Reszta rośnie sobie spokojnie i czasem wychodzą bardzo ładne kompozycje z innym kwiatem w roli głównej.
Hortensje to kwiaty do raczej dużych ogrodów.
Gdyby nie to, miałabym następną kolekcję.

Ma tylko 5 strefę, podobnie jak Kathleen Harrop, którą cięłam po tegorocznej łagodnej zimie. To będą raczej duże rabatówki, a Kathleen na pewno
 Ma tylko 5 strefę, podobnie jak Kathleen Harrop, którą cięłam po tegorocznej łagodnej zimie. To będą raczej duże rabatówki, a Kathleen na pewno  Jeśli madam zechce nie przemarzać, przeniosę ją lub dostawię podporę.
 Jeśli madam zechce nie przemarzać, przeniosę ją lub dostawię podporę.

Majeczko
 Majeczko  

Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.

widziałam Doktorka
 widziałam Doktorka   
  będę wyszukiwać
 będę wyszukiwać   

nigdy nie mów nigdy
  nigdy nie mów nigdy  

ale jest ładna więc może zostać. Dodatkowym plusem jest jeden z jej rodziców, a właściwie to rodzic prawdziwej róży J.F. de Misefa,  Souvenir du Dr. Passot . Twórcą tej róży jest Antoine Godard, którego większość róż zaginęła ale mam jedną jego różyczkę i to jest Souvenir de McKinley.  Jaka wielka szkoda że tak strasznie dużo róż zaginęło w zawieruchach historycznych.
  ale jest ładna więc może zostać. Dodatkowym plusem jest jeden z jej rodziców, a właściwie to rodzic prawdziwej róży J.F. de Misefa,  Souvenir du Dr. Passot . Twórcą tej róży jest Antoine Godard, którego większość róż zaginęła ale mam jedną jego różyczkę i to jest Souvenir de McKinley.  Jaka wielka szkoda że tak strasznie dużo róż zaginęło w zawieruchach historycznych. 
  i czekam na kolejne bo ma jeszcze pączki
  i czekam na kolejne bo ma jeszcze pączki

Anetko Iceberg czasami wymarza do ziemi, już dwa razy go usiłowałam wykopać ale się nie dał bo to staruszek_ninetta_ pisze:Majeczko, masz pięknie obrośnięty zielenią domek, jaki wielki Iceberg, czy ona u Ciebie nie marznie?
Goethe podziwiam na żywo u mojego sąsiada, piękna róża.
Ślicznie Ci kwitną hortensje, u mnie niestety mocno podmarzają więc sadzę bukietowe, ale ogrodowe uwielbiam.
 za to nadrabia wielkość w ciągu dwóch lat, to co widać to wyrósł od ziemi po całkowitym wymarznięciu zimą 2010 roku.
 za to nadrabia wielkość w ciągu dwóch lat, to co widać to wyrósł od ziemi po całkowitym wymarznięciu zimą 2010 roku. 

W tym roku sobie odkupiłam, bo ładna jest
 W tym roku sobie odkupiłam, bo ładna jest 

Grażynko Bienenweide Rot to mi raczej przypomina Eyre Opener inaczej Erica - nie mierzyłam ich wielkości bo donica stoi kawałek od chodniczkakogra pisze:Misefa przypomina mi moją Binenwaide Rot, rozmiar kwiatu jeszcze mniejszy.....
Ale ma pełno pączków więc zobaczymy jak będzie wyglądała rozkwitnięta.
Widzę, że nie tylko ja lubię samosiejki.
Ale fajnie jest mieć każdego roku coś innego.
A nie tylko róże i .....liliowce....
Ewuś jest ładna i ma siłę witalną, to jej kwitnienie jest wspaniałeewamaj66 pisze:Moja Iceberg wymarzła dwa lata temu, a miałam ją od 6 latW tym roku sobie odkupiłam, bo ładna jest

Aż się człowiek uśmiecha na jej widok
 Aż się człowiek uśmiecha na jej widok