Stali bywalcy dobrze znają mój ogród a nowych serdecznie witam i wszystkich zapraszam na spacer wokół domu.
Wchodzimy przez bramę
po ganku pnie się róża Dr W. Van Fleet i powojnik Mandschurica
dalej prowadzi bramka z Flammentanz
idziemy do końca budynku i odwracamy się
jak przejdziemy jeszcze kawałeczek to mamy widok na kolejną pergolę z Sympathie
pod którą otwiera nam się taki widok
ale my wychodzimy przez bramkę z Westerland i kolejną Sympathie
odwracamy się i widzimy
rzut oka w drugą stronę zielonego domu
a przed nami roztacza się widok różanego szpaleru
rosną tam: Iceberg, Blaze, Louise Odier, dzika siewka, róża podobna do Koszuty i inne drobiazgi
a góruje nad nimi cyprysik nutkajski po którym śmiało wspinają się róże
za różanym szpalerem zaczątek innego szpaleru a w tle kwitnący żylistek i brzozy
idziemy wzdłuż leśnej rabaty pod dębami, widok w tył i widzimy kwitnące jaśminy i przekwitnięte rh
mijamy zakątek Goldiego

wracamy w stronę domu na kawę którą możemy wypić na osłoniętym tarasie przy wszechogarniającym zapachu wiciokrzewu

Będę wracać z kawą i nie tylko
 Będę wracać z kawą i nie tylko   Szpaler i pergola różana i na domu.... róże za serce mnie chwyciły, jak i całe otoczenie domu i przy domu
  Szpaler i pergola różana i na domu.... róże za serce mnie chwyciły, jak i całe otoczenie domu i przy domu  

Cudnie u Ciebie!!! No to trzeba się przejechać na zwiedzanie. Majka pełen szacun dla Ciebie za wspaniałe krzaczory!!!
 Cudnie u Ciebie!!! No to trzeba się przejechać na zwiedzanie. Majka pełen szacun dla Ciebie za wspaniałe krzaczory!!! 

większość róż ścięta, rosną na kolejne kwitnienie albo dopiero na następny rok.
  większość róż ścięta, rosną na kolejne kwitnienie albo dopiero na następny rok. zdecydowanie brak czasu
  zdecydowanie brak czasu   

Twój dom jest absolutnie piękny. A ten ganek obrośnięty różą
 Twój dom jest absolutnie piękny. A ten ganek obrośnięty różą  

Uwielbiam do Ciebie zaglądać
 Uwielbiam do Ciebie zaglądać