Kropelka zaprasza
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Mariolu, widzę, że wycieczka się udała!
A ogród piękniejszy każdego dnia.
Mi rozkwitła kolejna lilia wodna - różowa... szaleję ze szczęścia. Buziole!
A ogród piękniejszy każdego dnia.
Mi rozkwitła kolejna lilia wodna - różowa... szaleję ze szczęścia. Buziole!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ewuniu, widziałam tę Twoja rózową ślicznotkę. Piękna 
Ten szarłat się sam sieje??? Nie wygląda na takiego,. Myślałam, że to jakaś trudna w uprawie, droga roślina. Twój szarłat ma takie ciekawe guziołki, to normalne u tego gatunku? Sorki, że tak się wypytuję ale nie znałam do tej pory szarłata. Taka jestem ignorantka
Na naparstnice do tej pory też nie zwracałam uwagi, zresztą jak na większość bylin. Dopiero teraz zaczynam je doceniać.
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
-
kropelka

Dosiu, nasza "ignorancja" wynika przede wszystkim z tego, że nie mozna mieć wszystkiego, a juz na pewno nie od razu. U Ciebie jest wiele pięknych roślin.
Szarłat- akurat ten co mam jest bajecznie prosty w "obsłudze". Te jego pomponiki to też cecha indywidualna, akurat podobaja mi sie one. Ale jak już sie posieje wokół to... Kilka razy motyczkuję a i tak wychodzą sadzonki...

Zarośnięte hostowisko

Perukowiec

Szarłat- akurat ten co mam jest bajecznie prosty w "obsłudze". Te jego pomponiki to też cecha indywidualna, akurat podobaja mi sie one. Ale jak już sie posieje wokół to... Kilka razy motyczkuję a i tak wychodzą sadzonki...

Zarośnięte hostowisko

Perukowiec

- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Kiedy śiągacie gips?
Pozdrawiam Ewa
-
kropelka

Ewuniu, jutro mam nadzieję, gips zostanie sciagnięty.
W tej chwili pada. Spokojny deszczyk bardzo potrzebny, mam nadzieję, że popada, a potem wyjdzie słoneczko. Oby
Miałam pojechać na targowisko dokupić coś na balkon, bo o ile roślinki na górnym balkonie fajnie rosną, to na dolnym klapa. Najpierw ciagły deszcz nalał wody do doniczek i nim się spostrzegłam, że one nie mają dziurek, to roślinki już prawie padły 
Surfinie powieszone pod balkonem, jedna w miarę fajnie rosnie, a drugą albo upały upaliły, albo "pomogłam" jej w nawozeniu. Badź co bądź ma poparzone czyli pozasychane liście i nie wyglada to atrakcyjnie...
hmm, rozpadało się na dobre, chyba nie pojadę

Spokojny deszczyk przerodził sie w ulewę
W tej chwili pada. Spokojny deszczyk bardzo potrzebny, mam nadzieję, że popada, a potem wyjdzie słoneczko. Oby
Surfinie powieszone pod balkonem, jedna w miarę fajnie rosnie, a drugą albo upały upaliły, albo "pomogłam" jej w nawozeniu. Badź co bądź ma poparzone czyli pozasychane liście i nie wyglada to atrakcyjnie...
hmm, rozpadało się na dobre, chyba nie pojadę

Spokojny deszczyk przerodził sie w ulewę
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Deszczu zazdraszczam chociaż wczoraj z rana coś co zowie się deszczem u mnie spadło i padało całe 4 minuty
Ile pnących masz tam posadzonch?
No to czytam, że nie tylko ja mam dziwny pogląd na srfinie. Niby lubią słoneczko a tak dziwnie rosną.
Już w przyszłym roku na pewno ich nie kupię
Ile pnących masz tam posadzonch?
No to czytam, że nie tylko ja mam dziwny pogląd na srfinie. Niby lubią słoneczko a tak dziwnie rosną.
Już w przyszłym roku na pewno ich nie kupię
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
kropelka

