Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)
- Patrysiowa
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 maja 2013, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek majowej cz. 2 (nowe wyzwanie:)
A jaką masz glebę w ogrodzie? Bo przeglądając zdjęcia odnoszę wrażenia, że raczej piach - niestety tak jak u mnie 

Pozdrawiam,
Ela - początkująca ogrodniczka
Ela - początkująca ogrodniczka
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepięknie wyszła altana ! A postęp prac wygląda imponująco i obiecująco. To się nazywa profesjonalne zakładanie ogrodu a nie takie moje popierdółki 

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Wszystkim odwiedzającym, kibicującym bardzo serdecznie dziękuję za wpisy i odwiedziny. Wszyscy są bardzo ciekawi efektu końcowego, powiem szczerze, że ja też
Chociaż muszę się wam przyznać, że przechodzę właśnie jakiś kryzys sensu moich poczynań. Tylko nie krzyczcie, proszę, wiem, że to chwilowe, ale po prostu trzeba przejść przez te najgorsze etapy, aby potem móc się cieszyć.
Magdavariegata - ja? perfekcjonistką? Ciągle łapię się na tym, że mówię jak Scarlett O'Hara z Przemineło z wiatrem - "Nie chcę o tym teraz myśleć. Pomyślę o tym jutro".
Magdalulka - dokładnie tak jak piszesz - jak są wyznaczone rabaty łatwiej ogarnąć wyobraźnią resztę.
Marika i to jet właśnie to pytanie = jaki będzie efekt końcowy??
Miłkanie dałabym rady bez nawodnienia.
Kasiu dzięki za zauważenie pozytywów, juz nie myslę "kicha", myślę - "ogród o nietypowej szerokości
Dorcia dziękuję kochana za odwiedziny
Aga zaglądaj, podglądaj, dziękuję, że jesteś.
MagdaMID2006 - no jeszcze troche na ten efekt końcowy trzeba poczekać.....
Januszu powtórzę to co napisałm do Madzi: ja? perfekcjonistką? Ciągle łapię się na tym, że mówię jak Scarlett O'Hara z Przemineło z wiatrem - "Nie chcę o tym teraz myśleć. Pomyślę o tym jutro". Bardzo ci dziękuję za miłe słowa. Odwiedziłam twój ogród, PIĘKNY!, jak tylko złapie oddech na pewno zostawie ślad u ciebie.
Patrysiowa - kolejne kroki - zapraszam do kolejnych fotorelacji. Ziemia nie jest najgorsza, na zdjęciach faktycznie wygląda jak piach, ale to dlatego że jest sucho, pył, kurz, ubita od maszyn. Ale i tak nawieziemy ogrodową.
Justynko - dziękuję za odwiedziny
Aniu cieszę się, że podoba ci się altana. Dawno nie byłam u ciebie, jakie popierdółki
ważne, ze z pasją i sercem

Przyjechał kamień na kaskadę i ścieżkę

Widać lasek brzozowy??

Magdavariegata - ja? perfekcjonistką? Ciągle łapię się na tym, że mówię jak Scarlett O'Hara z Przemineło z wiatrem - "Nie chcę o tym teraz myśleć. Pomyślę o tym jutro".
Magdalulka - dokładnie tak jak piszesz - jak są wyznaczone rabaty łatwiej ogarnąć wyobraźnią resztę.
Marika i to jet właśnie to pytanie = jaki będzie efekt końcowy??
Miłkanie dałabym rady bez nawodnienia.
Kasiu dzięki za zauważenie pozytywów, juz nie myslę "kicha", myślę - "ogród o nietypowej szerokości

Dorcia dziękuję kochana za odwiedziny
Aga zaglądaj, podglądaj, dziękuję, że jesteś.
MagdaMID2006 - no jeszcze troche na ten efekt końcowy trzeba poczekać.....
Januszu powtórzę to co napisałm do Madzi: ja? perfekcjonistką? Ciągle łapię się na tym, że mówię jak Scarlett O'Hara z Przemineło z wiatrem - "Nie chcę o tym teraz myśleć. Pomyślę o tym jutro". Bardzo ci dziękuję za miłe słowa. Odwiedziłam twój ogród, PIĘKNY!, jak tylko złapie oddech na pewno zostawie ślad u ciebie.
Patrysiowa - kolejne kroki - zapraszam do kolejnych fotorelacji. Ziemia nie jest najgorsza, na zdjęciach faktycznie wygląda jak piach, ale to dlatego że jest sucho, pył, kurz, ubita od maszyn. Ale i tak nawieziemy ogrodową.
Justynko - dziękuję za odwiedziny

Aniu cieszę się, że podoba ci się altana. Dawno nie byłam u ciebie, jakie popierdółki

Przyjechał kamień na kaskadę i ścieżkę
Widać lasek brzozowy??

