Podobają mi się wszystkie
Sukulenty i inne (bez kaktusów) - jang
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sukulenty i inne (bez kaktusów) - jang
Janie zakupy cudowne
Ciekawe zakupy

- KwiAnna

- Od: 16 gru 2010, o 10:28
oj wykosztowałeś się
ale warto, bo są super, szczególnie H.limifolia v. striata 
- Nadzieja

- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No no widzę, że zakupy były udane... Gratuluję 
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nooooo! Same klejnoty! Ja do nich dojrzałam po 2-3 latach, ale od zawsze były na mojej liście! Poważnie się u Ciebie robi!
To wysoko półka cenowa, chyba że trafiła Ci się okazja. Ja za H. limifolia var. striata z Succulent Tissue Culture w Holandii zapłaciłam najmniej rozsądną cenę w całej historii mojej kolekcji, co nadal "leży mi na wątrobie" - bo chciałam ją mieć natychmiast i dużą, także nawet nie czekając na zbiorowe zamówienia - zrobiłam to indywidualnie, przez co doszła jeszcze horrendalna cena za wysyłkę i certyfikat! Tym bardziej przeżyłam chwilę grozy po ostatniej zimie, kiedy mocna zaniemogła z przesuszenia - ale jest już ok!
Pokazuj jeszcze, w każdym ujęciu, w doniczkach z góry i z boku - striata i poellnitziana to dla mnie najpiękniejsze haworcje świata!
To wysoko półka cenowa, chyba że trafiła Ci się okazja. Ja za H. limifolia var. striata z Succulent Tissue Culture w Holandii zapłaciłam najmniej rozsądną cenę w całej historii mojej kolekcji, co nadal "leży mi na wątrobie" - bo chciałam ją mieć natychmiast i dużą, także nawet nie czekając na zbiorowe zamówienia - zrobiłam to indywidualnie, przez co doszła jeszcze horrendalna cena za wysyłkę i certyfikat! Tym bardziej przeżyłam chwilę grozy po ostatniej zimie, kiedy mocna zaniemogła z przesuszenia - ale jest już ok!
Pokazuj jeszcze, w każdym ujęciu, w doniczkach z góry i z boku - striata i poellnitziana to dla mnie najpiękniejsze haworcje świata!
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
I się kolega nie przyznał
A fe
W tym roku już mam kilka kaudeksów od niego, ale mało mi (robione zbiorowe zamówienie). Jak by ktoś coś kiedyś znowu, to sem chętna
. Samej nie bardzo mi się chce, tzn. nie próbowałam, no i koszty przesyłki spore...
- jang
- 500p

- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Serdecznie wszystkim dziękuję za odwiedzinki i bardzo miłe wpisy
Najgorsze jednak w tym wszystkim jest to, że (chociaż w ub. tygodniu miałem już dość tego skwaru i duchoty) nie ma w tej chwili u mnie od wczorajszego poranka ani odrobiny słońca i sam nie mogę tak naprawdę pooglądać swoich roślinek. Przy świetlówce to jednak nie to... Podobno w sobotę ma być u mnie odrobina słońca więc może wtedy jakieś zdjęcia

Z jakich najładniejszych ? Najładniejszehen_s pisze:Wspaniałe rośliny. Z tych najładniejszych.![]()
No cóż taka wybredna bestia jestemhen_s pisze:Jak widzę Koledze byle co się nie podoba.
hen_s pisze:Haworthia limifolia v. striata - rarytas, droga bardzo ale jako ozdoba kolekcji sprawdza się znakomicie.
Cóż mi pewnie też będzie ta cena dłuuugo leżeć na wątróbce... Niestety nie była to żadna okazja, ot taka "normalna" cena a zważywszy fakt, że Pan magister ma konto w jakimś dziwnym banku do którego nie można wysłać przelewu jak do każdego unijnego kraju (SEPA) tylko taki jak do krajów spoza UE (SWIFT) to sam przelew jest tym sposobem droższy (od "unijnego") o 25zł... więc i cena roślinek...bebos pisze:To wysoko półka cenowa, chyba że trafiła Ci się okazja. Ja za H. limifolia var. striata z Succulent Tissue Culture w Holandii zapłaciłam najmniej rozsądną cenę w całej historii mojej kolekcji, co nadal "leży mi na wątrobie"
Cóż faktycznie nie jest zbyt ogromna, myślałem sobie, że 2 letnia roślinka będzie ciut większa...hen_s pisze:Haworthia pygmaea v. argenteo-maculosa JDV86-75 - niewielka, jak podrośnie zobaczysz dlaczego niektórzy z nas takie maluchy lubią.![]()
Najgorsze jednak w tym wszystkim jest to, że (chociaż w ub. tygodniu miałem już dość tego skwaru i duchoty) nie ma w tej chwili u mnie od wczorajszego poranka ani odrobiny słońca i sam nie mogę tak naprawdę pooglądać swoich roślinek. Przy świetlówce to jednak nie to... Podobno w sobotę ma być u mnie odrobina słońca więc może wtedy jakieś zdjęcia
Akurat w moim wypadku o czym pisałem wyżej koszty opłat bankowych były wyższe od kwoty za przesyłkę...eba pisze:no i koszty przesyłki spore...
A koleżanka komu się przyznała ? A feeba pisze: ale mało mi (robione zbiorowe zamówienie).
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
A bo to z innego forum byłojang pisze:A koleżanka komu się przyznała ? A feeba pisze: ale mało mi (robione zbiorowe zamówienie).![]()
- Rejden

- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Ładne nowości.
Gdybym miał więcej miejsca, na pewno takie śliczności rosłyby i u mnie w większej ilości.
- jang
- 500p

- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki za odwiedzinki
Haworthia limifolia var. striata

Haworthia minima Rietvlei W. of Goritzmond

Haworthia minima v. poellnitziana Drew

Haworthia pygmaea v. argenteo-maculosa JDV 86-75

Haworthia limifolia var. striata

Haworthia minima Rietvlei W. of Goritzmond

Haworthia minima v. poellnitziana Drew

Haworthia pygmaea v. argenteo-maculosa JDV 86-75

Pozdrawiam, Jan
Śliczne haworcje 
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Cudo, haworsje pierwsza klasa
gdybym miała wiecej parapetów nieogrzewanych mialabym ich dużo więcej
a tak muszę zadowolić się tymi co mam 
Śliczne haworsje, byłam dzisiaj w Castoram i miałam już w ręku jakąś haworsje, ale w końcu odłożyłam, nie moja bajka, ale podziwiać będę zawsze 
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Jasiu piękności pokazałeś
Takiej arystokracji to ja nie posiadam .
Będę u Ciebie częstym gościem ,tylko wstawiaj foty koniecznie
Takiej arystokracji to ja nie posiadam .
Będę u Ciebie częstym gościem ,tylko wstawiaj foty koniecznie