każdy ma jakiegoś bzikamarta325 pisze:Karnova ale Ty szczęściara jestes. Moj maz to tylko sie w glowe puka i jak przyniosę coś nowego, to cytuje: moze już wysarczy![]()
![]()
Moje storczyki-Karnova
Re: Moje storczyki-Karnova
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mnie by mąż wziął na jakąś wystawę,targi czy coś tego typu ale moim niieokrzesanym mieście nie organizuje się tak prestiżowych eventów
karnova szczęściara z Ciebie
karnova szczęściara z Ciebie
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusia ale do Krk chyba nie masz tak daleko? (małopolskie w końcu
) Tam się możecie czasem wybrać na wystawę storczyków itp 
- Dusiaaa
- 1000p

2h w autobusie w jedną stronę...można sie szlifnąć w wakacje ale nie wiem kiedy tam coś organizują,dowiaduję się po fakcie
- Dufin

to prawie tyle co ja od siebie z domu
autem szybciej
a raz na rok, czy pół roku można sobie zrobić wycieczkę po Krakowie z uwzględnieniem wystawy
Info o wystawach zwykle pojawiają się tu na forum ;)
- Dusiaaa
- 1000p

no to będę musiała czaić
jak coś zauważysz daj znać
a gdzie Ty Aniu mieszkasz jeśli mogę zapytać ?:-D
a gdzie Ty Aniu mieszkasz jeśli mogę zapytać ?:-D
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
No ja też z chęcią bym odwiedziła jakąś wystawę więc myślę że Ania da Nam znać wcześniej
A teraz obiecałam Wam wczoraj że dam zdjęcia swoich kwiatuchów oto i one:
Miltonopsis jak na razie względnie udaje się mi z Nim dogadać może nie idzie nam doskonale ale zawsze coś

A oto i ulubieniec niektórych Forumowiczek i Forumowiczów
(Mój eksperyment z powieszeniem go udał się jest mu bardzo dobrze bo wypuszcza korzonki i kolejnego liścia
)

Zakupiony na alle... dend. i już niedługo jego pierwsze kwiaty u Mnie
na pewno się pochwalę

Ślicznotka z "wyszminkowaną" warżką (bidulek z przeceny kwitnie już drugi raz u Mnie odkąd go zakupiłam)

Dendrobium phal. w pełnym rozkwicie

Biały z czerwoną warżką (w dniu dzisiejszym dalszy rozkwit)

I na koniec dzisiejszych zdjęć chciałabym Wam pokazać Mojego olbrzyma jest on biały i bardzo obficie lubi kwitnąć

I to na dzisiaj tyle jak mi się Fotograf nie zbuntuje to niedługo dodam inne.
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających
A teraz obiecałam Wam wczoraj że dam zdjęcia swoich kwiatuchów oto i one:
Miltonopsis jak na razie względnie udaje się mi z Nim dogadać może nie idzie nam doskonale ale zawsze coś

A oto i ulubieniec niektórych Forumowiczek i Forumowiczów

Zakupiony na alle... dend. i już niedługo jego pierwsze kwiaty u Mnie

Ślicznotka z "wyszminkowaną" warżką (bidulek z przeceny kwitnie już drugi raz u Mnie odkąd go zakupiłam)

Dendrobium phal. w pełnym rozkwicie

Biały z czerwoną warżką (w dniu dzisiejszym dalszy rozkwit)

I na koniec dzisiejszych zdjęć chciałabym Wam pokazać Mojego olbrzyma jest on biały i bardzo obficie lubi kwitnąć

I to na dzisiaj tyle jak mi się Fotograf nie zbuntuje to niedługo dodam inne.
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Karnova ten drugi ,moj zdecydowany faworyt ,piekny ,cudny ,najwaspanialszy
.Wszystkie Ktore nam dzis pokazalas sa piekne i wypieszczone.Ato dendr ;ktore kupilas i ma kwitnac jaki kolorek bedzie mialo????
- Dufin

Wiki, ależ nas obsypałaś pięknościami
nie wiem od czego zacząć
Miltoniopsis wygląda bardzo zdrowo, widać też nowe przyrosty, więc ewidentnie się dogadujecie
Ulubieniec przepiękny
Arlet wystawiła bardzo podobnego, co dzień go oglądam, ale niestety pieniądze nie chcą się kocić
a co to znaczy, ze go powiesiłaś? Bo albo mam sklerozę, albo coś przegapiłam.
Dendrobium zakupione na allegro - to nie jest to białe, które pokazywałaś jak kwitnie u Ciebie? Wiesz jaki ma mieć kolor? Jest bardzo gęste, ja jakoś nie mam takiego szczęścia do dendrobiów
dostanę dwa badyle i rób co chcesz
"Bidulek z wyszminkowaną warżką" i biały z czerwoną warżką to dwa różne falki? Bo podobne
Dendrobium phalaenopsis pięknie Ci kwitnie, moje miało aż 3 kwiaty
Olbrzym rewelacja, widać, że ładnie go "pasiesz"
Ulubieniec przepiękny
Dendrobium zakupione na allegro - to nie jest to białe, które pokazywałaś jak kwitnie u Ciebie? Wiesz jaki ma mieć kolor? Jest bardzo gęste, ja jakoś nie mam takiego szczęścia do dendrobiów
"Bidulek z wyszminkowaną warżką" i biały z czerwoną warżką to dwa różne falki? Bo podobne
Dendrobium phalaenopsis pięknie Ci kwitnie, moje miało aż 3 kwiaty
Olbrzym rewelacja, widać, że ładnie go "pasiesz"
Mój ci onactus pisze:Karnova ten drugi ,moj zdecydowany faworyt
Pojawił się na all..
- Dufin

