Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Aniu fajnie pozuje ten psiak w sercu - artysta. Powiedz co to za róża Golden Baron
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już myślałam, że William to moja nn, ale sprawdziłam w hepie i chyba jednak nie. Moja ma najwyżej 1 m. nawet nie.
Mnie też wkurzają ostatnio róże, które mają wiotkie pędy. Musze w tym roku zaopatrzyć się w podpórki. Całą masę podpórek.
Czy u Ciebie szałwie nie pokłądają się? One też u mnie leżą na ziemi. Tylko jednak w miare prosta. Ciekawe dlaczego
Mnie też wkurzają ostatnio róże, które mają wiotkie pędy. Musze w tym roku zaopatrzyć się w podpórki. Całą masę podpórek.
Czy u Ciebie szałwie nie pokłądają się? One też u mnie leżą na ziemi. Tylko jednak w miare prosta. Ciekawe dlaczego
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Giardina śliczna
a jak Twój Elf kwitnie już
Mój już ma kilka kwiatków ale bez szału

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Melduję ponownie,że nadal już nie leje,ale pada,wieje u nas w lubuskim najmocniej 65km/h
Wszystko mi ten brzydal wiatr pozrzuca,biedna kobea na balkonie trzyma się ogonkami,ale czy da radę?
Czekam na nią i na pąki,a potem piękne dzwony
Kasiu ostróżki to fajne wysokie laski
ale dół no mają nieciekawy to prawda,brzydko to wygląda,dobrze wymyśliłaś z bodziszkiem u stóp
Dobrze,że ostatnio fotek kilka zrobiłam moim różom,bo teraz nie miałabym co pstrykać...po takich ciągłych deszczach nie będzie co zbierać
Aguś ano nie można mieć wszystkiego,ale cóż zrobić te nasze oczy i dusza rwą się do roślinek
Beatko William Morris ma dla mnie idealny kształt kwiatu
W pierwszym roku był mizerotą,kłaniał się każdemu kto go witał
W drugim roku już było nieco lepiej,a teraz no narzekać na niego nie mogę
Pięknie pachnie,ma jasne liście,rośnie sobie obok Leonardo da Vinci i tawułki chińskiej i chyba mu dobrze:)
Ewciu fajnie,że pada,ale już dość podlało,ziemia u mnie bardzo nasiąknięta,ludzie w kaloszach biegają,a wiatr taki,że hej
Jeśli chodzi o Twoje róże to masz cudności,zupełnie mi niektóre nowe
Aguś tak jak pisałam wyżej,z każdym rokiem angielki mężnieją,gałązki tworzą się grubsze i sztywniejsze.
Angielki mają to do siebie,że mają duże,pełne kwiaty i dlatego tak się zwieszają
Ile ma Twój William Morris?
Kruszyna kwitną,ale teraz chyba są podtopione
Danusiu róża Golden B to rabatówka,morelowy kolor,pięknie pachnie,zdrowa naprawdę polecam...i druga po Theresce Bugnet zakwitła
Gosiu ja też koniecznie muszę zaopatrzyć się w podpórki,kupując róże nie zawsze wyobraziłam sobie,że one mogą się tak rozrosnąć
Szałwie troszkę się pokładają zawsze po podlewaniu,pewnie u mnie leżą zmieszane z błotem
Edytko dobrze,że mi o nim przypomniałaś,ostatnio go szukałam i nic nie ma,w ogóle się nie pokazał
Felicite Permantier z szałwiami i William Christie

Eden z LO mój kochany duet

Cafe ...ten kto ją ma to wie jak pachnie....

Wszystko mi ten brzydal wiatr pozrzuca,biedna kobea na balkonie trzyma się ogonkami,ale czy da radę?
Czekam na nią i na pąki,a potem piękne dzwony

Kasiu ostróżki to fajne wysokie laski

Aguś ano nie można mieć wszystkiego,ale cóż zrobić te nasze oczy i dusza rwą się do roślinek

Beatko William Morris ma dla mnie idealny kształt kwiatu

W drugim roku już było nieco lepiej,a teraz no narzekać na niego nie mogę

Ewciu fajnie,że pada,ale już dość podlało,ziemia u mnie bardzo nasiąknięta,ludzie w kaloszach biegają,a wiatr taki,że hej

Jeśli chodzi o Twoje róże to masz cudności,zupełnie mi niektóre nowe

Aguś tak jak pisałam wyżej,z każdym rokiem angielki mężnieją,gałązki tworzą się grubsze i sztywniejsze.
Angielki mają to do siebie,że mają duże,pełne kwiaty i dlatego tak się zwieszają

Ile ma Twój William Morris?
Kruszyna kwitną,ale teraz chyba są podtopione

Danusiu róża Golden B to rabatówka,morelowy kolor,pięknie pachnie,zdrowa naprawdę polecam...i druga po Theresce Bugnet zakwitła

Gosiu ja też koniecznie muszę zaopatrzyć się w podpórki,kupując róże nie zawsze wyobraziłam sobie,że one mogą się tak rozrosnąć

Edytko dobrze,że mi o nim przypomniałaś,ostatnio go szukałam i nic nie ma,w ogóle się nie pokazał

Felicite Permantier z szałwiami i William Christie

Eden z LO mój kochany duet

Cafe ...ten kto ją ma to wie jak pachnie....

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Aniu, a o fotkę Comte de Chambord mogę prosić

Jak znosi deszcz ?
- AgaNet
Dziękuję Aniu

Ciągle mam w głowie jej zapach ! Obłędny ! A jak się prezentuje cały krzaczek ? jak wysoko rośnie ?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorasta do około 1,5 metra,naprawdę polecam 

- AgaNet
Aniu, jeszcze raz ci bardzo dziękuję !
Róża jest cudna ! Mocno się nad nią zastanawiam
1,5 m to sporo w moim ogrodzie. Musiałabym jej znaleśc odpowiednie miejsce. Mam nad czym dumać !!!!

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nie mam Felicite Parmentier
Wygląda ślicznie, muszę się za nią rozejrzeć.
U mnie chyba nie koniec opadów, wydaje mi się, że nie za wiele tego było. Susza długo trwała, a deszcz pojawiał się przez ostatnie dwa dni z przerwami. Róże porządnie zmoczył, ale gleba niezbyt mocno nasiąkła.

U mnie chyba nie koniec opadów, wydaje mi się, że nie za wiele tego było. Susza długo trwała, a deszcz pojawiał się przez ostatnie dwa dni z przerwami. Róże porządnie zmoczył, ale gleba niezbyt mocno nasiąkła.
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
No szkoda tego Elfa
włoskie niby takie żywotne. Aniu szukam róży o podobnym pokroju i kwiatach jak Artemis co polecisz ??

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Felicite Permantier, ale ta róża jest cudna. Poczytałam o niej i troszkę mi przeszkadza, że tylko raz kwitnie.
Można się zakochać w Twoim ukochanym duecie, LO i Eden ?.

Leonardo również świetnie pasuje do Edenki, tak więc masz same rarytaski na wspólnej rabacie.

Cafe ? ma wyjątkowy kolorek i ten kwiatuszek

Aniu masz więcej zdjęć Cafe bo przymierzam się do niej na jesień ale ciągle mam wrażenie że jej kwiat zwisa.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Felicite jest boska. Niestety zabrakło jej dla mnie jesienią, może tym razem się załapię? Bardzo bym chciała ją mieć, ile lat ma Twoja?- wygląda na dość duży krzaczek.
Pozdrawiam Ida
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A u mnie Comte trochę się pokładała pod ciężarem kwiatów, ale i tak ją lubię