super jest sesja foto Twojego psiaka, widać ze zdjęć że to baaardzo szczęśliwy pies. Ja również uważam że sterylki i kastracje to jedyny słuszny sposób na ograniczanie populacji niechcianych zwierząt zapełniających po brzegi schroniska i domy tymczasowe.
Ogród piękny, i te zachwycające zachody słońca :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko psinka cudna i fajnie, że taka rozrabiaka...wesoło jest w domku 8-) :lol:
Widzę na tarasie cudowną latarenkę.... uwielbiam je i namiętnie kolekcjonuję wszelkie świece, świeczniki i latarenki :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Robaczku - uwielbiam te przewieszające się "pompony" u Pomponelli :) Niestety ją najmocniej dotknęła czarna plamistość, na razie bez chemii jakoś sobie radzimy.
Joasiu - dziękuję za miłe słowa, ale chyba przesadziłaś, u mnie kwiecia wciąż bardzo mało, zdecydowanie więcej zieleni :wink:
Ewuś - co tam u Ciebie? Trochę lepiej z czasem? Jakie nadzieje na wątek w najbliższym czasie? Kurcze, szkoda Bezika, pamiętam go :( :(
Reniu - ech, te zakupy u A :( Piesio łobuz i słodziak, wszystko w jednym :D Pomponella fakt - obsypała się kwieciem, prawie wszystkie pąki otworzyły się jednocześnie, czym sprawiła mi mnóstwo radości. Oglądam ją kilka razy dziennie z każdej strony - M. podejrzanie na mnie patrzy :lol:
Iwonko - fajnie, że wpadłaś :) Liczi szczęśliwy, to fakt, zwłaszcza, że od kilku miesięcy nie siedzi sam w domu, rzekłabym nawet, że lekko już ma przewrócone w głowie :D

Młoda Annabellka rozwija jeden nieprawdopodobnie duży jak na taki młody krzew kwiat:

Obrazek

Posadzone na bukowej rabacie berberysy Admiration - niestety na korze gubią swoją barwę :(

Obrazek

Pozamęczam Was moją budleją :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat krwiściągu:

Obrazek

I pierwszy kwiat Giardiny:

Obrazek

Dla wytrwałych jeszcze trochę Pomponelli :)

Obrazek

Obrazek

Dzisiejszy gość, który bardzo długo okupował liatry, niewzruszony moim bliskim towarzystwem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnego wieczoru Kochani! ;:167
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna Annabellka ,budleja bardzo ładny ma intensywny kolorek :D
Udane zdjątka z ważkami, ;:63 ;:63
Dalijki,suszki,róże ,,,,wszstko piękne ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Milenko nadrabiam zaległości ...kolor budlejki bardzo ładny ciekawy mam tylko białą teraz ...różowa i niebieska zmarzły... na wiosnę przycinałaś...?
...pięknie kwitnie Pomponelli młodziutki krzaczek o rany jak będzie starszy to będzie cudo jeszcze większe...
zdjęcia zachodu piękne nawet uchwyciłaś ptaszka... ;:138
..a piesio rozbrajający jest... :) zresztą wszystkie zdjęcia masz piękne... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Taaaaaaaaaaaa

fajne te kwiaciorki, dalie przecudne

a ten gość........., no cóż, on też musi zarabiać na pyłek i zagrychę

ale świetnie że masz cierpliwość nam pokazywać i fotografować takie bzykacze

U Ciebie zawsze coś niespotykanego można obejrzeć, mimo że więcej zielonego niż kolorowego

jakoś nie zauważyłam tego, ale skoro tak twierdzisz........ :shock: :shock:
Pozdrawiam, Agata.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit No niezły "fotelowiec" z tego Twojego Licziego :) No ale trzeba mu przyznać że fotogeniczny z niego facet. Hortensje bardzo ładne. No a berberyski może faktycznie są zbyt ładne żeby gubić urok przy korze. Wygląda to ładnie ale faktycznie nie widać w tym miejscu ich prawdziwego blasku. Może jak podrosną będzie lepiej ? Budleją możesz zamęczać mnie codziennie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Milu ,u mnie z czasem niestety krucho .Jak mam chwilkę to zagladam na forum i odwiedzam kogo mogę .Bardzo mi tego brakuje .Widzę ,że dalie Ci pięknie kwitną .U mnie też kwitną .W ogrodzie pachnie liliami ,aż się w głowie kręci .Niektóre liliowce też pachną ,wszystko razem daje niesamowitą mieszankę zapachową .Tylko ta susza ;:202 .Trzeba codziennie podlewać .U Ciebie pewnie jest akurat jeżeli chodzi o wilgotność ziemi .Pięknie masz ,zieloniutko. ;:162 :uszy ;:138 ;:168
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Milenko róże i dalie masz cudowne. Do tego budleja, na którą choruję. No i hortensję, którą kupuję od 3 lat chyba:)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zdjęcia ważki cudne :D U mnie niestety ich nie ma. Chyba za sucho. Może jak wreszcie zrobię jakieś oczko ;:224
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Miło zajżeć do Ciebie śliczne kwiatuchy ;:180 ;:180 ;:138 ;:138

-- 22 lip 2013, o 20:36 --

Miło zajżeć do Ciebie śliczne kwiatuchy ;:180 ;:180 ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”