A róże ach... ! co tu pisać oglądać tylko
Ogródek Robaczka cz. 9
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Robaczka cz. 9
No tak i jaszczurka przypięta broszka
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry!
Jedziemy dzisiaj na wycieczkę do Rosarium Europa, w zasadzie już jesteśmy w drodze
Relacja okraszona zdjęciami będzie jutro
Marysiu, ta jaszczurka chyba mieszka u nas na stałe, ciągle ją spotykam ;-))
Grażynko, S. Emmanuelle ma piękny kolor starego, pudrowego różu...pachnie obłędnie
ASL mam pierwszy sezon, ale już ją uwielbiam
Asienko, witaj! Pomponella, która ma pierwszy sezon jest jeszcze mała i kompaktowa, ale ta która rośnie u mnie drugi sezon ma ponad metrowe pędy i konkuruje z Edenem, a nawet go przerosła ;-) Kolor pomponikow tez zależy od stanowiska, jedne są blado różowe, a inne intensywnie wybarwione.
Grażynko, Aniu, Lulka, Ewa, Małgosiu - dziękuję za odwiedziny i przemiłe wpisy
Przepraszam, ze zbiorowo ale stukam do Was z tableta i to w pośpiechu, bo zaraz będę w Niemczech ;-))
Kasiu, skoro masz już tyle krzewów, to ogrod szybko zyska ładną oprawę
Kiedy pokażesz nam zdjęcia?
Linetko, Aphrodite na żywo jeszcze piękniejsza, ta róża mnie zachwyca zdrowotnością i obfitoscią kwitnienia. Mam ją drugi sezon, polecam, podobnie jak boski Alabaster
Miłego dnia kochani
Jedziemy dzisiaj na wycieczkę do Rosarium Europa, w zasadzie już jesteśmy w drodze
Relacja okraszona zdjęciami będzie jutro
Marysiu, ta jaszczurka chyba mieszka u nas na stałe, ciągle ją spotykam ;-))
Grażynko, S. Emmanuelle ma piękny kolor starego, pudrowego różu...pachnie obłędnie
ASL mam pierwszy sezon, ale już ją uwielbiam
Asienko, witaj! Pomponella, która ma pierwszy sezon jest jeszcze mała i kompaktowa, ale ta która rośnie u mnie drugi sezon ma ponad metrowe pędy i konkuruje z Edenem, a nawet go przerosła ;-) Kolor pomponikow tez zależy od stanowiska, jedne są blado różowe, a inne intensywnie wybarwione.
Grażynko, Aniu, Lulka, Ewa, Małgosiu - dziękuję za odwiedziny i przemiłe wpisy
Kasiu, skoro masz już tyle krzewów, to ogrod szybko zyska ładną oprawę
Linetko, Aphrodite na żywo jeszcze piękniejsza, ta róża mnie zachwyca zdrowotnością i obfitoscią kwitnienia. Mam ją drugi sezon, polecam, podobnie jak boski Alabaster
Miłego dnia kochani
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Róże masz przepiękne !
A wycieczki zazdroszczę
A wycieczki zazdroszczę
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Przyjemnego wyjazdu i niezapomnianych wrazen