Ilonko, no teraz to juz ulewa a nie spokojny deszczyk, dobrze, ze choć bez burzy i innych "atrakcji".
Obok pergoli posadzone dwie róze pnące.
Surfinie- tez nie mogę sie z nimi dogadać. W zeszłym roku np. Białe ładnie mi rosły, a fioletowy zdechły juz na początku sezonu... W tym roku to w ogóle porażka. Niby ciągle je podlewam, nawozę, są w pełnym słońcu- ale pod balkonem, od południowej strony. Około 16 mają już cień od zachodu rzucany przez drzewa... a jakoś tak rosna m izernie ogólnie...
Obok pergoli posadzone dwie róze pnące.
Surfinie- tez nie mogę sie z nimi dogadać. W zeszłym roku np. Białe ładnie mi rosły, a fioletowy zdechły juz na początku sezonu... W tym roku to w ogóle porażka. Niby ciągle je podlewam, nawozę, są w pełnym słońcu- ale pod balkonem, od południowej strony. Około 16 mają już cień od zachodu rzucany przez drzewa... a jakoś tak rosna m izernie ogólnie...
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wolę pelargonie ,nie są takie kapryśne ale i surfinię kupuję ale gdy są już po złotówce ,w sobotę kupiłam 5.. Piękne róże moje w tym roku też ładnie kwitną .. Pięknie wyglądają dwie razem ..
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mariolciu!
...nawet deszcz nie zniechęcił mnie do spaceru po Twoim kolorowym ogrodzie.
Córcia urocza...a i mosteczek jak zwykle ..urzekł mnie.
pozdrawiam serdecznie!
...nawet deszcz nie zniechęcił mnie do spaceru po Twoim kolorowym ogrodzie.
Córcia urocza...a i mosteczek jak zwykle ..urzekł mnie.
pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariolu Twoje dziewuszki mają prawdziwy raj
Róża na pergoli niesamowita.... ależ okaz...cudo 
-
kropelka

Dziękuję Kochane 
Janko, generalnie od 10 lat zawsze miałam na balkonie pelargonie zwisajace posadzone w skrzynkach piętrowo. Pod koniec lipca cały balkon jest już w kwiatach. W zeszłym roku się wyłamałam posadziłam surfinie w 3 długich skrzynkach na przemian białe i fioletowe. Fiolet zaraz zmarniał, białe całkiem ładnie rosły i kwitły, ale im były dłuższe tym bardziej łyse od góry. Przy pelargoniach im starsze, tym większa burza kwiatów...
Jednak pelargonie bardziej do mnie przemawiają.
Genaralnie też dokupuję je już na wyprzedażach, właśnie po 1- 1,5 za szt, czasem skuszę się wcześnie, a potem mogę już kupować następne na wyprzedaży, bo te pierwsze zdażę juz zmarnować do tej pory.
Bogusiu, słoneczko nieśmiało próbuje się przebić przez szare chmury, deszcz ciągle pada. Chyba tylko zaraza będzie mieć z tej pogody uciechę
Aguś, róża na pargoli to teraz atrakcja nr 1. każdy sie nią zachwyca, bo faktycznie na zywo rewelacyjnie wygląda. Szkoda, ze jej kwitnienie tak krótko trwa. Super byłoby, gdyby cały sezon ta róża tak zarastała pergolkę

Janko, generalnie od 10 lat zawsze miałam na balkonie pelargonie zwisajace posadzone w skrzynkach piętrowo. Pod koniec lipca cały balkon jest już w kwiatach. W zeszłym roku się wyłamałam posadziłam surfinie w 3 długich skrzynkach na przemian białe i fioletowe. Fiolet zaraz zmarniał, białe całkiem ładnie rosły i kwitły, ale im były dłuższe tym bardziej łyse od góry. Przy pelargoniach im starsze, tym większa burza kwiatów...
Jednak pelargonie bardziej do mnie przemawiają.
Genaralnie też dokupuję je już na wyprzedażach, właśnie po 1- 1,5 za szt, czasem skuszę się wcześnie, a potem mogę już kupować następne na wyprzedaży, bo te pierwsze zdażę juz zmarnować do tej pory.
Bogusiu, słoneczko nieśmiało próbuje się przebić przez szare chmury, deszcz ciągle pada. Chyba tylko zaraza będzie mieć z tej pogody uciechę
Aguś, róża na pargoli to teraz atrakcja nr 1. każdy sie nią zachwyca, bo faktycznie na zywo rewelacyjnie wygląda. Szkoda, ze jej kwitnienie tak krótko trwa. Super byłoby, gdyby cały sezon ta róża tak zarastała pergolkę

- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ty wywalałaś fioletowe w zeszłym roku ja w tym. Wyglądają tak okropnie, że psują ogląd tego co jest obok
Dałam im szansę u siebie ale ich nie widzę w przyszłości.
Wolę pelasie
Dałam im szansę u siebie ale ich nie widzę w przyszłości.
Wolę pelasie
Pozdrawiam - Ilona
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Mariolka Śliczny liliowiec,lilie ,ostróżki.
-
kropelka