Jestem pierwszy raz na tym forum i mam nadzieje że uzyskam pomoc od specjalistów, którzy doradzają takim osobom jak ja.
Zacznę od tego, iz w ubiegłym roku zakupiłam od dwóch różnych sprzedawców tuje szmaragd, jedne około 50 cm, drugie około 30 cm.
Sadzone były w październiku w ziemie do iglaków przemieszaną ze zwykłą ziemią.
Wydaje mi się , ze zimę przetrwały ładnie, wczesna wiosna dostały troszkę nawozu do iglaków, a teraz robiąc przy nich porządek, tzn,wycinając trawę (zarosła strasznie, większa od tuji

Najciekawsze jest to, że w jednej linii z tej samej partii kilka jest żółtych pozostałe są ładne, podlewane były tak samo.
Więc proszę o pomoc, czy da się nimi coś zrobić, poczekać czy się zazielenią, czy nadają się do wyrzucenia.
Doadaje zdjęcia do wglądu zrobione w dniu wczorajszym, są te mniejsze jak również te większe sztuki.

Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomocne sugestie co dalej robić, ponieważ muszę zakupić kolejne 60 sztuk i nie chcę aby się zmarnowały

-- 15 lip 2013, o 12:59 --
A poniżej przesyłam zdjęcie jak wygladają te ładne zieloneJustyna_K pisze:Witam wszystkich !
Jestem pierwszy raz na tym forum i mam nadzieje że uzyskam pomoc od specjalistów, którzy doradzają takim osobom jak ja.
Zacznę od tego, iz w ubiegłym roku zakupiłam od dwóch różnych sprzedawców tuje szmaragd, jedne około 50 cm, drugie około 30 cm.
Sadzone były w październiku w ziemie do iglaków przemieszaną ze zwykłą ziemią.
Wydaje mi się , ze zimę przetrwały ładnie, wczesna wiosna dostały troszkę nawozu do iglaków, a teraz robiąc przy nich porządek, tzn,wycinając trawę (zarosła strasznie, większa od tuji, wokół nich okazuje się że niektóre są piękne zielone, nawet te mniejsze, a nie które po prostu zrobiły się jakby żółte.
Najciekawsze jest to, że w jednej linii z tej samej partii kilka jest żółtych pozostałe są ładne, podlewane były tak samo.
Więc proszę o pomoc, czy da się nimi coś zrobić, poczekać czy się zazielenią, czy nadają się do wyrzucenia.
Doadaje zdjęcia do wglądu zrobione w dniu wczorajszym, są te mniejsze jak również te większe sztuki.
![]()
![]()
Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomocne sugestie co dalej robić, ponieważ muszę zakupić kolejne 60 sztuk i nie chcę aby się zmarnowały