Kasiu, wycieczka marzeń
Czekam z niecierpliwością na relację... szerokości!
Czekam z niecierpliwością na relację... szerokości!
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
robaczek_Poznan pisze:Majeczko, Mariatheresia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. W pobliżu rośnie Octavia Hill - kwiat mają podobny, tylko Octavia ma zimno-różowy kolor. Codziennie przybywa kwiatów, dzisiaj zakwitł mi Heathcliff ale niestety nie zdążyłam przed burzą zrobić zdjęcia..pojawiły się też kwiaty na The Wedgewood Rose i Nahemie, tyle że po burzy pewnie nie będzie co zbierać..![]()
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko
Masz jakiś pomysł? Na przykład taka Heidi, ale w innym odcieniu
Kasiu dzisiaj pozachwycam się jaszczurką, no jak ja bym chciała mieć takiego gościa w ogrodzie. 
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu - czy coś się stało z angielkami?
Pytałaś się o Spirit u mnie - wiele angielek ma spuszczone głowy ponieważ są one zbyt ciężkie i zbyt dużo mają płatków.
Moim zdaniem cały ich urok polega na takich kwiatach - zresztą doskonale rosną w naszych ogrodach.
U siebie dodałam zdjęcia Pegasusa - sorry ale nie mogę wchodzić teraz na Wasze wątki, a bardzo bym chciała.
Mam wymianę całej bazy zdjęciowej - jak tylko skończę powpadam do Was.
W razie czego pytaj u mnie, jak tylko będę mogła to pomogę.
Pytałaś się o Spirit u mnie - wiele angielek ma spuszczone głowy ponieważ są one zbyt ciężkie i zbyt dużo mają płatków.
Moim zdaniem cały ich urok polega na takich kwiatach - zresztą doskonale rosną w naszych ogrodach.
U siebie dodałam zdjęcia Pegasusa - sorry ale nie mogę wchodzić teraz na Wasze wątki, a bardzo bym chciała.
Mam wymianę całej bazy zdjęciowej - jak tylko skończę powpadam do Was.
W razie czego pytaj u mnie, jak tylko będę mogła to pomogę.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
majka411 pisze:robaczek_Poznan pisze:Majeczko, Mariatheresia zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. W pobliżu rośnie Octavia Hill - kwiat mają podobny, tylko Octavia ma zimno-różowy kolor. Codziennie przybywa kwiatów, dzisiaj zakwitł mi Heathcliff ale niestety nie zdążyłam przed burzą zrobić zdjęcia..pojawiły się też kwiaty na The Wedgewood Rose i Nahemie, tyle że po burzy pewnie nie będzie co zbierać..![]()
Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury...
![]()
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko![]()
Też podłączam się do pytania. Tez szukam rózy w tym kolorze, żeby nie była za wysoka. Najlepszy kolor podobny do Szekspira.
Może Munstead wood? Ale wolałabym jeszcze mniejszą. Ale chyba tylko Heidi jest tak niska.
hej hej i jak tam wycieczka?
bo na zdjęcia czekam z wielką niecierpliwością
no i czy coś nowego przywiozłaś?
no i czy coś nowego przywiozłaś?
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiek, gdzie relacja
tuptamy tu z niecierpliwością 
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Kasiu zawsze jestem pod wielkim wrażeniem jak oglądam Twój ?zaczarowany? ogród, w Realu musi być nieziemski i pachnący i wcale się nie dziwię tej pięknej jaszczureczce, że zamieszkała u Was tu jest ssssuper 
- robaczek_Poznan

Dzień dobry!
Wycieczka była fantastyczna i inspirująca
Rosarium Europa, które w tym roku obchodzi 110 lat istnienia, jest położone w niewielkiej miejscowosci Sangerhausen, Saksonii. Na obszarze 13ha ziemii usianej pagórkami, z pięknym starodrzewem i dwoma stawkami zgromadzono największą na świecie kolekcję róż - 75 tysięcy krzewów i ok. 8,5 tysiąca odmian
Zrobiłam ponad 500 zdjęć, muszę je przejrzeć i zładować, postaram się tez opisać nazwami te, które będę mogła. Ogólne wrażenia niezapomniane, a zdjęcia wrzucę wieczorem
Miłego dnia
Wycieczka była fantastyczna i inspirująca
Zrobiłam ponad 500 zdjęć, muszę je przejrzeć i zładować, postaram się tez opisać nazwami te, które będę mogła. Ogólne wrażenia niezapomniane, a zdjęcia wrzucę wieczorem
Miłego dnia
- robaczek_Poznan

Margo2 pisze:majka411 pisze:Kasiu, też jestem mało zadowolona z koloru Heathcliff , nie mogę się w niej dopatrzyć purpury...
![]()
Potrzebuję róży w kolorze purpury przechodzącej w fiolecik, ale żeby nie rosła zbyt wysoko![]()
Też podłączam się do pytania. Tez szukam rózy w tym kolorze, żeby nie była za wysoka. Najlepszy kolor podobny do Szekspira.
Może Munstead wood? Ale wolałabym jeszcze mniejszą. Ale chyba tylko Heidi jest tak niska.
Dziewczyny, kolorkiem do Heidi zbliżona jest nieco jaśniejsza Parfume Flower Circus ( wysokość ok. 70 cm), moja rozwija pączki, wkrótce ją pokażę. Old Port chyba widziałam u Majki, więc pewnie nie tego szukasz...a z bardziej purpurowych moze Johannes Wolfgang van Goethe? Kolor ma obłędny, bardzo ładnie trzyma kwiat, ale będzie chyba nieco wyższa. Widziałam kilkuletni krzak w Rosarium, miał ok. metra, równy i kompaktowy, ale przede wszystkim zdrowiutkie liście, a ten zapach!
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, u mnie relacja z "hucznego"
festiwalu róż.
Czekam z niecierpliwością na Twoją relację
Czekam z niecierpliwością na Twoją relację