Historyczne da się znaleźć z dobrą strefą, można je sadzić prawie bez lęku, że przemarzną. Dlatego ich tyle mam
Ogród Ignis05 cz4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz4
Róże pięknie wyglądają
Moje dzisiaj deszcz podlewa
Ogromnie mnie cieszy ta pogoda, może ogród jeszcze się zazieleni.
Historyczne da się znaleźć z dobrą strefą, można je sadzić prawie bez lęku, że przemarzną. Dlatego ich tyle mam
Do kwitnących raz już się przekonałam, że właśnie raz, a dobrze jest dobrze 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich
Wybaczcie przerwę ale jakoś ostatnio nie miałam czasu ani weny na pisanie.
Zaglądałam tylko czasami tu i tam, ale do pisania nie miałam nic sensownego.
Cieszę się , że tu zaglądacie i do tego piszecie miłe rzeczy, za co serdecznie dziękuję.
Jagódko
Może tak być, że ta Laguna nie lubi miejsca lub klimatu, który ma u mnie, a u Ciebie zachowywałaby się zupełnie poprawnie. Może tak od razu nie ma co jej skreślać.
Alicjo
w tym , co piszesz masz sporo racji, ale tak jest w przypadku, gdy w ogrodzie jeszcze jest sporo miejsca, gdzie można sadzić nowe rośliny. Gorzej już to wygląda, gdy chcesz w konkretnym miejscu posadzić konkretną roślinę i na tym koniec. Wtedy takie niespodzianki bywają dokuczliwe.
Agnieszko
sama też kupowałam sporo roślin w marketach i nawet byłam zadowolona. Często lepiej się zadomowiały takie malutkie roślinki, niż dorodne okazy z renomowanych szkółek, które nie wytrzymywały w klimacie mojego ogrodu.
Dziękuję za miłe słowa o ogrodzie. Nie wszystko jest w nim takie ładne , jak na zdjęciach, ale miło mi będzie Ciebie gościć.
Szkoda tylko, że już teraz , po deszczu, niektórym różom kwiatki sklapciały, ale za to zaczynają kwitnąć kolejne.
Aniu - Taro
też jeszcze Avalonki nie mam, ale dziewczyny kuszą i trzeba będzie coś zorganizować. 
Wybaczcie przerwę ale jakoś ostatnio nie miałam czasu ani weny na pisanie.
Zaglądałam tylko czasami tu i tam, ale do pisania nie miałam nic sensownego.
Cieszę się , że tu zaglądacie i do tego piszecie miłe rzeczy, za co serdecznie dziękuję.
Jagódko
Alicjo
Agnieszko
Dziękuję za miłe słowa o ogrodzie. Nie wszystko jest w nim takie ładne , jak na zdjęciach, ale miło mi będzie Ciebie gościć.
Szkoda tylko, że już teraz , po deszczu, niektórym różom kwiatki sklapciały, ale za to zaczynają kwitnąć kolejne.
Aniu - Taro
- Ignis05

Asiu
dziękuję. Jednak , gdyby miały więcej przestrzeni mogłyby się lepiej rozwijać i prezentować.
A tak są trochę poupychane.
Kasiu
Tym bardziej cieszą, że nie są tak wrażliwe. Jednak czasami chce się popatrzeć na takie cudeńko, jak np Pashmina.
Justynko
zawsze Cię sedecznie zapraszam i tylko kwestia ustalenia daty pozostaje.
Może z Agnieszką razem ?
Avalonkę jeszcze kiedyś może dostanę, a może znajdzie się jeszcze inna cudowna róża.
Ewcia
już tak pięknie nie wyglądają. Deszcz działa na nie zbawczo , ale też i kapciejaąim kwiatki. No, może nie wszystkim, ale taki Richelieu dużo stracił na urodzie.

