Zawilce przetrzebiła mi poprzednia zima i jakoś straciłam do nich serce
Ogródek AGNESS
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
A u mnie zimno
Nawet w czasie piątkowych opadów było cieplej. Wybieram się i tak do ogrodu, jeśli nie będzie padało, a chmury nisko wiszą.
Zostało kilka odmian i z przyjemnością będę je podziwiać, ale nowych raczej już nie kupię. Najbardziej mi żal Honorine Jobert 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie, zawilce, rozchodniki, to roślinki raczej jesienne, pięknie kwitną, ale to chyba coś nie tak?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłeczko u mnie wiosna późno przychodzi..... dużo później niż w innych rejonach, ale jak już przyjdzie to wszystko pędzi na wyścigi
Rozchodnik tylko ten jeden jakiś taki wczesny, pozostałe jeszcze nawet nie myślą o kwitnieniu
Ale faktycznie kwitną rośliny, które zawsze kojarzone są z jesienią..... dzielżany, rozchodnik, zawilce....
Jeżówek mam tylko 2 odmiany, takie zwykłe i już faktycznie ślicznie zakwitły.... marzą mi się jeszcze jakieś w pomarańczu , czy zieleni.......
Ewuniu u mnie też chłodno.... rano wydawało jakoś bardziej słonecznie, teraz słońce schowało sie za chmury...... zobaczymy jaka pogoda się ustali.....na razie nie narzekam na deszcz, bo przy moich piaskach fajnie jak kilka dni popada, roślinki dobrze nawodnią się na kolejne upalne dni...
Ja zawilców mam tylko tę jedną odmianę, też zginęła po poprzedniej zimie, ale musiał pozostać jakiś korzonek, z którego roślinka zaczęła się odnawiać.... na razie taka skromniutka, bukiecik na jednym badylku, ale mam nadzieję, ze powolutku się rozrośnie w ładną kępkę ...
Iwonko faktycznie te wszystkie rośliny kojarzone są z jesienią, ale już od kilku lat zaobserwowałam, ze jakoś tak jakby wcześniej zaczynają kwitnąć.... W ogóle mam takie wrażenie, że kwitną obok siebie roślinki, które wcześniej kwitły po sobie..... tak było np wiosną z różanecznikami i krzewuszkami....
Zapraszam na spacer po ogródku..... przewodnikami będą liliowce

Jeżówek mam tylko 2 odmiany, takie zwykłe i już faktycznie ślicznie zakwitły.... marzą mi się jeszcze jakieś w pomarańczu , czy zieleni.......
Ewuniu u mnie też chłodno.... rano wydawało jakoś bardziej słonecznie, teraz słońce schowało sie za chmury...... zobaczymy jaka pogoda się ustali.....na razie nie narzekam na deszcz, bo przy moich piaskach fajnie jak kilka dni popada, roślinki dobrze nawodnią się na kolejne upalne dni...
Ja zawilców mam tylko tę jedną odmianę, też zginęła po poprzedniej zimie, ale musiał pozostać jakiś korzonek, z którego roślinka zaczęła się odnawiać.... na razie taka skromniutka, bukiecik na jednym badylku, ale mam nadzieję, ze powolutku się rozrośnie w ładną kępkę ...
Iwonko faktycznie te wszystkie rośliny kojarzone są z jesienią, ale już od kilku lat zaobserwowałam, ze jakoś tak jakby wcześniej zaczynają kwitnąć.... W ogóle mam takie wrażenie, że kwitną obok siebie roślinki, które wcześniej kwitły po sobie..... tak było np wiosną z różanecznikami i krzewuszkami....
Zapraszam na spacer po ogródku..... przewodnikami będą liliowce

- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Agus jak je pokazujesz miarodajnie pojedynczo to wydaje się jakbyś tak dużo ich nie miała. A tu niespodzianka - rozrośnięte, duże, liliowce
A jeżówki są fajniutki i skuś na zielonkawą, skuś
A jeżówki są fajniutki i skuś na zielonkawą, skuś
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ale Ci kwitną liliowce, to stan nieosiągalny w moim klimacie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Widać, że liliowcom pogoda odpowiada, ślicznie i obficie kwitną. U mnie już od piątku pada i zimno. Zamówiłam sobie parę liliowców i znowu róże
Pozdrawiam 
Pozdrawiam - Justyna
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko wspaniałe kępy liliowców i ile rodzajów 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
AGNESS pisze:faktycznie kwitną rośliny, które zawsze kojarzone są z jesienią..... dzielżany, rozchodnik, zawilce....
Bogatą kolekcję liliowców zebrałaś Agnieszko ! takie dorodne rozrośnięte kępy
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko po prostu miodzik na moje oczy, cudne robisz zdjęcia. Gdybym ja tak potrafiła.
Rozchodnik ciekawy w moich rejonach jeszcze niespotykany.
Rozchodnik ciekawy w moich rejonach jeszcze niespotykany.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aga, wspaniałe kępy liliowców. Pięknie się prezentują 
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Agnieszko kępy liliowców wspaniałe. Oczu oderwać nie mogłam. 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
W taką pogodę liliowce wyglądają beznadziejnie, a radochę mają tylko ślimaki ,które zniszczyły mi całe lilie 
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Agnieszko ale pokaźna kolekcja liliowców, a w tym lawendowym to się zakochałam 
Zastanawiam się Aguś - przechodząc w zachwycie alejkami Twojego ogrodu i podziwiając widoki - z jakich roślin najbardziej słynie Twój zielony zakątek i chyba są to lilie, mające obecnie festiwal swojego kwitnienia... a jakie kwiaty Ty osobiście darzysz największą miłością? 
Pozdrawiam Cię popołudniowo
Pozdrawiam Cię popołudniowo
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Zawsze z miłą chęcią będę spacerować po Twoim ogrodzie 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !