. To przepiękna roslina. Jestem zielony jeśli chodzi o jej uprawe. Gdzie będzie jej lepiej w domu czy na dworze ? (na dworze w tej chwili jest zimno ) . Zamieszczam zdjęcia mojej pociechy
 . To przepiękna roslina. Jestem zielony jeśli chodzi o jej uprawe. Gdzie będzie jej lepiej w domu czy na dworze ? (na dworze w tej chwili jest zimno ) . Zamieszczam zdjęcia mojej pociechy  .
 . 

ja dla wszelkiego hibki od razu niosę pod prysznic, tylko delikatnie aby pąków nie utrącić
 ja dla wszelkiego hibki od razu niosę pod prysznic, tylko delikatnie aby pąków nie utrącić   
  (z ziemią nie wydziwiam, w zwykłą uniwersalną, a żeby było przepuszczalnie to mieszam ją z perlitem - każdego kwiatka w taką ładuję
 (z ziemią nie wydziwiam, w zwykłą uniwersalną, a żeby było przepuszczalnie to mieszam ją z perlitem - każdego kwiatka w taką ładuję   )
 ) 
  Moje rosną na północnym parapecie i na południowym, bardzo upodobały sobie dostęp do światła a jak postawiłam na stolik obok okna to nie chciały kwitnąć
 Moje rosną na północnym parapecie i na południowym, bardzo upodobały sobie dostęp do światła a jak postawiłam na stolik obok okna to nie chciały kwitnąć   
  ale to  nie jest reguła
 ale to  nie jest reguła   

bardzo dziękuję dziś zrobiłam wypad  po środek i pryskanie z lekkim zroszeniem ziemi wykonane .
 bardzo dziękuję dziś zrobiłam wypad  po środek i pryskanie z lekkim zroszeniem ziemi wykonane . .
 .
 , to czekamy na kwiaty
, to czekamy na kwiaty  

do tego na takim łysym badylku
 do tego na takim łysym badylku   Ale najważniejsze, że kwitnie, przynajmniej nie marnuje energii na liście
 Ale najważniejsze, że kwitnie, przynajmniej nie marnuje energii na liście   

dziś byliśmy z moim na zakupach, stały i patrzyły na mnie, ale w przeliczeniu 32 zł taki jeden... i odmówiłam prezentu. Po co ja tu wchodziłam
  dziś byliśmy z moim na zakupach, stały i patrzyły na mnie, ale w przeliczeniu 32 zł taki jeden... i odmówiłam prezentu. Po co ja tu wchodziłam  jutro jak nic muszę po niego jechać, bo umrę
  jutro jak nic muszę po niego jechać, bo umrę   trudno, pieniądze rzecz nabyta
  trudno, pieniądze rzecz nabyta  

- kupuj i się nie zastanawiaj
  - kupuj i się nie zastanawiaj 

I chętnie podzielę się wszystkim co będzie w nim rosło
  I chętnie podzielę się wszystkim co będzie w nim rosło