Aniu - anabuko1 - aż 4 lata! To może i mi się uda?

Davida Santa ma piękne dwubarwne liście, ale będzie opóźniona w kwitnieniu względem Black Knight, która liści nie ma aż tak ozdobnych, ale za to prześcignie Santanę z kwiatami
Aniu - sweety - 3 metry wysokości? To tyle co moje tuje.. Ciężko mi jest nawet wyobrazić sobie taką budleję.. Pokaż koniecznie zdjęcia - z perspektywy

Jaka odmiana Ci tak poszła wzwyż?
Kasiu - kasiaessen - hosta została zidentyfikowana jaki Whirlwind

Myślę, że to ona
Kasiu - robaczku - myślę, że warto na nią polować.. U mnie chronią nogi clematisów
Krysiu - pryskałam wczoraj wieczorem - róże, hortensje, sosny, kosmosy z mszycami, młodą brzozę.. Ze skrzypu planowałam zrobić gnojówkę, ale jakoś nie wyszło. Ale może i dobrze, bo mam jeszcze spory zapas gnojówki z pokrzywy

Zdradź swój przepis na napar ze skrzypu proszę
Dziś mam dla Was zagadkę - na warzywnej rabatce wyrosło mi coś bardzo dziwnego. Wygląda jak pomarańczowy pęd powoju, ale jest zupełnie bezlistne. Oplotło mi nagietki i groszek. W słońcu jest wręcz jaskrawopomarańczowy

Nie mam pojęcia, co to może być... Macie jakieś pomysły?
Tu oplata groszek (którego zaczyna trawić mączniak, ale groszek już spełnił swoją rolę - zostało mi dosłownie parę strąków, więc nie będę stosować żadnych oprysków):
I zbliżenie. Jest elastyczne, wręcz lekko gumowe, ale łatwo się rwie: