Moja różana rabata znowu zalana, chyba w hurtowni zaopatrzę się w środki na grzyba jak tak dalej będzie
Pasja - czas letni się zbliża :)
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pasja - letnie impresje :)
Kasiu nie wyduchaj ziucha, bo nam potrzebne takie przynudzanie
. Często wracam do wcześniejszych zdjęć Twojego ogrodu, więc nie gadaj o nudzeniu proszę
tylko dalej wklejaj foty i pisz o ogrodowych spostrzeżeniach
Moja różana rabata znowu zalana, chyba w hurtowni zaopatrzę się w środki na grzyba jak tak dalej będzie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, obejrzałam sobie od początku twoje piękne widoki. Takie właśnie z szerszej perspektywy najbardziej mnie pociągają. A twoje ujęcia są badzo ciekawe, zresztą juź ci o tym wspominałam.
Ta nieznana róża to moim zdaniem nie jest Pastella. Coś mi się kojarzy, ale do końca nie wiem co.
Kasiu mam pytanie o obwódkę bukszpanową z pierwszej stony. Czy masz posadzony wzdłuż jeden rządek czy dwa? Ja mam jeden i zastanawiam się, czy to wystarczy.
Ta nieznana róża to moim zdaniem nie jest Pastella. Coś mi się kojarzy, ale do końca nie wiem co.
Kasiu mam pytanie o obwódkę bukszpanową z pierwszej stony. Czy masz posadzony wzdłuż jeden rządek czy dwa? Ja mam jeden i zastanawiam się, czy to wystarczy.
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Kasiu wpadłam do Twojego ogrodu bo często mijamy się w wątkach i teraz wiem, że to był bardzo dobry pomysł
Ogród wysmakowany i bardzo gustowny, odzwierciedla romantyczną dusze właścicielki i na pewno będę jego stałym gościem jeżeli pozwolisz
Pięknie... 
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witajcie dziewczyny, zaglądam z doskoku, bo niby lato, ale do końca czerwca ciągle coś do zrobienia niecierpiącego zwłoki.
Dzieciaki mają wakacje i zanim wyjadą na obozy to trzeba im troszkę zorganizować czas
A i w domu troszkę odszczurzania by się przydało. Dzisiaj było cudowne słońce, ogarnęłam parę rzeczy w ogrodzie ale nagle się zmieniło na deszcz
Co oczywiście dało znak czapce i bez prochów się nie obyło
Z nowości pojawiła się u mnie róża Queen of Sweeden oraz powojnik Beautiful Bridge
i o dziwo znalazłam dla nich miejsce
Grażko226 bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. Oczywiście serdecznie Cię zapraszam i wręcz namawiam do kolejnych odwiedzin. Bardzo Ci dziękuję za pochwały
Wanda witaj! Ciesze się, że Cię widzę
Troszkę u mnie mniej tej większej perspektywy, bo ciek wodny stoi w miejscu i nie sposób go focić
A i drugi zakątek /ten z ławeczką/ w proszku i służy do dołowania roślin. Co do bukszpanu /jeśli dobrze zrozumiałam/, to rządek składający się z jednej sadzonki bukszpanu. Z tym, że to roślinki wyhodowane przez mojego tatę i posadzone były jako spore krzaczory. W tej chwili żywopłot ma 5 lat.
Magda podobnie jak u Ciebie mój czas nie jest z gumy
I mimo, że tak blisko mamy to ciężko jest się spotkać. Mam nadzieję, że w tym tygodniu nam się uda
Dziś kolejna porcja focików.
Mariolko za dobrą radą nawiozłam różyczki i widzę efekty. Zawiązują nowe pączki i wyrastają nowe gałązki. Nie czekaj tylko zrób to samo
Kasiek z książki nie wyciągam głowy i mam coraz większe zawroty
Do południa udało mi się popstrykać zdjęć, potem głowa doskwierała, ale znów pokazało się słońce
Oby na dłużej !!!
Kasiu, kiedy ciąć glicynię? Czy nie jest za późno? Podsyłałaś kiedyś linki ale zgubiłam
Ewa dzięki za chęć pomocy
no nie wiem co to za licho. Ładna jest, ale żeby tak zapomnieć
Trudno
Obfocone dziś