A tak są trochę poupychane.
Kasiu
Justynko
Może z Agnieszką razem ?
Avalonkę jeszcze kiedyś może dostanę, a może znajdzie się jeszcze inna cudowna róża.
Ewcia
- Ignis05

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Krysiu, powiedz, ile lat ma Twoja "Muscosa" i czy rzeczywiście tak pięknie pachnie, jak mówią
A swoją drogą, jaki piękny wykonałaś gest w stosunku do młodych ludzi. Podziwiam.
Jagoda
- Ignis05

Jagódko
Muscosa rośnie u mnie trzeci sezon a sadziłam ją jesienią 2010 roku. Pachnie obłędnie i właśnie zaczęła kwitnienie. Na pewno znasz zapach rugosy. To tak , jakbyś zebrała wszystkie kwiaty rugosy w jednym .
Może chciałabyś osobiście ją powąchać ?
Zapraszam.

Może chciałabyś osobiście ją powąchać ?
Zapraszam.
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Ksrysiu jak będziesz się pozbywała tego fałszywego Avalona[niby Grahama] to daj znać..
zrobimy może jakiś interes
Moje z dobrej szkółki a też nie są takie jakich oczekiwałam 
- ewamaj66

Interesują mnie pachnące róże, zainteresuję się Muscosą 
- Ignis05

Iza
na razie zostawiłam , niech jeszcze rośnie. Zobaczę następne kwiaty i może uda się określić , jaka to dokładnie róża. Jeśli zdecyduję się na zmianę róży , to mogę Ci ją odstąpić.
Ewcia,
tę różę mogę Ci polecić na pewno. Mam ją z Rosarium.
Dzisiaj udało mi się zrobić takie zdjęcie, jak pleszka (
) karmi swoje pisklę.

Dopóki małe jest w budce jest bezpieczne. Ale boję się o nie, kiedy już z budki wyfrunie.
Mam nadzieję, że moja kicia go nie złapie. Ale do mojego ogrodu przyłażą różne kocury, a do tego sroki wciąż przylatują w pobliże budki w porze śniadania i kolacji.
Rozkwitają kolejne różane kwiatki

Ewcia,
Dzisiaj udało mi się zrobić takie zdjęcie, jak pleszka (

Dopóki małe jest w budce jest bezpieczne. Ale boję się o nie, kiedy już z budki wyfrunie.
Mam nadzieję, że moja kicia go nie złapie. Ale do mojego ogrodu przyłażą różne kocury, a do tego sroki wciąż przylatują w pobliże budki w porze śniadania i kolacji.
Rozkwitają kolejne różane kwiatki

- ewamaj66

Orpheline to sierotka?
Tak mi się jakoś kojarzy. Do tej pory ją omijałam, ale kwiat ładny. Pewnie mnie zniechęciło, że tylko raz kwitnie-niepotrzebnie.
- Ignis05

Ewcia ,
głowy nie dam. Dostałam ją zamiast zamawianej innej róży od Petrovica.
Po długim dochodzeniu pasuje mi na Orpheline. Mam nadzieję , że to ona. Kwitnie tylko raz.
I kwiat i wzrost mi pasują.

Po długim dochodzeniu pasuje mi na Orpheline. Mam nadzieję , że to ona. Kwitnie tylko raz.
I kwiat i wzrost mi pasują.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne te Twoje panny różane. Aż się oczy śmieją na takie widoki. Mam nadzieję, że i Ty się doczekałaś darmowego podlewania.
Gratuluję zdjęcia pleszki. I trzymam kciuki za młode. U mnie też działkowe koty mocno zainteresowane budkami, a raczej ich zawartością
Gratuluję zdjęcia pleszki. I trzymam kciuki za młode. U mnie też działkowe koty mocno zainteresowane budkami, a raczej ich zawartością
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Przepiękne różyczki pokazujesz. Pięknie kwitną, jakby te ulewy im w ogóle nie zaszkodziły. Listki piękne, zdrowe
No i ptaszek
Jak rozkwitnie więcej kwiatków Avalon - nie Avalon to wklejaj zdjęcia - całego krzaczka też.
No i ptaszek
Jak rozkwitnie więcej kwiatków Avalon - nie Avalon to wklejaj zdjęcia - całego krzaczka też.