Panie, Panowie! Gdzie dwóch się kłóci tam trzeci korzysta!furious pisze:Mój ci onactus pisze:Karnova ten drugi ,moj zdecydowany faworyt![]()
Pojawił się na all..ale kurde nie mam miejsca
Trzeba jakieś stare niekwitnące powywalać/pooddawać chyba
tak a propo mojej wcześniejszej wypowiedzi to już wiem, ze "wyszminkowany" i ten drugi to dwa różne falki, mają różne płatki, nie przyjrzałam się z poczatku
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Moi Drodzy spokojnie ja i tak go nie oddam
a zakupu warty więc Dufin rozmnażaj te pieniądze bo warto
actus - to dendrobium nazywa się dendrobium IRENE Smile jakoś tak Mnie zauroczyło jest białe z ciapkami różowymi
Dufin - dziękuję za te piękności rzadko wklejam zdj więc pomyślałam że zmuszę Fotografa do sesji zdjęciowej
Miltonopsis faktycznie ma przyrosty ale coś się mu marszczą ale staram się, co do dendrobium to nie jest to białe to które teraz pokazałam jest białe z różowymi smugami ( taką nazwę dostałam od właścicielki dendrobium IRENE Smile) a co najlepsze tak jak zauważyłaś jest ładnie rozrośnięte i nikt nie chiał go kupić na allegro więc po negocjowałam cenę i zakupiłam
. Tak jak zauważyłaś Bidulek i wyszminkowany to inne falki, co do dend. phal ostatnio z innym rodzajem odnotowałam stratę nowego przyrostu i nie wiem dlaczego
a co do olbrzyma dziękuję
A co do powieszenia go na str. 8 mojego wątku jest pokazane co prawda jest tam inny falek ale ten żółty obecnie tam wisi postaram się jutro Wam pokazać jego lokum)
furious - jak będziesz coś oddawać to ja się łapie
Dziękuje za bardzo miłe słowa od Was Moi drodzy
actus - to dendrobium nazywa się dendrobium IRENE Smile jakoś tak Mnie zauroczyło jest białe z ciapkami różowymi
Dufin - dziękuję za te piękności rzadko wklejam zdj więc pomyślałam że zmuszę Fotografa do sesji zdjęciowej
Miltonopsis faktycznie ma przyrosty ale coś się mu marszczą ale staram się, co do dendrobium to nie jest to białe to które teraz pokazałam jest białe z różowymi smugami ( taką nazwę dostałam od właścicielki dendrobium IRENE Smile) a co najlepsze tak jak zauważyłaś jest ładnie rozrośnięte i nikt nie chiał go kupić na allegro więc po negocjowałam cenę i zakupiłam
A co do powieszenia go na str. 8 mojego wątku jest pokazane co prawda jest tam inny falek ale ten żółty obecnie tam wisi postaram się jutro Wam pokazać jego lokum)
furious - jak będziesz coś oddawać to ja się łapie
Dziękuje za bardzo miłe słowa od Was Moi drodzy
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Karnova ,jak Twojemu Miltoniopsis marszcza sie przyrosty tzn ,ze ma za malo wilgoci.Tez tak mam z moja Nelly Isler ,trza cos tam zadzialac ,chociaz w sumie nie wiem ,czy to cos zmieni ,bo moje sie nie "odmarszczyly" 
- Dufin

Bo to co pomarszczone już się nie odmarszczą podobno
Można tylko sprawić, że dalej będę już rosły ładniejsze
Zazwyczaj jest to skutek niskiej wilgotności w powietrzu a wiem, ze chyba Miltoniopsisy są na to szczególnie uwrażliwione, dlatego dla wielu zbyt trudne w uprawie 
Karnova a może straciłaś przyrost na skutek zalania? Młode przyrosty podobno bardzo tego nie lubią i łatwo je w ten sposób stracić
D. IRENE Smile wygląda pięknie w necie
Twoje pewnie będzie jeszcze ładniejsze bo jest bardzo dorodne ;) A ostatnio nawet przeglądałam sobie Dendrobia na jakichś innych forach i widziałam jedno takie śliczne białe z taką różową, niemal amarantową duża łatką przy warżce.. robiło obłędne wrażenie 
Karnova a może straciłaś przyrost na skutek zalania? Młode przyrosty podobno bardzo tego nie lubią i łatwo je w ten sposób stracić