PS. Szkolenie dobra rzecz ;-)
Nowa :)
Re: Nowa :)
Dorotko, Gosia ma rację... ile burz mózgów już tu przeżyłyśmy... moje zaowocowały ogromnymi zmianami w ogrodzie, in plus oczywiście 
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, czy to z burzy mózgów, czy to ze szkolenia...zawsze się coś dobrego wyniesie 
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Agnieszko, to prawda, burza mózgu na pewno będzie jeszcze niejedna..
A Ty nie myślałaś o tym, żeby zająć się projektowaniem ogrodów zawodowo? Świetnie Ci to wychodzi, a teraz jest spore zapotrzebowanie na tego typu "usługi"
Małgosiu, z ust mi to wyjęłaś
A Ty nie myślałaś o tym, żeby zająć się projektowaniem ogrodów zawodowo? Świetnie Ci to wychodzi, a teraz jest spore zapotrzebowanie na tego typu "usługi"
Małgosiu, z ust mi to wyjęłaś
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Dorotko 
Zupełnie przez przypadek zajrzałam do Twojego wątku... i zostałam
Miła atmosfera i kolory lata - czegóż chcieć więcej 
A propos wszelakiej maści projektantów - całkiem niedawno wynajęłam firmę do posprzątania ogrodu po majowych ulewach i gradobiciach, a właściciel - profesjonalista? zaproponował mi przerobienie ogrodu na żwirowy... w lesie sosnowo-dębowym
Pozdrawiam Cię serdecznie
Zupełnie przez przypadek zajrzałam do Twojego wątku... i zostałam
A propos wszelakiej maści projektantów - całkiem niedawno wynajęłam firmę do posprzątania ogrodu po majowych ulewach i gradobiciach, a właściciel - profesjonalista? zaproponował mi przerobienie ogrodu na żwirowy... w lesie sosnowo-dębowym
Pozdrawiam Cię serdecznie
Witaj, Moniko,
cieszę się, że mnie odwiedziłaś
Echh.. fachowcy ...często niestety nadużywana jest nazwa tego zawodu, a samozwańczy "fachowcy" (celowo z małej literki) niestety równie często uprawiają profanację zamiast własnego zawodu. Mam nadzieję, ze ów Pan wysłany został wysoko na koronę sosny, lub dębu
cieszę się, że mnie odwiedziłaś
Echh.. fachowcy ...często niestety nadużywana jest nazwa tego zawodu, a samozwańczy "fachowcy" (celowo z małej literki) niestety równie często uprawiają profanację zamiast własnego zawodu. Mam nadzieję, ze ów Pan wysłany został wysoko na koronę sosny, lub dębu
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Dziękuję Ci, Paulii(nko?)
ja Tobie tego samego życzę!
Pewnie nie wszystko od razu się ziści, ale teraz już pod innym kątem patrzę na swój ogród, kiedyś ..praktycznie do niedawna miał być schludny, teraz uważam, że powinnam sporo zmienić, bo nic do niczego nie pasuje, echh... zawróciliście mi w głowie...
ja Tobie tego samego życzę!
Pewnie nie wszystko od razu się ziści, ale teraz już pod innym kątem patrzę na swój ogród, kiedyś ..praktycznie do niedawna miał być schludny, teraz uważam, że powinnam sporo zmienić, bo nic do niczego nie pasuje, echh... zawróciliście mi w głowie...
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dorotko, czekamy na kolejne odsłony Twojego ogrodu 
Witaj, Kasiu
miło, że zajrzałaś.. ten mój ogród powstawał, kiedy jeszcze nie wiedziała, że istnieje coś takiego, jak Forum Internetowe o kwiatach.. pomysły czerpałam ..jak to ktoś mądry powiedział: "z niczego, czyli z głowy"
Teraz wiem, że począwszy od jesieni zajdą w nim (żeby nie powiedzieć "duże") jakieś zmiany ...i to dzięki Wam
Witaj, Moniczko
jutro postaram się coś wrzucić, nie mam ostatnio czasu na robienie zdjęć, moje chodzenie po ogrodzie ogranicza się do konieczności podlewania, bo susza straszna.. ale obietnica, to obietnica! 
