Ogródek Gosi cz. 10
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Witaj Gosiu, pięknie kwitnie Ci jarzmianka
No już pluję sobie w brodę, że jej nie zamówiłam na czas.....
Czy ona może między różami rosnąć?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś, powoli się zmęczysz
Nie chcę Was całkiem zniechęcać.
jeśli chodzi o szałwię, to ja nic im nie robię. Już kwitnące to kupne. Nie wytrzymałam. Moje siewki w tym roku marne. Nie wiem, czy w ogóle coś z nich będzie.
Monia, moja ma tez chyba ze 3 lata. W pierwszym w ogóle nie kwitła. Może zbierała siły> Może powinno się jednak obrywac w pierwszym roku kwiatki, żeby krzew sie wzmocnił?
Avalon na razie żyje. Oberwałam mu wszystkie pączki. Zobaczymy jak sobie poradzi.
W razie czego kupię nową bo bardzo chcę miec tę różę. Także nie przejmuj się.
Ewo, ja jeste w szoku patrząc w tym roku na róże. Nigdy jeszcze tak obficie nie kwitły i nie wytwarzały nowych pączków w takim tempie. Prawie nie będzie przerwy w kwitnieniu.
AniuDS, ja tez myślałam, że to Colette, ale dziewczyny stwierdziły, że raczej nie. Może mój aparat źle ją uchwytuje.
Dzisiaj wyglądała tak

Aniu, chyba źle się wyraziłam. Na zewnątrz kwitnie tylko róża kwitnąca raz.
Eden wystawił tylko 2 kwiatki dla podziwiania sąsiadom. Reszta jest u mnie
Jestem zbyt zachłanna, żeby nie móc patrzeć na swoje różyczki
Kasiu, wydaje mi się, że jarzmianka może rosnąc obok róż. U mnie tak rośnie. Ciemna obok Bonici, a biała obok White Cover.
Jestem zachwycona Stephane Baronin du Gutenberg

Maria Teresa wyrosła u mnie na duży krzak

A to różyczka, którą chciałam zlikwidowac wiosną. Pamiętacie? Teraz wygląda tak. Oczywiście kolor nie jest dobrze uchwycony

A to kwiaty Eskimo

Nadal kwitnie Green Ice, chociaż nie wygląda już tak zjawiskowo. Chyba jak każdej okrywówce przekwitające kwiaty brązowieją. A może ją za mało podlewałam?

A to róża na którą zaraz po wejściu wszyscy zwracają uwagę. Jazz

Wczoraj dokonałam przesadzenia róży. Wiem, że to nie pora, ale z jedną mi wyszło, więc pomyślałam, że i tym razem się uda. Wykorzystałam moment, że przestała kwitnąc. Chodzi o Lions Rose. W jego miejsce posadziłam Little Artists

Będzie towarzystwem dla Scarlet Moss

Zobaczcie ile odcieni ma Acropilis

Nie chcę Was całkiem zniechęcać.
jeśli chodzi o szałwię, to ja nic im nie robię. Już kwitnące to kupne. Nie wytrzymałam. Moje siewki w tym roku marne. Nie wiem, czy w ogóle coś z nich będzie.
Monia, moja ma tez chyba ze 3 lata. W pierwszym w ogóle nie kwitła. Może zbierała siły> Może powinno się jednak obrywac w pierwszym roku kwiatki, żeby krzew sie wzmocnił?
Avalon na razie żyje. Oberwałam mu wszystkie pączki. Zobaczymy jak sobie poradzi.
W razie czego kupię nową bo bardzo chcę miec tę różę. Także nie przejmuj się.
Ewo, ja jeste w szoku patrząc w tym roku na róże. Nigdy jeszcze tak obficie nie kwitły i nie wytwarzały nowych pączków w takim tempie. Prawie nie będzie przerwy w kwitnieniu.
AniuDS, ja tez myślałam, że to Colette, ale dziewczyny stwierdziły, że raczej nie. Może mój aparat źle ją uchwytuje.
Dzisiaj wyglądała tak

Aniu, chyba źle się wyraziłam. Na zewnątrz kwitnie tylko róża kwitnąca raz.
Eden wystawił tylko 2 kwiatki dla podziwiania sąsiadom. Reszta jest u mnie
Jestem zbyt zachłanna, żeby nie móc patrzeć na swoje różyczki
Kasiu, wydaje mi się, że jarzmianka może rosnąc obok róż. U mnie tak rośnie. Ciemna obok Bonici, a biała obok White Cover.
Jestem zachwycona Stephane Baronin du Gutenberg

Maria Teresa wyrosła u mnie na duży krzak

A to różyczka, którą chciałam zlikwidowac wiosną. Pamiętacie? Teraz wygląda tak. Oczywiście kolor nie jest dobrze uchwycony

A to kwiaty Eskimo

Nadal kwitnie Green Ice, chociaż nie wygląda już tak zjawiskowo. Chyba jak każdej okrywówce przekwitające kwiaty brązowieją. A może ją za mało podlewałam?

