Mam Cafe na liście.
Róże 2013/2014 - Gosia
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże 2013 rok - Gosia
Ja to bym chciała Cafe Piano.
Mam Cafe na liście.
Mam Cafe na liście.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anka - a kto wie czy za rok albo za dwa nie będzie takiej róży?
Jest już biała Piano - teraz czekamy na żółtą - w takim kolorze będzie ciekawa.
Jest już biała Piano - teraz czekamy na żółtą - w takim kolorze będzie ciekawa.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystkie róże zachwycają, a mnie powaliła na kolana Twoja Grace. Może uda mi się ją zakupić w przyszłym roku jakiejś polskiej szkółce. Cudne zdjęcia!
Jak to robisz Gosiu, że mając tyle róż udaje Ci się zachoiwać ich zdrowotność? Ja mam o wiele mniej, a czasami tracę cierpliwość, bo mimo codziennej pielęgnacji, bez ustanku coś dzieje się jak nie z jedną , to z drugą
. Kupując pierwsze róże pomógł mi wątek o najzdrowszych różach, ale może warto go wznowić? Opinie doświadczonych właścicieli róż wydają się być bezcenne. Szkoda, że wątek zamiera 
Jak to robisz Gosiu, że mając tyle róż udaje Ci się zachoiwać ich zdrowotność? Ja mam o wiele mniej, a czasami tracę cierpliwość, bo mimo codziennej pielęgnacji, bez ustanku coś dzieje się jak nie z jedną , to z drugą
Witaj Gosiu.Z przyjemnością oglądam Twoje nowości(i nie tylko).Wspaniale portretujesz swoje podopieczne.
Wszystkie są piękne ale Cafe jest u Ciebie piękna.Ja się jej pozbyłam bo była tak marna,że już nie miałam do niej cierpliwości.
Zanęciłaś mnie Piano,oj mam o czym myśleć bo jak piszesz jest to róza zdrowa,długo trzymająca kwiaty .Takie kocham bardzo.
Wszystkie są piękne ale Cafe jest u Ciebie piękna.Ja się jej pozbyłam bo była tak marna,że już nie miałam do niej cierpliwości.
Zanęciłaś mnie Piano,oj mam o czym myśleć bo jak piszesz jest to róza zdrowa,długo trzymająca kwiaty .Takie kocham bardzo.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Deirde

Witajcie
Aniu - warto bo każde Piano ma zdrowe liście i piękne kwiaty - no i zaczynają być już dostępne nowe kolory jej.
ewka - nie wszystkie są zdrowe, po prostu taki rok.
Potem dołożę jeszcze zdjęć.
Aniu - warto bo każde Piano ma zdrowe liście i piękne kwiaty - no i zaczynają być już dostępne nowe kolory jej.
ewka - nie wszystkie są zdrowe, po prostu taki rok.
Potem dołożę jeszcze zdjęć.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, nie wiedziałam, że jest biała Piano
Masz może fotki
Niestety nie mam Charming Piano. Nie wiem, gdzie posadziłam, a nie widzę, żeby kwitła
Muszę chyba kupić nową
Masz może fotki
Niestety nie mam Charming Piano. Nie wiem, gdzie posadziłam, a nie widzę, żeby kwitła
Muszę chyba kupić nową
- Deirde

Monia - pisałam o tym - biała Piano czyli Wedding Piano jest wprowadzona do sprzedaży od - niestety 2014 roku jesieni - przed chwilą sprawdziłam.
W sprzedaży będzie dostępne Happy Piano. Wedding pewnie będą sprzedawać w donicach na wiosnę.
Wedding wygląda dość ciekawie bo kolor jest jednolity - wejdźcie na stronę Rosen Tantau - zdjęcia są duże. Z ciekawych róż jest tam jeszcze Voyage.
U mnie Charming dość późno zakwitło, może poczekaj i spróbuj ją poszukać.
W sprzedaży będzie dostępne Happy Piano. Wedding pewnie będą sprzedawać w donicach na wiosnę.
Wedding wygląda dość ciekawie bo kolor jest jednolity - wejdźcie na stronę Rosen Tantau - zdjęcia są duże. Z ciekawych róż jest tam jeszcze Voyage.
U mnie Charming dość późno zakwitło, może poczekaj i spróbuj ją poszukać.
- Deirde