tarasowe

Lantana przechowana przez zimę

werbena patagońska /przezimowała/

w towarzystwie jeżówki

Przetaczniki

Christa

Szałwia i First Lady

Szał ogrodowej

Dzieciaki mają wakacje i zanim wyjadą na obozy to trzeba im troszkę zorganizować czas
Z nowości pojawiła się u mnie róża Queen of Sweeden oraz powojnik Beautiful Bridge
Grażko226 bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. Oczywiście serdecznie Cię zapraszam i wręcz namawiam do kolejnych odwiedzin. Bardzo Ci dziękuję za pochwały
Wanda witaj! Ciesze się, że Cię widzę
Magda podobnie jak u Ciebie mój czas nie jest z gumy
Mariolko za dobrą radą nawiozłam różyczki i widzę efekty. Zawiązują nowe pączki i wyrastają nowe gałązki. Nie czekaj tylko zrób to samo
Kasiek z książki nie wyciągam głowy i mam coraz większe zawroty
Kasiu, kiedy ciąć glicynię? Czy nie jest za późno? Podsyłałaś kiedyś linki ale zgubiłam
Ewa dzięki za chęć pomocy
Obfocone dziś

tarasowe

Lantana przechowana przez zimę

werbena patagońska /przezimowała/

w towarzystwie jeżówki

Przetaczniki

Christa

Szałwia i First Lady

Szał ogrodowej

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasiu, glicynię można ciąć od połowy lipca. Ja jeszcze mojej nie ruszałam, ale wkrótce się wezmę, bo pędy włażą mi na dach
Czy Twoje przetaczniki też mają pożółkłe liście od dołu? Christa mnie zaskoczyła wysokością, ale te ogonki są super
Czy Twoje przetaczniki też mają pożółkłe liście od dołu? Christa mnie zaskoczyła wysokością, ale te ogonki są super
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Kasiu nie musisz mnie namawiać do odwiedzin Twojego ogrodu
odwiedzanie go to dla mnie uczta dla oczu, piękne zdjęcia pięknego ogrodu 
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu ile razy widzę Twój taras i masę cudownie skomponowanych skrzyń i donic z wspaniałym kwiatowym buszem..... bujnym i obfitym, to jestem zachwycona..... zawsze czekam na te migawki
Ogród tak samo .... ukwiecny i piękny..... wędrowanie Twoimi ścieżkami jest prawdziwą przyjemnością 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Kasiu....
podziwiam wszystko..... kompozycje tarasowe w Twoim wydaniu zawsze wyjątkowe.
Śliczna jest czerwona begonia, pierwszy raz widzę tą odmianę, ona ma pojedyncze kwiaty
"Szał ogrodowej" śliczne ujęcie na zdjęciu. Ja swoje wywalam, u mnie nie mam szansy na kwitnienie, a podobają mi się właśnie ogrodowe. Zrób dalsze zdjęcia różyczki nn?. nawet całość krzaczka.
podziwiam wszystko..... kompozycje tarasowe w Twoim wydaniu zawsze wyjątkowe.
Śliczna jest czerwona begonia, pierwszy raz widzę tą odmianę, ona ma pojedyncze kwiaty
"Szał ogrodowej" śliczne ujęcie na zdjęciu. Ja swoje wywalam, u mnie nie mam szansy na kwitnienie, a podobają mi się właśnie ogrodowe. Zrób dalsze zdjęcia różyczki nn?. nawet całość krzaczka.
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, jak dawno masz Bailando? To jest wielokwiatowa? Szukam czegoś do towarzystwa w kolorze i wysokości dla Pashminy.
- magenta

