Romciu - orlik ...

O grzybach "krawcach" nigdy nie słyszałam, zresztą moja znajomość grzybów ogranicza się tylko do kilku popularnych odmian.

: krawce to takie grzyby podobne do koźlarków, ale z czerwonymi łebkami i ogonkami w czarne paski- cętki. Ciemnieją na niebiesko-fioletowo po przekrojeniu, są dość twarde.
 : krawce to takie grzyby podobne do koźlarków, ale z czerwonymi łebkami i ogonkami w czarne paski- cętki. Ciemnieją na niebiesko-fioletowo po przekrojeniu, są dość twarde. 

gąski u nas to członki, a grzyby to betki
  gąski u nas to członki, a grzyby to betki  .
 .
 wszystko co pierwsze to
 wszystko co pierwsze to   narobiłaś mi apetytu na te grzybki
 narobiłaś mi apetytu na te grzybki   ale na zbieranie
 ale na zbieranie  
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

Przyjechałam przed godzinką i już pędem do Was
 Przyjechałam przed godzinką i już pędem do Was   
   Tydzień zostaję w domku ,zrobiliśmy miejsce wnusi niech się młodzież bawi ...........żeby tylko pogodę mieli
 Tydzień zostaję w domku ,zrobiliśmy miejsce wnusi niech się młodzież bawi ...........żeby tylko pogodę mieli   Same dobre nowiny............... jutro spotkanie u Olka i sanatorium dostaliśmy do Ustki od 4go października ...........super, idę Was odwiedzić
 Same dobre nowiny............... jutro spotkanie u Olka i sanatorium dostaliśmy do Ustki od 4go października ...........super, idę Was odwiedzić   Ewuniu muszę zrzucić z aparatu
 Ewuniu muszę zrzucić z aparatu  

Lecę na zakupy ,w lodówce tylko światło
 Lecę na zakupy ,w lodówce tylko światło   

Miło sobota minęła, spotkanko u Olka przesympatyczne, wielkie dzięki gospodarzowi i jego pomocnicy  Tesi
 Miło sobota minęła, spotkanko u Olka przesympatyczne, wielkie dzięki gospodarzowi i jego pomocnicy  Tesi  
   Nie wiem dlaczego fotosik nie przesyła fotek
 Nie wiem dlaczego fotosik nie przesyła fotek