A to róża na którą zaraz po wejściu wszyscy zwracają uwagę. Jazz

Wczoraj dokonałam przesadzenia róży. Wiem, że to nie pora, ale z jedną mi wyszło, więc pomyślałam, że i tym razem się uda. Wykorzystałam moment, że przestała kwitnąc. Chodzi o Lions Rose. W jego miejsce posadziłam Little Artists

Będzie towarzystwem dla Scarlet Moss

Zobaczcie ile odcieni ma Acropilis

-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Stephane Baronin du Gutenberg zjawiskowa
Dostałam ją w gratisie z Floribundy, rośnie w donicy ale na razie jest bardzo malutka i chyba w tym roku nie zakwitnie. Bardzo się Cieszę że ją mam. Twoja jest piękna, napatrzeć się nie mogłam.
A Edence dam trochę czasu. Może przypomni sobie, że jest różą pnącą
Dostałam ją w gratisie z Floribundy, rośnie w donicy ale na razie jest bardzo malutka i chyba w tym roku nie zakwitnie. Bardzo się Cieszę że ją mam. Twoja jest piękna, napatrzeć się nie mogłam.
A Edence dam trochę czasu. Może przypomni sobie, że jest różą pnącą
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosia - ależ Ty nazbierałaś tych róż a co jedna to piękniejsza
szałwii omączonej w tym roku nie mam wcale. Z siewu powoli gdzieś zginęła
a na ryneczku też jej nie spotkałam choć bywam tam ostatnio rzadko bo już chciejstw mam coraz mniej bo dokąd można upychać w ogródku ???

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, ja swoją sadzonkę dostałam w tym roku od Ewy. Jestem w szoku jak pięknie zakwitła. Nie mogę narzekać na róże w tym roku. Pierwsze kwitnienie większość ma już za sobą, ale widać, że szukują się do ponownego. ten rok jest szalony.
Maryniu, jakoś tak się uzbierało ich 57. Ale ja też już stopuje. Tosia przysłała mi dzisiaj link do szkółki różanej i stwierdzam, że zdrowy rozsądek zaczyna zwyciężać. I tak uważam, że zapchałam rabaty. Dałam wszystkim roślinom za mało miejsca. Ale to przez mojego m., bo nie pozwalał mi od początku rozwinąc skrzydeł i pchałam wszystko co się da na tym kawałku na którym mogłam sadzić. Nie wiem dlaczego nie wyrsła żadna sadzonka z siewu gruntowego. A moje siane w domu też wyglądają coraz gorzej.
Maryniu, jakoś tak się uzbierało ich 57. Ale ja też już stopuje. Tosia przysłała mi dzisiaj link do szkółki różanej i stwierdzam, że zdrowy rozsądek zaczyna zwyciężać. I tak uważam, że zapchałam rabaty. Dałam wszystkim roślinom za mało miejsca. Ale to przez mojego m., bo nie pozwalał mi od początku rozwinąc skrzydeł i pchałam wszystko co się da na tym kawałku na którym mogłam sadzić. Nie wiem dlaczego nie wyrsła żadna sadzonka z siewu gruntowego. A moje siane w domu też wyglądają coraz gorzej.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
A ja najbardziej mam w pamięci twoje Jazz, Scarlet Moss, Pilgrima, a teraz widzę, ze Acropolis powinna u mnie być, tylko kurczę, gdzie.... 
Gosia, u mnie sadzonki lobelii z siewu szaleją, sama się dziwię
a jaki ogórecznik...miodzio. 
Gosia, u mnie sadzonki lobelii z siewu szaleją, sama się dziwię
Pozdrawiam
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Justi bo my powinnyśmy mieć już zakaz oglądania róż. Na początku sezonu twardo twierdziłam, że już wszystkie chciejstwa mam zaspokojone i żadna róża mi się nie zmieści. I... znowu pojawiła się nowa lista
chyba przed każdym zakupem mszuszę intensywnie myśleć jak długo czasu schodzi mi się z okrywaniem i odkrywaniem róż może to do mnie przemówi 
Pozdrawiam Monika
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, Stephanie wspaniała
Bardzo podoba mi się też Twoja jarzmianka, zdjęcie też super! Jaka to odmiana?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Stephanie śliczna
Gdzie masz ten link do szkółki różanej?
Obudziłaś tą informacją potwora 
Gdzie masz ten link do szkółki różanej?
Ależ ty masz dziewczyno okazy
Cudne róże i te powojniki
Bajka 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czekam, kiedy moja się obudzi z letargu i tak ładnie mi zakwitnie.
Gosia miałaś sprawdzić w tym roku czy Acropolis nie łapie grzybka. Przypomnę, bo teraz jeszcze pewnie za wcześnie.
Śliczne rabaty
Oj, chyba nie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu zauważyłam u Ciebie piękne gliniane donice, ślicznie obsadzone....wcześniej ich nie wdziałam....super są
Widoki rabat jak zawsze bujne kolorowe i śliczne
Delikatnie różowa różyczka a z tyłu pnący się po trejażu ciemniejszy clematis..... widok bajka 
Widoki rabat jak zawsze bujne kolorowe i śliczne
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Potwierdzam że naparstnice lubią piaseki i sucho. Na rabacie z hostami zmarniały bo podlewałam. Wysiały się natomiast kawałek dalej w części leśnej gdzie jest sam piaseczek i trochę igieł
Znów przesadziłam na rabatę, tym razem słoneczną i suchą. Może się utrzymają.
Goś róże masz bajeczne. A i ta jarzmianka niezwykle interesująca. Muszę poszukać.
Goś róże masz bajeczne. A i ta jarzmianka niezwykle interesująca. Muszę poszukać.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosia,jesteś niesamowita,57 róz to już niezła kolekcja.Jak wszystkie się przyjmują i pieknie kwitną to na pewno wciąga na nastepne okazy.U mnie wychodzi pół na pół i nie moge do końca przekonac sie do nichj.