Teraz wiem, że począwszy od jesieni zajdą w nim (żeby nie powiedzieć "duże") jakieś zmiany ...i to dzięki Wam
Witaj, Moniczko
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Witaj Dorotko i ja jestem z wizytą twój ogród jest juz ładnie zagospodarowany ,bardzo kolorowy ,czy duzą masz powieszchnię?.Co do przerabiania w ogrodzie to wszystkie tak mamy i co roku coś zmieniamy ,myślę ze zawsze jakieś zmiany trzeba dokonać 
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Dorotko, Twoja juka na prawdę gigantyczna
Uwielbiam kwiaty juki. Niestety moja nie chce kwitnąć. Cóż... widocznie mnie nie lubi
Przydało by się jednak wstawić jakąś aktualną fotkę

Przydało by się jednak wstawić jakąś aktualną fotkę
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Ojojoj.. czuję się trochę jak syn marnotrawny.. a w zasadzie córka
Witam po dłuuugiej przerwie!
To, że mnie tu nie było, nie świadczy o moich długich cud wakacjach, tylko o braku czasu. Nie znaczy to, że nic nie robiłam w ogródku, bo coś tam tknęłam
jednak nie tyle, ile bym chciała..
Witam serdecznie Misię53 w moich skromnych progach
to, że tak kolorowo u mnie trochę mnie denerwuje, jednak szkoda mi wyrzucić tego, co nie pasuje, ale jest plan, by poprzesadzać tak, by pasowało zarówno asortymentem, jak i kolorem
Małgosiu, Yucca mi się udała i to muszę przyznać, jestem z niej bardzo dumna.. zrobiłam sobie mini szkółkę yuccową,
wyobraź sobie, że powyrastało mi mnóstwo przedszkolaków z korzeni, które zadołowałam, bo szkoda było wyrzucić. Mam zamiar zrobić sobie yuccową rabatę, nie wiem tylko, czy przesadzać teraz, czy wiosną..?
Myślę, że Twoja Yucca Ci w końcu zakwitnie, musisz ją tylko przesadzić, bo miejscóweczka jej nie pasuje
tak było u mnie z tą właśnie, która teraz tak pięknie mi kwitnie. Moja ma lekki półcień, trochę słońca tylko po południu..
A zdjęcia wstawię..
tylko... Pan M. robił porządek w komputerze i teraz muszę zdjęć poszukać
taki to porządek mi zrobił 
Witam po dłuuugiej przerwie!
To, że mnie tu nie było, nie świadczy o moich długich cud wakacjach, tylko o braku czasu. Nie znaczy to, że nic nie robiłam w ogródku, bo coś tam tknęłam
Witam serdecznie Misię53 w moich skromnych progach
to, że tak kolorowo u mnie trochę mnie denerwuje, jednak szkoda mi wyrzucić tego, co nie pasuje, ale jest plan, by poprzesadzać tak, by pasowało zarówno asortymentem, jak i kolorem
Małgosiu, Yucca mi się udała i to muszę przyznać, jestem z niej bardzo dumna.. zrobiłam sobie mini szkółkę yuccową,
wyobraź sobie, że powyrastało mi mnóstwo przedszkolaków z korzeni, które zadołowałam, bo szkoda było wyrzucić. Mam zamiar zrobić sobie yuccową rabatę, nie wiem tylko, czy przesadzać teraz, czy wiosną..?
Myślę, że Twoja Yucca Ci w końcu zakwitnie, musisz ją tylko przesadzić, bo miejscóweczka jej nie pasuje
A zdjęcia wstawię..
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Dorotko, w takim razie czekamy na nowe zdjęcia. juka pięknie kwitnie, czyli ona woli takie warunki. Rabatka z jukami dobry pomysł. Sądzę że powinnaś posadzić na jesieni i okryć kora korzenie żeby nie przemarzły tak na wszelki wypadek.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;