Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie
Aniu kogucik śliczny
gdzie Ty wynajdujesz takie cudeńka?
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ania kogutek świetny !
Czekam na dalsze fazy kwitnienia Twojej anabelki. Kolejne hortensje kuszą mnie coraz bardziej.
Czekam na dalsze fazy kwitnienia Twojej anabelki. Kolejne hortensje kuszą mnie coraz bardziej.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu (mufka)! Jak widzę jakąś ładną ozdobę do ogrodu to kupuję. Oczywiście, jak jest w rozsądnej cenie. Poza tym musi być solidna i nie może być kiczowata. Wydaje mi się, że kogutek spełnia te wymogi. Myślę także, że docelowo może posłużyć jako podpora na niewielkie pnącze. A skoro Ci się podobały rośliny w deszczu to przypadnie Ci do gustu Munstead Wood

Jagi! Ja podstępna??? A tym czasem to chyba o mnie
Na głowie kwietny ma wianek
W ręku zielony badylek
A przed nią bieży baranek
A nad nią lata motylek
I Bordure Rose

Ewo (ewamaj66)! A to tylko kogucik

Pati! Zapracowana kobieto - trochę całokształtów masz na str. 58. Inne będą jak wreszcie zrobi się przyzwoita pogoda
Myślę, że trochę przesadzasz, bo u mnie też jest różnie. Np. zmasakrowana deszczem Fresia nie wyglądała cudnie, więc jej nie pokazałam
Dziś posprzątałam i wycięłam zniszczone ulewami kwiaty róż. Podobała Ci się, więc dla Ciebie ocalona.

Marylko (mmaryla)! Zimą udało mi się przechować kilka fuksji, ale w pomieszczeniu gdzie jest ok. 16 stopni. W mieszkaniu chyba by miały za ciepło. Wczoraj zakwitł mi achimenes. Tobie pierwszej go pokazuje

Marysiu (maska)! Na razie nawet moje wysokie ostróżki stoją, ale mogłoby przestać padać. I ja zdecydowanie wolałabym, by nie było deszczu, było cieplej i świeciło słonko. A tak musimy szukać pozytywów w tym co mamy
A że różom ślicznie w diamentach, więc... Co prawda nie całkiem suchy, ale ślicznie pofalowany Westerland - specjalnie dla Ciebie

Krysiu (KaRo)! Już lepiej nie wspominajmy o kroplach deszczu, bo
Pink Anabelle uwiodła mnie w zeszłym roku. Nie kupiłam jej od razu, ale musiałam po nią wrócić. Ma tylko jedną wadę - przewiesza pędy i trzeba ją podwiązywać. Ale kwiatostany ma tak piękne, że i tak warto. Kogucik mi się udał. Będę dalej polować, na coś w tym guście. Dla Ciebie mam zwyczajną begonię, ale nie można jej nie zauważyć, a przy tym to pierwsza której bulwę przechowałam

Maryniu (marpa)! Jak zobaczysz rozwinięte kwiatostany to przepadniesz z kretesem...

Aguniu (Agness)! W sumie nie wiem, ale chyba jako podpora może służyć. Dzięki
U nas dziś nie padało, ale jest zimno i pochmurno. Mimo to zrobiłam porządki w różach po tych ulewach. No i podparłam złocienia marunę. Dla Ciebie bardzo subtelnie i zwiewnie...

Jogódko (Jagodka)! Ja nie sprawiam wrażenia niewinnej, tylko jestem
Stanowczo i konsekwentnie niewinna.... A na dowód

Aniu (anabuko1)!
Pink Anabelle jest cudna kolorystycznie. Niezmiennie mi się podoba. Aostatnio wpadła mi w oko taka gajlardia

Moniu (Niunia1981)! Spodoba Ci się na 100% także to:

Oczywiście nie chodzi mi o trawnik
Dorotko (Keetee)! Oj lalo u nas solidnie. Deszcz był potrzebny, ale bez przesady
Dla Ciebie rzut oka na moją różankę. Inni maja ładniejsze, ale ta jest moja

Marzko (Sosenki4)! Jesteś przemiła, ale daleko mi do doskonałości. Zdjęcia nie są poprawiane w żadnym programie. Nie lubię poprawiać rzeczywistości, więc tym bardziej cieszę się, jak się podobają. Świat jest pięknie kolorowy. Dla Ciebie tułacz pstry

Aguś (aage)! W pobliskim ogrodniczym. Rzadko, bo rzadko, ale niekiedy mają coś fajnego z tej dziedziny. Wiem, że lubisz dzwonki, więc...

