Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Post »

Aniu kogucik śliczny ;:138 gdzie Ty wynajdujesz takie cudeńka?
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Ania kogutek świetny !
Czekam na dalsze fazy kwitnienia Twojej anabelki. Kolejne hortensje kuszą mnie coraz bardziej.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu (mufka)! Jak widzę jakąś ładną ozdobę do ogrodu to kupuję. Oczywiście, jak jest w rozsądnej cenie. Poza tym musi być solidna i nie może być kiczowata. Wydaje mi się, że kogutek spełnia te wymogi. Myślę także, że docelowo może posłużyć jako podpora na niewielkie pnącze. A skoro Ci się podobały rośliny w deszczu to przypadnie Ci do gustu Munstead Wood

Obrazek

Jagi! Ja podstępna??? A tym czasem to chyba o mnie

Na głowie kwietny ma wianek
W ręku zielony badylek
A przed nią bieży baranek
A nad nią lata motylek

I Bordure Rose ;:170

Obrazek

Ewo (ewamaj66)! A to tylko kogucik :D

Obrazek

Pati! Zapracowana kobieto - trochę całokształtów masz na str. 58. Inne będą jak wreszcie zrobi się przyzwoita pogoda :evil: Myślę, że trochę przesadzasz, bo u mnie też jest różnie. Np. zmasakrowana deszczem Fresia nie wyglądała cudnie, więc jej nie pokazałam :;230 Dziś posprzątałam i wycięłam zniszczone ulewami kwiaty róż. Podobała Ci się, więc dla Ciebie ocalona.

Obrazek

Marylko (mmaryla)! Zimą udało mi się przechować kilka fuksji, ale w pomieszczeniu gdzie jest ok. 16 stopni. W mieszkaniu chyba by miały za ciepło. Wczoraj zakwitł mi achimenes. Tobie pierwszej go pokazuje :D

Obrazek

Marysiu (maska)! Na razie nawet moje wysokie ostróżki stoją, ale mogłoby przestać padać. I ja zdecydowanie wolałabym, by nie było deszczu, było cieplej i świeciło słonko. A tak musimy szukać pozytywów w tym co mamy ;:173 A że różom ślicznie w diamentach, więc... Co prawda nie całkiem suchy, ale ślicznie pofalowany Westerland - specjalnie dla Ciebie ;:196

Obrazek

Krysiu (KaRo)! Już lepiej nie wspominajmy o kroplach deszczu, bo :evil: Pink Anabelle uwiodła mnie w zeszłym roku. Nie kupiłam jej od razu, ale musiałam po nią wrócić. Ma tylko jedną wadę - przewiesza pędy i trzeba ją podwiązywać. Ale kwiatostany ma tak piękne, że i tak warto. Kogucik mi się udał. Będę dalej polować, na coś w tym guście. Dla Ciebie mam zwyczajną begonię, ale nie można jej nie zauważyć, a przy tym to pierwsza której bulwę przechowałam :tan

Obrazek

Maryniu (marpa)! Jak zobaczysz rozwinięte kwiatostany to przepadniesz z kretesem...

Obrazek

Aguniu (Agness)! W sumie nie wiem, ale chyba jako podpora może służyć. Dzięki ;:196 U nas dziś nie padało, ale jest zimno i pochmurno. Mimo to zrobiłam porządki w różach po tych ulewach. No i podparłam złocienia marunę. Dla Ciebie bardzo subtelnie i zwiewnie...

Obrazek

Jogódko (Jagodka)! Ja nie sprawiam wrażenia niewinnej, tylko jestem :;230 Stanowczo i konsekwentnie niewinna.... A na dowód

Obrazek

Aniu (anabuko1)! ;:196 Pink Anabelle jest cudna kolorystycznie. Niezmiennie mi się podoba. Aostatnio wpadła mi w oko taka gajlardia

Obrazek

Moniu (Niunia1981)! Spodoba Ci się na 100% także to:

Obrazek

Oczywiście nie chodzi mi o trawnik :;230

Dorotko (Keetee)! Oj lalo u nas solidnie. Deszcz był potrzebny, ale bez przesady :evil: Dla Ciebie rzut oka na moją różankę. Inni maja ładniejsze, ale ta jest moja ;:167

Obrazek

Marzko (Sosenki4)! Jesteś przemiła, ale daleko mi do doskonałości. Zdjęcia nie są poprawiane w żadnym programie. Nie lubię poprawiać rzeczywistości, więc tym bardziej cieszę się, jak się podobają. Świat jest pięknie kolorowy. Dla Ciebie tułacz pstry

Obrazek

Aguś (aage)! W pobliskim ogrodniczym. Rzadko, bo rzadko, ale niekiedy mają coś fajnego z tej dziedziny. Wiem, że lubisz dzwonki, więc...

