Jessu, Kasiu, stałaś się moim bohateremactus pisze:Tak Aniu ,na bloku operacyjnymajania pisze:Ja może trochę "obok" tematu ale zainteresowało mnie, czy Ty Kasiu pielęgniarką jesteśactus pisze:Gorzej ,palec sobie na wylot igla przebilam.Najgrubsza jaka mamy do tego ,na szczescie sterylna byla
![]()
?
Actusowa kolekcja cz.II
Re: Actusowa kolekcja cz.II
Kasiu, piękne mini!!
Sama dostałam kiedyś takiego w prezencie, był kupiony w kwiaciarni, ale jak sie później okazało zaczął gubić listki, a później zauważyłam, że miał zalany najprawodopodobniej stożek wzrostu i po kilku tygodniach walki... padł
Jak jeszcze gdzieś takiego spotkam, na pewno sobie kupię, bo to prawdziwe cudo!! 
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Actus, Actus, chwila nieuwagi, a ty już sobie jakieś kuku robisz
Hehe, a tak na poważnie, to świetne są te dwa żółte cosie z ciemnymi środkami
Co to takiego? (hybrydka, czy jakiś konkret?)
Hehe, a tak na poważnie, to świetne są te dwa żółte cosie z ciemnymi środkami
Widzę, że sporo mnie wczoraj u Ciebie ominęło
Pięknieactus pisze:Nowy listek ,nowy korzonek i dwa paczki.Ta to sie wziela za robote i to ostro widzę.
Princes Kaiulani Miki
jest uroczaactus pisze:I tak przy okazji zalapala sie na fotke kuzynka rzeczonej
Princes Kaiulani
Ten Twój krabik taki malutki słodziak
Szafirek przepiękny
Hi hi no i nasze mini piękne
cieszę się bardzoactus pisze:Dla zainteresowanych jeszcze keramzytowa uprawa ,moje 4 storcze maja sie wysmienicie
Kochana pokaż proszę jak wygląda ten seramis i jak mini się w nim prezentują jak już je posadziszactus pisze:Jutro powinien przyjsc moj seramis ,wiec wsadze do niego moje 3 mini eksperymentalne.Strasznie jestem ciekawa jak im pojdzie ,mam przeczucie ,ze dobrze.
Mariuszek tez mi sie marza inne princesski ,wiec bedziemy polowac ,a nuz sie cosik znajdzie
Ajania ciesze sie bardzo ,ze bedziesz mogla po czesci zrealizowac swoje marzenia!!!I trzymam kciuki kochana!!!! Daj znac jak Ci idzie
Martusiu przykro mi bardzo ,ze Twoja mini padla,bo sa sliczne naprawde
.Ale sa jeszcze na all gdybys chciala kupic nowa.
KahimNasze mini to zwykle mini "twinkle" niby sie nazywaja ,ale kogo to obchodzi
Sa takie slicznosciowe skubanice ,ze moga sie jak dla mnie Jozefy nazywac
.Wiesz Kasiu ,bylam dzis we Floralies Garden i trzeba bedzie wymyslic inna opcje dla drzewka(najpewniej do lasu i wycinac),bo tuby z kory kosztuja majatek
.Wiec mysl kobieto ,mysl
Madzia piszesz ,ze nasze mini piekne jakbys ich na zywo nie widziala
.Storki w keramzycie rewelacja!!!!Jeden juz mi dwa korzonki przebil
.Seramis juz przyszedl ,ale na poczcie lezy niestety i dopiero jutro będę mogla go odebrac,wiec najpewniej wsadze mini w piatek bo jutro pracuje po poludniu
.Swoja droga moglabys tez sie pochwalic mini w swoim watku ,Ty masz ladne fotki 
Ajania ciesze sie bardzo ,ze bedziesz mogla po czesci zrealizowac swoje marzenia!!!I trzymam kciuki kochana!!!! Daj znac jak Ci idzie
Martusiu przykro mi bardzo ,ze Twoja mini padla,bo sa sliczne naprawde
KahimNasze mini to zwykle mini "twinkle" niby sie nazywaja ,ale kogo to obchodzi
Madzia piszesz ,ze nasze mini piekne jakbys ich na zywo nie widziala
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
actus myślisz że te nowe korzonki to wszystko zaslługa keramzytu?/cholera chyba sobie tą nazwę na ręce wytatuuje/ 
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Napisalas keramzytu Dus????
Oczom nie wierze
.Mysle ,ze im to sluzy Dusiu,naprawde mam wrazenie ze od tych kilku dni jakies takie bardziej sztywne sa 
Kasia, wraz z mini zamówiłam sobie seramis. Ale nie z myślą o nich. Ale Ty wiesz jak pięknie by się prezentowały? Ten kolorek... Ale mam trochę stracha, sphagnum mniej się boje.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Janeczko to poczekaj troszke ,zobaczymy jak moje pojda w tym seramisie ,zawsze potem mozesz je wsadzic jak przekwitna.
- Dusiaaa
- 1000p

nawet nie wiesz ile wysiłku mnie to kosztowałoactus pisze:Napisalas keramzytu Dus????Oczom nie wierze
.Mysle ,ze im to sluzy Dusiu,naprawde mam wrazenie ze od tych kilku dni jakies takie bardziej sztywne sa
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a nie sadzicie, ze to trochę za szybko by efekty przypisywać uprawie w keramzycie
nie chce gasić waszego zapału, ale chyba na wytworzenie zawiązka korzenia, który jeszcze się musi później przebić na światło dzienne, potrzeba więcej niż kilku dni
czy nie?
Oczywiscie Doktor Dufin
.Mysle ,ze ten keramzyt wlasnier pomaga im sie przebic 
- Dusiaaa
- 1000p

też właśnie sceptycznie póki co podchodzę do efektów
ale nie zbadane są reakcję falków