Mój ogród - steresa
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmm
Jestem tu nowa jednak w grzebaniu w ziemi mam już trochę doswiadczenia...
Teraz mam do reorganizacji nieco zapuszczony kawałek ziemi 600 m
jak doprowadzę do takiego stanu żeby pokazać to wkleję fotki...
tymczasem jednak oglądam, podglądam i podziwiam....
Tereniu masz super ogród ale coś dawno fotek nie było nowych..
pozdrawiam
Teraz mam do reorganizacji nieco zapuszczony kawałek ziemi 600 m

jak doprowadzę do takiego stanu żeby pokazać to wkleję fotki...
tymczasem jednak oglądam, podglądam i podziwiam....
Tereniu masz super ogród ale coś dawno fotek nie było nowych..
pozdrawiam

Witam Wszystkich serdecznie po miesięcznej przerwie.U mnie przerwa związana jest z chorobą synka i nieobecnością trzytygodniową męża.Nie miałam czasu nie tylko aby zaglądać na forum ale i na prace w ogrodzie.Większość czasu przesiedziałam w domu z synem.Ogród od ostatniego mojego pobytu na forum bardzo się zmienił.Wszystko bardzo się porozrastało zwłaszcza na skarpie.Wszystko jest już zbyt duże aby przesadzać,a kwitnących kwiatów
szkoda mi wyrywać w związku z tym skarpa pozostanie "dzika" do jesieni,a ja postaram się uporać z pozostałą częścią ogrodu.Większość róż po ostatnich upałach zaczęła chorować i ma brązowe plamy na liściach no i oczywiście mszyce- czeka mnie więc oprysk.Muszę rozsadzić kwiaty ,które wysiałam na rozsadniku, a jest tego naprawdę sporo.
A teraz kilka aktualnych fotek.

szkoda mi wyrywać w związku z tym skarpa pozostanie "dzika" do jesieni,a ja postaram się uporać z pozostałą częścią ogrodu.Większość róż po ostatnich upałach zaczęła chorować i ma brązowe plamy na liściach no i oczywiście mszyce- czeka mnie więc oprysk.Muszę rozsadzić kwiaty ,które wysiałam na rozsadniku, a jest tego naprawdę sporo.
A teraz kilka aktualnych fotek.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
steresa
steresa
steresa
Witaj Teresko piękny ogród a skalniak rewelacja
masz mnóstwo roślin i tak to wszystko pasuje do siebie :P masz taki porządeczek
będę często tu zaglądać

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Dzięki kamixsa za odwiedziny.Ja też jestem pod wrażeniem twojego ogrodu.A ta pergola rewelacja.Jeszcze raz spróbuję dołączyć kolejne zdjęcia.Takiego bałaganu na rabatach jak w tym roku chyba jeszcze nie miałam .Wszystko rośnie na żywioł.A w każde wolne miejsce dosadzam jeszcze jednoroczne,które dość dobrze w tym roku powschodziły.Jeżeli w tym gąszczu pojawiają sie chwasty to ich nawet nie widać.Tak jak wspomniałam wcześniej porządek zrobię jesienią.Został mi do uporządkowania ogródek warzywny.

steresa
steresa
Oto niektóre z kwitnących obecnie róż.Nazw nie znam ponieważ w momencie wsadzania nie zwracałam na to uwagi.

steresa
steresa
Zakwitły już prawie wszystkie róże nawet te posadzone w tym roku.Z kilkunastu krzaczków nie przyjęły się tylko dwie.Okazało się również ,ze niektóre mają inny kolor niż było podane na opakowaniu. Niestety cześć róż zaatakował grzyb - brazowieją i opadają liście.
Opryski robiłam dwukrotnie,ale niewiele to dało.Oto zdjęcia kolejnych róż.

Opryski robiłam dwukrotnie,ale niewiele to dało.Oto zdjęcia kolejnych róż.

steresa
steresa
Zakwitł już pierwszy w tym roku słonecznik oraz lilie,kwitnie lawenda,krwawnik i odętka i szereg innych bylin.Zakwitły również jednoroczne motylki wysiane przeze mnie w tym roku po raz pierwszy serdecznie polecam bo są piękne

lilie

motylki

byliny-gailardia,tojeść rozesłana,odętka,krwawnik,lawenda,maruna

lilie

motylki

byliny-gailardia,tojeść rozesłana,odętka,krwawnik,lawenda,maruna

steresa
steresa
Dzięki Izo i Tereso za odwiedziny.W moim ogrodzie zakwitły kolejne lilie posadzone w tym roku,ale to jeszcze nie wszystkie - część ma jeszcze pąki.
dalia,budleja,słonecznik

dalia,budleja,słonecznik

steresa
steresa
Z braku czasu niezbyt często zaglądam na forum.Tych którzy do mnie zajrzeli serdecznie pozdrawiam.A oto fotki z dzisiaj :

steresa
steresa