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widać, widać nawet nie spostrzeżesz się kiedy ci urośnie. Ja posadziłam brzozę szczepioną przy samym domu i po 6 latach jest równa z domem. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Brzozy zaraz Ci się rozhulają! Moim 2 lata było tylko trzeba, by miały słuszną wysokość i dawały cień.
Piękne klematisy! Miałam też nadzieję, ze mój Wyszyński bedzie tak wygladał. Ale 1 gałąź dostała uwiądu
I zła jestem ...
Zachwycam się Twoimi liliami! Obłędne kolory!
Piękne klematisy! Miałam też nadzieję, ze mój Wyszyński bedzie tak wygladał. Ale 1 gałąź dostała uwiądu

Zachwycam się Twoimi liliami! Obłędne kolory!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Iwonko, kamień bardzo ładny
Rabaty już wytyczone, mozna całość wizualnie "ogarnąć". Kształt działki zupełnie normalny, jak rosliny podrosną, zapomnisz jaki był pierwotnie.
Trzymam kciuki za dalsze prace

Rabaty już wytyczone, mozna całość wizualnie "ogarnąć". Kształt działki zupełnie normalny, jak rosliny podrosną, zapomnisz jaki był pierwotnie.
Trzymam kciuki za dalsze prace

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
A Ty myślisz, ze ja tak nie miałam? Kochana, to zupełnie normalne kiedy robisz inwestycje życia, że są momenty euforii, ale też zwątpienia. W końcu niektóre decyzje są może nieodwracalne, ale strategicznie niezmiernie ważne i ta presja i odpowiedzialność sprawiają, że człowiek miewa chwile zwątpienia. Trzymaj się i działaj zgodnie z planem, to najważniejsze. Kosmetyczne poprawki i tak będziesz robiła całe życiemajowa pisze: Chociaż muszę się wam przyznać, że przechodzę właśnie jakiś kryzys sensu moich poczynań. Tylko nie krzyczcie, proszę, wiem, że to chwilowe, ale po prostu trzeba przejść przez te najgorsze etapy, aby potem móc się cieszyć.

Iwonka, lasek brzozowy na zdjęciu malutki, ale sama mam taki i wiem, że na żywo szumią listki i jest bardziej widoczny. Pierwsze nasadzenia na ugorze najbardziej cieszą

Kamień przepiękny! Mój ulubiony kolor. I jeszcze obrzeża. Super, bo od podstaw robisz całość

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Iwona, lasek ani się obejrzysz, a będzie sporych rozmiarów, będziesz zbierać grzyby w prywatnym lasku
- taki Majowy czerwony kapturek hihihi.... Brzózka oszalała, jak długo już jest u Ciebie? Moja ma 3 rok i też czuprynę puszcza coraz bujniejszą 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Iwonko, ile kamienia
i jaki śliczny.....Widze, że prace posuwają się do przodu.
Chwile zniechęcenia szybko miną, zobaczysz
Potem będziesz się cieszyć nowym ogrodem
Pozdrawiam.

Chwile zniechęcenia szybko miną, zobaczysz

Pozdrawiam.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Pomyśl jak będzie pięknie jak się wszystko rozrośnie i będzie takie jak przy domu - będziesz miała swój prywatny raj na ziemi. Masz dobry gust, potrafisz komponować piękne rabaty więc i z tym kawałkiem sobie poradzisz 

Iwonka, świetna robota! Prace w terenie nie należą do aż tak sympatycznych jak sadzenie i korowanie, ale to one pozwalają mówić o właściwym kształcie ogrodu i przyszłych nasadzeń. Bardzo mi się podoba linia rabat... przyklaskuję idei rozłożenia siatki przeciw kretom pod trawnikiem... sama nie mam i narzekam od czasu do czasu na ryjące zwierzęta.
Podsumowując, jestem pod wrażeniem!
PS. Altana wyszła świetnie
Podsumowując, jestem pod wrażeniem!
PS. Altana wyszła świetnie

- majowa
- 1000p
Wszystkim serdecznie dziękuję za wpisy, słowa otuchy, kibicowanie i bardzo miłe słowa.
Ania, Miłka, Kasia, Magda variegata, Magda lulka, Renia, Justynka, Aga jesteście kochane dziewczyny.
Przy okazji mam pytanie o powojnika, a właściwie o oprysk, który muszę zrobić - Viola częściowo chyba jest porażona uwiądem, kwitła bardzo obficie do zeszłego tygodnia, część pędów jednak usycha. Czy oprysk nie uszkodzi pąków i kwiatów?? A może tylko podlać??
Sama nie wiem co robić
.
Ania, Miłka, Kasia, Magda variegata, Magda lulka, Renia, Justynka, Aga jesteście kochane dziewczyny.
Przy okazji mam pytanie o powojnika, a właściwie o oprysk, który muszę zrobić - Viola częściowo chyba jest porażona uwiądem, kwitła bardzo obficie do zeszłego tygodnia, część pędów jednak usycha. Czy oprysk nie uszkodzi pąków i kwiatów?? A może tylko podlać??
Sama nie wiem co robić

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Pryszcz kochana. Jak uszkodzi pąki to trudno, za rok będziesz się cieszyć kwieciem. Ważniejsze jest chyba ratowanie rośliny 

- majowa
- 1000p
Justynko, a polecasz coś konkretnego? Topsin w tym roku nie zadziałał. Robiłam profilaktycznie oprysk jakoś na początku czerwca, bo w zeszłym roku też miałam problem.
Chyba Switch był gdzieś polecany.
Chyba Switch był gdzieś polecany.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Tak Iwonko Switch jest typowym opryskiem na uwiąd, Topsin nie działa dlatego nie pomógł.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1