i po załatwieniu spraw ważnych rzuciłam się na najważniejsze, czyli ogród...zarósł nieludzko i nie wiem sama, za co się brać na początku...a komary żrą
 i po załatwieniu spraw ważnych rzuciłam się na najważniejsze, czyli ogród...zarósł nieludzko i nie wiem sama, za co się brać na początku...a komary żrą  
 Krysiu - pytałaś o Leonarda
 on ma tylko dwa lata, więc całkiem nieźle się spisuje; polecam
 on ma tylko dwa lata, więc całkiem nieźle się spisuje; polecam  I uważam go za różę bezproblemową; podobnie zresztą jak Red Leonardo da Vinci. U mnie panoszyły się również skoczki, ale żadna z nich nie została zaatakowana.
 I uważam go za różę bezproblemową; podobnie zresztą jak Red Leonardo da Vinci. U mnie panoszyły się również skoczki, ale żadna z nich nie została zaatakowana. Ewciu, no właśnie też mnie coś wzięło na ciemne, nasycone kolory róż. A z pachnących to na pewno Astrid Grafin von Hardenberg

Majka - no tak, laptop zabrałam, a róże zostawiłam
 Ale jestem już z powrotem
 Ale jestem już z powrotem  
 Elu - a ja z kolei nie widziałam nigdy na żywo Nostalgii na pniu

Dzidka, u mnie Novalis też za chwilę rozkwitnie
 A co do podkarmiania róż -  w tym roku sypnęłam im wióry rogowe z Lidla i jestem skłonna przypuszczać, że faktycznie mają cudowne działanie.
 A co do podkarmiania róż -  w tym roku sypnęłam im wióry rogowe z Lidla i jestem skłonna przypuszczać, że faktycznie mają cudowne działanie.Małgosiu - dzięki!
 Fakt- połączenie róż z liliami to coś szczególnego, oba szlachetne, piękne kwiaty
 Fakt- połączenie róż z liliami to coś szczególnego, oba szlachetne, piękne kwiaty  
 Marysiu - dziękuję za dobre słowo

Helenko - pytaj ile chcesz
 mam nadzieję, że będę potrafiła odpowiedzieć. A Nostalgia zasługuje na pierwsze miejsce
 mam nadzieję, że będę potrafiła odpowiedzieć. A Nostalgia zasługuje na pierwsze miejsce  

i
 i   tak zgrabnie Tobie poszły transakcje.....sprzedane.....kupione.....wyremontowane......i ogród wypielony........
  tak zgrabnie Tobie poszły transakcje.....sprzedane.....kupione.....wyremontowane......i ogród wypielony........

Czytam, że mieszkanie sprzedane - szczerze mówiąc sądziłam, że teraz przeprowadzacie się do domu, a tu piszesz, że kupione drugie
 Czytam, że mieszkanie sprzedane - szczerze mówiąc sądziłam, że teraz przeprowadzacie się do domu, a tu piszesz, że kupione drugie   W każdym razie domyślam się, co czujesz, bo ja przeżywałam to niecały rok temu
 W każdym razie domyślam się, co czujesz, bo ja przeżywałam to niecały rok temu  
 dziś zamówiłam 4 pachnidła w R.  min. Astrid
  dziś zamówiłam 4 pachnidła w R.  min. Astrid   

A z transakcjami u mnie to jest tak (już o tym pisałam wcześniej) że - mimo ciągłego zamiaru mieszkania na wsi - postanowiliśmy jednak za pieniądze ze sprzedaży mieszkania - kupić inne, w mieście blisko naszej wsi (7 km), tak na wszelki wypadek
 A z transakcjami u mnie to jest tak (już o tym pisałam wcześniej) że - mimo ciągłego zamiaru mieszkania na wsi - postanowiliśmy jednak za pieniądze ze sprzedaży mieszkania - kupić inne, w mieście blisko naszej wsi (7 km), tak na wszelki wypadek 

to do magazynu jakiegoś.
  to do magazynu jakiegoś.

Pachnie wybitnie... Ale 1 też chyba padła, żeby wyrównać bilans
 Pachnie wybitnie... Ale 1 też chyba padła, żeby wyrównać bilans