Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
martam80 - czy ten na ostatnim zdjeciu to Kozulowy 152 F3? Wyglada calkiem inaczej jak moje... 

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- martam80
- 100p
- Od: 26 lut 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak to ma być 152 F3, chyba że pomyliłam sadzonki?
Mam do wyboru: odstałą wodę w beczce i zbiornik z deszczówką. Co lepsze do podlania pomidorów? Czy deszczówka nie zakwasza podłoża, skoro jest polecana do borówek? O czym świadczy wyrastanie grzybów w pobliżu pomidorowych krzaków? Kwasomierza jeszcze nie mam.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 4 lip 2013, o 18:03
Marne pomidory:(
Witam forumowiczów:)Jestem tutaj nowa i zgłaszam się do Was z problemem "pomidorowym".A mianowicie na czym problem polega:Nasza folia jest w tym samym miejscu ponad 10 lat i z roku na rok nasze pomidory są coraz marniejsze-nie bardzo wiemy co robić.Zawsze wiosną dajemy obornik-ostatnio kurzy.Mąż podłączył rynnę,aby deszczówka spływała do folii,ale tylko pomidory po zewnętrznej są wysokie,a te na środku są bardzo małe.Mają też małe owoce:(Napiszcie proszę czym je odżywić,żeby jeszcze je uratować.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Dołączyłam Twoje pytanie do wątku na temat pomidorów pod folią.
Musisz go troszkę przejrzeć.
Niewykluczone, że jeśli nie zmieniacie ziemi, nie robicie jakichś innych upraw w tunelu,
to mogło nastąpić zmęczenie ziemi pomidorami i skutkiem tego jej struktura
bio-chemiczno-fizyczna jest zdecydowanie już niekorzystna dla uprawy pomidora.
moderator
Musisz go troszkę przejrzeć.
Niewykluczone, że jeśli nie zmieniacie ziemi, nie robicie jakichś innych upraw w tunelu,
to mogło nastąpić zmęczenie ziemi pomidorami i skutkiem tego jej struktura
bio-chemiczno-fizyczna jest zdecydowanie już niekorzystna dla uprawy pomidora.
moderator
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- Margolcia4
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 cze 2013, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
martam, to dopiero F3, to normalne że różnie mogą wyglądać... Ja mam K152 od dwóch różnych osób z akcji i te też się różnią od siebie.martam80 pisze:Tak to ma być 152 F3, chyba że pomyliłam sadzonki?

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Magda 1975!!!
Piękne.Musisz jednak pozrywać pozostałości kwiatów z pomidorów i usunąć
przekwitłe na zawiązkach.Te resztki są dobrą pożywką dla szarej pleśni .

Piękne.Musisz jednak pozrywać pozostałości kwiatów z pomidorów i usunąć
przekwitłe na zawiązkach.Te resztki są dobrą pożywką dla szarej pleśni .
Witam. piękne te pomidorki macie i już czerwone. A moje dopiero nieco większe od ping-pongów. Były późno siane (w kwietniu) bo długo nie wiedziałam, czy mój M pomoże mi namiot zrobić.Ale rosną zdrowo i niestety gęsto (bo przeoczyłam część wilków,a potem szkoda mi było już je oberwać jak zawiązki kwiatów miały).

Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje też rosną za gęsto a to urywanie kwiatków jet konieczne? szkoda mi je urywać i wyrzucać bo więcej pomidorków bym miała 

Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziś zerwany pierwszy z żółtych pomidorów Król Syberii,świetny smak,dużo pomidorów na krzaku ,bezproblemowy,oraz 155K-duże czerwone pomidory,słodkawy smak i piękny intensywny pomidorowy zapach.
na zdjęciu z białym ogórkiem.
Jestem zachwycona "ruskimi"pomidorami,idealne na zimną wiosnę, póżniej w czasie upałów trochę gorzej wiązały ,ale i tak na 1 krzaku jest już ok 8 kg pomidorów a jeszcze kwitną i wiążą.

Zawiodły mnie w tym roku,pod względem szybkości w dojrzewaniu Kalman i krzyżówka Cherokee P. x malinowy.W ub r już były czerwone.Chyba było im za zimno i gorzej i póżniej zaczęły wiązać.Teraz nadrabiają..

Jestem zachwycona "ruskimi"pomidorami,idealne na zimną wiosnę, póżniej w czasie upałów trochę gorzej wiązały ,ale i tak na 1 krzaku jest już ok 8 kg pomidorów a jeszcze kwitną i wiążą.

Zawiodły mnie w tym roku,pod względem szybkości w dojrzewaniu Kalman i krzyżówka Cherokee P. x malinowy.W ub r już były czerwone.Chyba było im za zimno i gorzej i póżniej zaczęły wiązać.Teraz nadrabiają..
Hmm, moje pierwsze pomidorki to dopiero w sierpniu zjem, póki co sąsiedzi podrzucili mi swoje giganty.Z ciekawości zważyłam.Ten większy waży 40 dkg a mniejszy 30 dkg. I to nie największe owoce jakie mają. Na jednym Krzaku wisi pomidor, który będzie chyba ważył ok. 1 kg.
A sama uprawa amatorska (drugi rok sadzą pomidory) i całkowicie ekologiczna. W przyszłym roku ta odmiana będzie też u mnie.

A sama uprawa amatorska (drugi rok sadzą pomidory) i całkowicie ekologiczna. W przyszłym roku ta odmiana będzie też u mnie.

Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
A czy tam na zdjęciu nie przypadkiem Bawole Serce? Bo tak trochę wygląda, i ono też może być sporawe.
pozdrawiam, Gunnar
- Tournesol
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 08:27
Witam
chcialam dzis was zapoznasc z mojim pieknym pomidorkiem Variegated, na razie jeszcze owocow nie ma, ale juz sa kwiatki

chcialam dzis was zapoznasc z mojim pieknym pomidorkiem Variegated, na razie jeszcze owocow nie ma, ale juz sa kwiatki

Tournesol
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu