Co tam czerwone plami, one w taką pogodę są prawie na każdej jasnej róży.
Co do komarów .... u mnie w niedzielę jak ręką odjął ..... nie było tych gadów.

Za to widać, że w kątach liści pojawiają się pąki i od razu człowiek się cieszy
 Za to widać, że w kątach liści pojawiają się pąki i od razu człowiek się cieszy 

Majutek
 Majutek  
  Ale jestem dobrej wiary, każda róża potrzebuje czasu. Warto czekać na taki efekt. Czy to jest jej drugi czy trzeci sezon?
 Ale jestem dobrej wiary, każda róża potrzebuje czasu. Warto czekać na taki efekt. Czy to jest jej drugi czy trzeci sezon?

tak jak rok temu prawie całe forum
  tak jak rok temu prawie całe forum   

Zadowolona jestem, że chociaż trochę popadało, nie trzeba będzie podlewać róż i warzywnika-takie mam priorytety
 Zadowolona jestem, że chociaż trochę popadało, nie trzeba będzie podlewać róż i warzywnika-takie mam priorytety 

a jak trzeba będzie to się kawałek wytnie
 a jak trzeba będzie to się kawałek wytnie   
  dzisiaj otrzepałam mu tylko suche płatki, jutro wielkie cięcie .
 dzisiaj otrzepałam mu tylko suche płatki, jutro wielkie cięcie . jest chyba największa piżmówką u mnie, przegonił nawet starszą o 2 lata Cornelię !
 jest chyba największa piżmówką u mnie, przegonił nawet starszą o 2 lata Cornelię !

tak się uwijałam z porządkami i podkaszaniem przy różach za głównym kosiarzem czyli M. Jemu wystarczy trochę deszczu i już brązowieją mu zewnętrzne płatki, straszny wrażliwiec.
  tak się uwijałam z porządkami i podkaszaniem przy różach za głównym kosiarzem czyli M. Jemu wystarczy trochę deszczu i już brązowieją mu zewnętrzne płatki, straszny wrażliwiec. choć zbyt dużo kwiatów nie miał, więcej miał S. de Dr Jamain rosnący obok. Może on tak ma że potrzebuje czasu a może zależy od podkładki bo ten mój nie jest od Sipa.
 choć zbyt dużo kwiatów nie miał, więcej miał S. de Dr Jamain rosnący obok. Może on tak ma że potrzebuje czasu a może zależy od podkładki bo ten mój nie jest od Sipa. 

Zaczynam się za nimi rozglądać, na razie mam niedużą Penelope i Sally Holmes, więc całe ich mnóstwo przede mną
 Zaczynam się za nimi rozglądać, na razie mam niedużą Penelope i Sally Holmes, więc całe ich mnóstwo przede mną 

robię listy róż według różnych danych: a to według alfabetu, a to według  miejscówek, a to według miejsc zakupu a teraz muszę jeszcze zrobić według gatunku, zwłaszcza jak są porozsiewane po całym ogrodzie
  robię listy róż według różnych danych: a to według alfabetu, a to według  miejscówek, a to według miejsc zakupu a teraz muszę jeszcze zrobić według gatunku, zwłaszcza jak są porozsiewane po całym ogrodzie   
  moi panowie nie uważają czegoś takiego jak siedzenie gdzieś tam w ogrodzie,a w obecnym czasie to takie siedzenie staje się niebezpieczne bo można być pożartym żywcem
  moi panowie nie uważają czegoś takiego jak siedzenie gdzieś tam w ogrodzie,a w obecnym czasie to takie siedzenie staje się niebezpieczne bo można być pożartym żywcem   
  i przy niej stoi ławka ale ona jest niegodna uwiecznienia
  i przy niej stoi ławka ale ona jest niegodna uwiecznienia   ale widoki z niej są fajne.
  ale widoki z niej są fajne. 

Ja wiedziałam, że przepięknie mieszkasz, ale aż tak?
 Ja wiedziałam, że przepięknie mieszkasz, ale aż tak?  Klatka super (dzieciaki będą Cię kochać
 Klatka super (dzieciaki będą Cię kochać  ), domek przecudny, a Twoje róże widać z daleka.
), domek przecudny, a Twoje róże widać z daleka.

bo dziadek to ten dobry policjant a ja ten zły
  bo dziadek to ten dobry policjant a ja ten zły   
  dopiero jak byłam u Robaczka to mi się przypomniało.
  dopiero jak byłam u Robaczka to mi się przypomniało. Większość pąków zniszczyły deszcze
 Większość pąków zniszczyły deszcze   
  Ty masz już busz i pewnie tych areałów mi zazdrościsz
  Ty masz już busz i pewnie tych areałów mi zazdrościsz   

więc zaczęłam sadzić to co mogę jeszcze za życia podziwiać czyli
  więc zaczęłam sadzić to co mogę jeszcze za życia podziwiać czyli   róże.
  róże.