W dniu dzisiejszym odwiedziłam poznańską Cytadele - oprócz cmentarza wojskowego pełni on też funkcję parku. Znajduje się w nim kilka ogrodów - bylinowy, daliowy - teraz kwitną oraz ogród różany. Rosną w nim przeważnie róże współczesne, okrywowe, parkowe. Widziałam też dużo krzewów Chopina.

Róże są też posadzone przy grobach żołnierzy oraz na skwerach w Poznaniu, coś powoli się zmienia.

Róże są też posadzone przy grobach żołnierzy oraz na skwerach w Poznaniu, coś powoli się zmienia.
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo zadbany ten park. Do pozazdroszczenia!
Piękne miejsce do zamyśleń ...
Piękne miejsce do zamyśleń ...
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Gosiu przejrzałam na szybko zaległy miesiąc i również zauważyłam coraz lepsze zdjęcia, po prostu mistrzostwo 
Uwielbiam takie róże jak na ostatniej fotce, dobrze nie nie mają wyłącznie rabatowych.
Uwielbiam takie róże jak na ostatniej fotce, dobrze nie nie mają wyłącznie rabatowych.
- Deirde

Asiu - niestety tam jest tylko kilka sztuk takich parkowych. Szkoda bo ten teren mógłby być otoczony dużymi różami - dzikie, parkowe i historyczne do tego by się świetnie nadawały.
W sumie teraz nie odzywam się za dużo bo jednak dopadła nas bardzo duża susza. Każdy dzień to taka walka ze słońcem.
Tak sucho jeszcze nie było a najgorsze jeszcze przed nami.
W sumie teraz nie odzywam się za dużo bo jednak dopadła nas bardzo duża susza. Każdy dzień to taka walka ze słońcem.
Tak sucho jeszcze nie było a najgorsze jeszcze przed nami.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Tak ładnie piszesz o Piano, że zaczęłam się nad nią zastanawiać
Strefa mi się nie podoba, ale róże z 6 czasem sobie u mnie radzą.
- Deirde

Dobrze wiedzieć Ewo - Piano jest dobre.
Z tej firmy uważam też za dość dobre dla naszych ogrodów - Chippendale, Nostalgie, Mariatheresia, Artemis, Ascot, Baronesse, Gartentraume, Giardine, Pastela.
Nie wymieniłam wszystkich - akurat za najgorsze uważam - Belvedere, Marie Antoinette.
Reszta - może być ale nie żywię do nich zbyt dużych uczuć.
Z tej firmy uważam też za dość dobre dla naszych ogrodów - Chippendale, Nostalgie, Mariatheresia, Artemis, Ascot, Baronesse, Gartentraume, Giardine, Pastela.
Nie wymieniłam wszystkich - akurat za najgorsze uważam - Belvedere, Marie Antoinette.
Reszta - może być ale nie żywię do nich zbyt dużych uczuć.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Z wymienionych przez Ciebie nie mam tylko Baronessy i Pastelli
Ja też jestem przekonana, że to dobre róże, choć akurat Giardina raczej pnąca u mnie będzie-za zimno. Jednak jest piękna jako rabatowa 
- Deirde

Giardina jak zwykle jest w typie Edena. U nas nawet wystawiona na bezpośrednie zimni i wiatr jest całkowicie zielona.
Pojechałam z koleżanką do szkółki i widziałam duże Edeny około 150 cm pędy - pędów było kilka - po 29 zł.
Do dziś zastanawiam się dlaczego ja jednego Edena nie kupiłam.
Pojechałam z koleżanką do szkółki i widziałam duże Edeny około 150 cm pędy - pędów było kilka - po 29 zł.
Do dziś zastanawiam się dlaczego ja jednego Edena nie kupiłam.