Obrazek

Aniu (czar_na)! Pink Anabell jest piękna. Sama się przekonasz. I niesamowita, jak kwiaty hoyi multiflory :D

Obrazek

Na bieżąco z odpowiedziami ;:215 Jestem z siebie dumna ;:173
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaglądam do Niewinnej ANNY,a tu baranek goni za motylkiem,po angielskim trawniku ;:215
I posłużę się też cycatem - ...i tylko mi Ciebie brak,Ciebie brak ...
Nostalgiczny właściciel Nostalgii,
SŁA
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu co prawda z ogromną przyjemnością obejrzałam ostatnią sesję fotograficzną, ale mam pytanko: gdzie są hosty ???
Obiecałaś, a ja czekam, bo nie wiem, czy zamawiać, czy też nie warto ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Aniu...Ty jak pokażesz foty..to jak z botanika..gdzie Tobie to wszystko się mieści...? ;:oj
Niemniej..cudownie jest nacieszyć oczy...takimi kwiatami...ta pomarańczowa róża..mnie urzekła..lubie mocne kolory...zreszta one wszystkie są cudne ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

powtorze sie za dziewczynami ze kogutek wspanialy a kwiaty och wybor masz ze ho ho nie wiadomo co ladniejsze
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Cześć Aniu! Zachwycił mnie powojnik Westerplatte, ma piękny kolor! Czy on obficie kwitnie? Bo ja takie powojniki lubię najbardziej :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku! Ależ się zrobiło romantycznie :lol: A sprowadzając sprawy na ziemie: winna czy niewinna, o tym zdecyduje Sąd ;:306 Ale mam dla Ciebie pierwszego floksa. Wiem, że byłeś nim rozczarowany, ale inne na razie nie kwitną. Zatem Tiara...

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! Już są. Ale wiesz jak jest. Z pracy, obiad, spacer z Okamim, a potem niespodziewanie zbłąkała się do mnie potrzebująca duszyczka. Wybaczysz mi? ;:218 Hosty przyszły - pięknie zapakowane, zdrowe i solidne sadzonki. Szczerze polecam :D A oto dowód.

Obrazek

Kasiu (labka1)! I ja lubię zdecydowane kolory, ale pastele również. A gdzie się to mieści? W moim ogrodzie. Na razie zagospodarowałam jakieś 400m2, a jeszcze zostało więcej niż drugie tyle. Dla Ciebie fuksja Manfried Kleinau z tegorocznych zakupów u Adriana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marzenko (manenka)! Cieszę się, że Ci się podoba. Myślę, że spodoba Ci się także fuksja Aurora Superba :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dosiu (Dobrosia)! Westerplatte mam od zeszłego roku. Miałam z nim kłopoty, dwa razy ścinałam do ziemi, a mimo to miał po kilka kwiatów. Zobaczymy w tym roku. Z tego co widzę w kolejnych latach rosną i kwitną zdecydowanie lepiej. Pochwalę się nową pelargonią Victoria Andrea Pelargonium. Jej kwiat już zapowiada się zjawiskowo. I jest na prawdę duży.

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie mam co wybaczać, skoro wywiązałaś się z obietnicy.
Wpadnę jutro, aby sprawdzić, jak wyglądają w plenerze, no i oczywiście poznać ich nazwy :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! W plenerze raczej ich jutro jeszcze nie będzie. Nie dam rady ich posadzić. Ale już mogę Ci napisać, co kupiłam. A zatem:
2 x Olive Bailey Langdon Funkia
1 x Nancy Minks Funkia
1 x Orange Marmalade Funkia
1 x Thunderbolt Funkia
1 x Catherine Funkia
1 x Fragrant Dream Funkia

Z ostatniej chwili: zakwitła mi psianka.

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,robisz przepiekne zdjecia,ale fotka psiny w biegu powala na kolana. ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu! Okami to wdzięczny obiekt do fotografowania. Ale biega niezwykle szybko i jest przy tym skoczny, więc trudno go uchwycić. Szczególnie jak chce, by zdjęcie było dobrej jakości. Właśnie grzeje mi stopy...

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmmm...nazwy brzmią obiecująco, a teraz idę sprawdzić, jak wyglądają.
Nie wiem, czy wiesz, ale "kusisz mnie do złego" :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »