Kochani
Całkiem niespodziewanie byłam dziś na bazarze....A że to był szybki wypad-to musiałam się streszczać...
O ile mogę żyć bez stanika

....to bez roślinek już nie
Wróciłam z kilkoma doniczkami bylin....

Nie zdążyłam nawet wypakować jeszcze,bo kawkę muszę wypić....
Ale kupiłam m.inn. jeżówkę pełną różową(małą sadzonkę)bez kwiatu więc nie ma co
focić...Jakiś rdest

,lobelię wieloletnią w kolorze ciemniej czerwieni,miętę cytrynową,i omszoną?weriegata...oraz kilka bylin.Nawet nazw nie pamiętam
Wieczorkiem postaram się zrobić zdjęcia...
Miętę pani miała chyba w 10 smakach.Albo i więcej.Sadzonki niedrogie,ale może i nie duże.Po 3zł.Za to miała;czekoladową,grejfrutową,cytrynową,ananasową i chyba jeszcze jakieś...
A że mięta modna teraz taka,,,to sobie kupiłam
Iza14,a ja nie mam czasem czekoladowej od Ciebie?bo coś mi rozrasta się niemiłosiernie i pachnie miętą...właśnie zaczyna kwitnąć.Pisałaś kiedyś ,że to kupiłaś jako coś innego...
kubasia pisze:Na mnie zrobiły ogromne wrażenie ; Lubię je bardzo, choć zawsze mam problem ze znalezieniem miejsca dla nich ; Na tle miętowej elewacji wyglądają ślicznie ; Pajęcznica liliowata bardzo ciekawa ; Koniecznie obserwuj , jak przezimowała.
Kasiu,u mnie też ciasnota...Ale szkoda mi tych dalii i mimo,że roczne,to je wykopię
Oj nachodzę się by posadzić to co dziś kupiłam
Pajęcznica,myślę że powinna przezimować bez problemu.Rośnie u mnie w lasach
Szarotko,a propo lilii,to widziałam dziś w Biedr.w doniczkach.Po 3 cebule posadzone,chyba ok.10zł.Były chyba 4 kolorki.Ale raczej takie jednolite,
Amara,dzięki
Rewi pisze:Twoje dalie

to, to, to... cudo!

Ale się uśmiałam...Oj tam cudo...tylko kilka mam
tesiu,dzięki kochana.
A póki zrobię nowe fotki,pokarzę stare...
Cynie na warzywniku...nie wiem ,czemu mi się w ogródku nie zmieściły

.Pięknie kwitną...
Cynia,a dalej jakiś ''rumianek'' roczny.
Co ciekawsze aksamitki...podzieliły los cynii

.Zdobią warzywnik...
A kto nazwie to cudo?Bardzo mi się podoba

.
Izuś14,chyba od Ciebie?
Jedna z hortensji zakwitła...
Liatra kłosowa

...sama siałam
I fuksjowe drzewko zakwitło
Miłego dnia kochani.Robota czeka...