- Kontakt:
Witajcie
Dzisiaj pogoda wietrzna i ze zmiennym ciśnieniem, ale nie przeszkodziło mi to nabyć dwóch białych ostróżek i rozwaru do towarzystwa QofS
Kasiek moje przetaczniki bardzo wybujały...zresztą jak wiele roślin które wcale nie miały być takie wielkie...Jeden wcale nie wyrósł i go przesadziłam, drugi złapał szarą pleśń, trzeci ma ok 80cm i łysy dół
Dzięki bogu Christa bujna i zdrowa
Glicynię też muszę przyciąć, bo mam już wielkie drzewo
Grażynko jeszcze raz bardzo dziękuję
Agness dziękuję za pochwały
Jest mi ogromnie miło i daje motywację do dalszych kombinacji
Za wiele nie da się już zrobić, ale może na jesieni zakątek cienisty powstanie
Donicowe właśnie dziś nawiozłam, podlałam i tylko psianka nie chce kwitnąć
Nie mam pojęcia dlaczego
Majeczko dzięki wielkie, z twoich ust to miód na moje
Jutro zrobię jeszcze fotki tej róży
, bo dziś nie miałam czasu, trochę kiepsko rośnie/pod iglakiem/ ale przesadzę ją. Begonia właściwie nie jest czerwona tylko taka jakby arbuzowa, a początkowo była całkiem różowa i na dodatek pełna
Na kwitnienie trzech ogrodówek czekałam 3 lata. Mam jeszcze trzy które niestety odmówiły, ale dam im szansę
Iwona nie znam się na tyle niestety...Ale z czystym sumieniem polecam! Zdrowa, cudnie kwitnie! Kupiłam jako zwykłej wielkości krzaczek, ale w tym roku rozrosła się wszerz. Na końcu fotka.
To troszkę kolorków

ogrodówka

glicynia i Wiola

Malwa samosiejka , drugi rok kwitnienia.

Maleństwo

serduszka od p.Marka P.

Bailando

Dzisiaj pogoda wietrzna i ze zmiennym ciśnieniem, ale nie przeszkodziło mi to nabyć dwóch białych ostróżek i rozwaru do towarzystwa QofS
Kasiek moje przetaczniki bardzo wybujały...zresztą jak wiele roślin które wcale nie miały być takie wielkie...Jeden wcale nie wyrósł i go przesadziłam, drugi złapał szarą pleśń, trzeci ma ok 80cm i łysy dół
Glicynię też muszę przyciąć, bo mam już wielkie drzewo
Grażynko jeszcze raz bardzo dziękuję
Agness dziękuję za pochwały
Majeczko dzięki wielkie, z twoich ust to miód na moje
Iwona nie znam się na tyle niestety...Ale z czystym sumieniem polecam! Zdrowa, cudnie kwitnie! Kupiłam jako zwykłej wielkości krzaczek, ale w tym roku rozrosła się wszerz. Na końcu fotka.
To troszkę kolorków

ogrodówka

glicynia i Wiola

Malwa samosiejka , drugi rok kwitnienia.

Maleństwo

serduszka od p.Marka P.

Bailando

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Może to być Pastellka
Mnie zmylił sposób ulistnienia tej róży i kwiat schowany w listeczki.
Ciesz się, to ładna róża.
Co do hortensji ogrodowych?..
Ja swoje wywalam?.
Będzie wolne miejsce?..
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Napatrzeć się nie można na te Twoje róże. Podpowiedz, czym zasiliłaś?
- magenta