Aniu (czar_na)! Pink Anabell jest piękna. Sama się przekonasz. I niesamowita, jak kwiaty hoyi multiflory

Na bieżąco z odpowiedziami
Jestem z siebie dumna 

Jagi! Ja podstępna??? A tym czasem to chyba o mnie
Na głowie kwietny ma wianek
W ręku zielony badylek
A przed nią bieży baranek
A nad nią lata motylek
I Bordure Rose

Ewo (ewamaj66)! A to tylko kogucik

Pati! Zapracowana kobieto - trochę całokształtów masz na str. 58. Inne będą jak wreszcie zrobi się przyzwoita pogoda

Marylko (mmaryla)! Zimą udało mi się przechować kilka fuksji, ale w pomieszczeniu gdzie jest ok. 16 stopni. W mieszkaniu chyba by miały za ciepło. Wczoraj zakwitł mi achimenes. Tobie pierwszej go pokazuje

Marysiu (maska)! Na razie nawet moje wysokie ostróżki stoją, ale mogłoby przestać padać. I ja zdecydowanie wolałabym, by nie było deszczu, było cieplej i świeciło słonko. A tak musimy szukać pozytywów w tym co mamy

Krysiu (KaRo)! Już lepiej nie wspominajmy o kroplach deszczu, bo

Maryniu (marpa)! Jak zobaczysz rozwinięte kwiatostany to przepadniesz z kretesem...

Aguniu (Agness)! W sumie nie wiem, ale chyba jako podpora może służyć. Dzięki

Jogódko (Jagodka)! Ja nie sprawiam wrażenia niewinnej, tylko jestem

Aniu (anabuko1)!

Moniu (Niunia1981)! Spodoba Ci się na 100% także to:

Oczywiście nie chodzi mi o trawnik
Dorotko (Keetee)! Oj lalo u nas solidnie. Deszcz był potrzebny, ale bez przesady

Marzko (Sosenki4)! Jesteś przemiła, ale daleko mi do doskonałości. Zdjęcia nie są poprawiane w żadnym programie. Nie lubię poprawiać rzeczywistości, więc tym bardziej cieszę się, jak się podobają. Świat jest pięknie kolorowy. Dla Ciebie tułacz pstry

Aguś (aage)! W pobliskim ogrodniczym. Rzadko, bo rzadko, ale niekiedy mają coś fajnego z tej dziedziny. Wiem, że lubisz dzwonki, więc...

Aniu (czar_na)! Pink Anabell jest piękna. Sama się przekonasz. I niesamowita, jak kwiaty hoyi multiflory

Na bieżąco z odpowiedziami
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaglądam do Niewinnej ANNY,a tu baranek goni za motylkiem,po angielskim trawniku
I posłużę się też cycatem - ...i tylko mi Ciebie brak,Ciebie brak ...
Nostalgiczny właściciel Nostalgii,
SŁA
I posłużę się też cycatem - ...i tylko mi Ciebie brak,Ciebie brak ...
Nostalgiczny właściciel Nostalgii,
SŁA
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu co prawda z ogromną przyjemnością obejrzałam ostatnią sesję fotograficzną, ale mam pytanko: gdzie są hosty ???
Obiecałaś, a ja czekam, bo nie wiem, czy zamawiać, czy też nie warto
Obiecałaś, a ja czekam, bo nie wiem, czy zamawiać, czy też nie warto
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Aniu...Ty jak pokażesz foty..to jak z botanika..gdzie Tobie to wszystko się mieści...?
Niemniej..cudownie jest nacieszyć oczy...takimi kwiatami...ta pomarańczowa róża..mnie urzekła..lubie mocne kolory...zreszta one wszystkie są cudne

Niemniej..cudownie jest nacieszyć oczy...takimi kwiatami...ta pomarańczowa róża..mnie urzekła..lubie mocne kolory...zreszta one wszystkie są cudne
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
powtorze sie za dziewczynami ze kogutek wspanialy a kwiaty och wybor masz ze ho ho nie wiadomo co ladniejsze
Cześć Aniu! Zachwycił mnie powojnik Westerplatte, ma piękny kolor! Czy on obficie kwitnie? Bo ja takie powojniki lubię najbardziej 
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- sweety

Sławku! Ależ się zrobiło romantycznie
A sprowadzając sprawy na ziemie: winna czy niewinna, o tym zdecyduje Sąd
Ale mam dla Ciebie pierwszego floksa. Wiem, że byłeś nim rozczarowany, ale inne na razie nie kwitną. Zatem Tiara...