- Kontakt:
Majka zrobię jeszcze fotki w pełnym rozkwicie
A jej lekka inność może być powodem głupiego posadzenia, chociaż wydawało mi się, że jest idealne i zaciszne. Pastelkę i First Lady stłumiły szałwia i przetaczniki do spółki z białą serduszką
Na jesieni muszę dla nich znaleźć inne miejsce. Nie będzie to łatwe.
Z hortensjami jak uważasz, ja trzymałam moje 3 lata, w zeszłym roku pogroziłam ostro i mam teraz full wypas
Musze za to bezwzględnie wyprowadzić tawlinę jarzębolistną, bo już zaczyna taniec rozpełzaniec po całej rabacie. Dereń kousa mi się marzy, za płotem może da radę mimo, że to strona południowa ?
Mariolko na początku sezonu rozsypałam substral długodziałający, ale to absolutnie przereklamowana sprawa i jakieś 2 tyg. temu podsypałam Florovitem do róż - efekt błyskawiczny....
Z hortensjami jak uważasz, ja trzymałam moje 3 lata, w zeszłym roku pogroziłam ostro i mam teraz full wypas
Musze za to bezwzględnie wyprowadzić tawlinę jarzębolistną, bo już zaczyna taniec rozpełzaniec po całej rabacie. Dereń kousa mi się marzy, za płotem może da radę mimo, że to strona południowa ?
Mariolko na początku sezonu rozsypałam substral długodziałający, ale to absolutnie przereklamowana sprawa i jakieś 2 tyg. temu podsypałam Florovitem do róż - efekt błyskawiczny....
- magenta

- Kontakt:
Parę dni mnie nie było, ale cóż kiedy mogę to relax, relax i relax
Od kompa też uciekam jak mogę
Staram sie do Was zaglądać, ale nie zawsze zostawiam ślad, musicie mi to wybaczyć
W czwartek odwiedziła mnie Magda - lulka i obgadałyśmy plany różnych zmian w naszych ogrodach
Na jesieni szykuję zmiany w zakątku, który był zaplanowany na ten sezon i liczę, że się uda
Niestety podczas odwiedzin doznałam szoku, ponieważ podczas obchodu, moja wierzba Iwa zaprezentowała się w kształcie litery L /odwrotnie/ coś zrobiło jej dziury w prawie całej łodydze
i korona się złamała. Drzewo nie do odratowania...Wyglądało na jakiegoś raka....
Mój ciek wodny prawie zakończony i szum wody przyprawia mnie o dreszcze
Inauguracja była, jeszcze muszę zagonić M do obsypania tego ziemią
i roślinki mogę wsadzać
Udało mi się wczoraj zrobić kilka fotek...które prezentuję poniżej
A po dzisiejszym obchodzie doszłam do wniosku, że parę roślin znów źle posadziłam
Czy zdarza Wam się też popełniać jeszcze błędy, no już po pięciu latach powinnam coś wiedzieć
Miłego odpoczywania!!!!

Queen of Sweden

Elfe

W czwartek odwiedziła mnie Magda - lulka i obgadałyśmy plany różnych zmian w naszych ogrodach
Mój ciek wodny prawie zakończony i szum wody przyprawia mnie o dreszcze
Udało mi się wczoraj zrobić kilka fotek...które prezentuję poniżej
A po dzisiejszym obchodzie doszłam do wniosku, że parę roślin znów źle posadziłam
Miłego odpoczywania!!!!

Queen of Sweden

Elfe

Kasiu, fantastyczne zdjęcia - Twój ogród przeszedł ogromną metamorfozę, ale w końcu Ty jesteś od tego specjalistą ;-)
Do wybudowania cieku - z tego co widzę - został wykorzystany murek... bardzo ciekawie się to prezentuje - tym bardziej chętnie obejrzę tę nowość na żywo
Pięknie!
PS. Szkoda Iwy! Moja dwa lata temu też padła... to krótkowieczne drzewa.
Do wybudowania cieku - z tego co widzę - został wykorzystany murek... bardzo ciekawie się to prezentuje - tym bardziej chętnie obejrzę tę nowość na żywo
Pięknie!
PS. Szkoda Iwy! Moja dwa lata temu też padła... to krótkowieczne drzewa.