Iwonko (heliofitka)! Już są. Ale wiesz jak jest. Z pracy, obiad, spacer z Okamim, a potem niespodziewanie zbłąkała się do mnie potrzebująca duszyczka. Wybaczysz mi?
Hosty przyszły - pięknie zapakowane, zdrowe i solidne sadzonki. Szczerze polecam
A oto dowód.

Kasiu (labka1)! I ja lubię zdecydowane kolory, ale pastele również. A gdzie się to mieści? W moim ogrodzie. Na razie zagospodarowałam jakieś 400m2, a jeszcze zostało więcej niż drugie tyle. Dla Ciebie fuksja Manfried Kleinau z tegorocznych zakupów u Adriana.

Marzenko (manenka)! Cieszę się, że Ci się podoba. Myślę, że spodoba Ci się także fuksja Aurora Superba

Dosiu (Dobrosia)! Westerplatte mam od zeszłego roku. Miałam z nim kłopoty, dwa razy ścinałam do ziemi, a mimo to miał po kilka kwiatów. Zobaczymy w tym roku. Z tego co widzę w kolejnych latach rosną i kwitną zdecydowanie lepiej. Pochwalę się nową pelargonią Victoria Andrea Pelargonium. Jej kwiat już zapowiada się zjawiskowo. I jest na prawdę duży.

Iwonko (heliofitka)! Już są. Ale wiesz jak jest. Z pracy, obiad, spacer z Okamim, a potem niespodziewanie zbłąkała się do mnie potrzebująca duszyczka. Wybaczysz mi?

Kasiu (labka1)! I ja lubię zdecydowane kolory, ale pastele również. A gdzie się to mieści? W moim ogrodzie. Na razie zagospodarowałam jakieś 400m2, a jeszcze zostało więcej niż drugie tyle. Dla Ciebie fuksja Manfried Kleinau z tegorocznych zakupów u Adriana.

Marzenko (manenka)! Cieszę się, że Ci się podoba. Myślę, że spodoba Ci się także fuksja Aurora Superba

Dosiu (Dobrosia)! Westerplatte mam od zeszłego roku. Miałam z nim kłopoty, dwa razy ścinałam do ziemi, a mimo to miał po kilka kwiatów. Zobaczymy w tym roku. Z tego co widzę w kolejnych latach rosną i kwitną zdecydowanie lepiej. Pochwalę się nową pelargonią Victoria Andrea Pelargonium. Jej kwiat już zapowiada się zjawiskowo. I jest na prawdę duży.

-
heliofitka

Aniu nie mam co wybaczać, skoro wywiązałaś się z obietnicy.
Wpadnę jutro, aby sprawdzić, jak wyglądają w plenerze, no i oczywiście poznać ich nazwy
Wpadnę jutro, aby sprawdzić, jak wyglądają w plenerze, no i oczywiście poznać ich nazwy
- sweety

Iwonko! W plenerze raczej ich jutro jeszcze nie będzie. Nie dam rady ich posadzić. Ale już mogę Ci napisać, co kupiłam. A zatem:
2 x Olive Bailey Langdon Funkia
1 x Nancy Minks Funkia
1 x Orange Marmalade Funkia
1 x Thunderbolt Funkia
1 x Catherine Funkia
1 x Fragrant Dream Funkia
Z ostatniej chwili: zakwitła mi psianka.

2 x Olive Bailey Langdon Funkia
1 x Nancy Minks Funkia
1 x Orange Marmalade Funkia
1 x Thunderbolt Funkia
1 x Catherine Funkia
1 x Fragrant Dream Funkia
Z ostatniej chwili: zakwitła mi psianka.

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,robisz przepiekne zdjecia,ale fotka psiny w biegu powala na kolana.

- sweety

-
heliofitka

Hmmm...nazwy brzmią obiecująco, a teraz idę sprawdzić, jak wyglądają.
Nie wiem, czy wiesz, ale "kusisz mnie do złego"
Nie wiem, czy wiesz, ale "kusisz mnie do złego"
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26