Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Niestety, coś mi się chwastowo kojarzy, ale ostatnio wszędzie widzę chwasty. Śnią mi się po nocach
Poczekaj na kwiaty-będzie łatwiej rozpoznać. Albo pokaż w identyfikacji 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu na szczęście ten ślimorek szkody nie zrobi
Z hortysi też się cieszę bo oznacza, że jej nie ukatrupiłam swoją nadgorliwością
Dla zapachu tarasowego je kupiłam. Mam nadzieję, że się nie rozczruję
Ewo dostałam to coś w zeszłym roku ale o nazwie zapomniałam. Wówczas było mniejsze od hortensji. W tym roku to właśnie to coś zdominowało rabatę.
Poczekam na kwitnienie
Mam nadzieję, że to ta sama roślinka a nie chwast który sobie tak ambitnie hoduję
Z hortysi też się cieszę bo oznacza, że jej nie ukatrupiłam swoją nadgorliwością
Dla zapachu tarasowego je kupiłam. Mam nadzieję, że się nie rozczruję
Ewo dostałam to coś w zeszłym roku ale o nazwie zapomniałam. Wówczas było mniejsze od hortensji. W tym roku to właśnie to coś zdominowało rabatę.
Poczekam na kwitnienie
Mam nadzieję, że to ta sama roślinka a nie chwast który sobie tak ambitnie hoduję
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko, może to jakaś rudbekia lub jeżówka ? na pewno nie chwaściorek, nie znam takich a u siebie mam chyba wszystkie rodzaje 
- imwsz

Kasiu na jeżówkę to nawet nie wygląda
Zobaczymy jak zakwitnie
Ale i tak już jest postanowione, że dostanie eksmisję w inne miejsce (jeśli to nie chwast). Ta rabatka ma główną roślinę - Limelight
Zobaczymy jak zakwitnie
Ale i tak już jest postanowione, że dostanie eksmisję w inne miejsce (jeśli to nie chwast). Ta rabatka ma główną roślinę - Limelight
Pozdrawiam - Ilona
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
no dobra...przejrzałam jeszcze raz wszystkie zdjęcia od początku wątku i się pytam: gdzie Ty masz te miejsca, co wyglądają jak moje chwaściory? Bo ja widzę tylko wszystko wypielęgnowane jak w ogrodzie botanicznym
Bardzo mi się podoba sposób, w jaki wkomponowujesz elementy nieroślinne w roślinne, a skrzynie na kwiaty nawet pokazywałam swojemu eM wzdychając umownie, ale aluzju nie poniał 
- imwsz

Pati no "dobla" zrobię kilka ujęć z chwaściorami aby poprawić Ci samopoczucie.
Teraz co pisałyśmy o chwaście to dotyczyło ostatniego zdjęcia, bo już sama nie wiem co to jest
Na rabatkach faktycznie jest ich niewiele bo systematycznie je wyrywam, chociaż kilka, podczas chodzenia i pogaduszek z zielonym
Ot takie zboczenie niegroźne
Ale są miejsca, że przy tej pogodzie to totalnie mi się nie chce
Dużo też daje pokrycie niektórych rabat korą. W tych miejscach jest ich zdecydowanie mniej
A co do skrzynek - mój musiał dojrzeć do ich zrobienia i na zasadzie, że to on wpadł na taki pomysł
i robi swoim tempem
A teraz jak przekazuję mu pochwały od Was to robi się z niego chwilami zbyt wysoki chłop
Tylko jest między nimi różnica, mój jest codziennie w domu a Twój w rozjazdach
Teraz co pisałyśmy o chwaście to dotyczyło ostatniego zdjęcia, bo już sama nie wiem co to jest
Na rabatkach faktycznie jest ich niewiele bo systematycznie je wyrywam, chociaż kilka, podczas chodzenia i pogaduszek z zielonym
Ale są miejsca, że przy tej pogodzie to totalnie mi się nie chce
Dużo też daje pokrycie niektórych rabat korą. W tych miejscach jest ich zdecydowanie mniej
A co do skrzynek - mój musiał dojrzeć do ich zrobienia i na zasadzie, że to on wpadł na taki pomysł
A teraz jak przekazuję mu pochwały od Was to robi się z niego chwilami zbyt wysoki chłop
Tylko jest między nimi różnica, mój jest codziennie w domu a Twój w rozjazdach
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to nie jest ta żółta dalia co w zeszłym roku
Pati, potwierdzam, Ilonka nie ma chwaściorów, ma wychuchane i wybłyszczone rabatki
Pati, potwierdzam, Ilonka nie ma chwaściorów, ma wychuchane i wybłyszczone rabatki
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Iguś, hortensje już ładne pąki mają, moja jeszcze maluteńka 
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ilonko ten zakątek z kulami przy oczku jest super.
Gdzie kupiłaś te kule, sama bym chętnie się w takie zaopatrzyła.
Gdzie kupiłaś te kule, sama bym chętnie się w takie zaopatrzyła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz

Kasiu no to teraz ...
Trochę dziwnie by wyglądała jak na dalię. Tym bardziej, że w zeszłym roku wykopywałam całą karpę
Małgosiu
pomimo, że nie to imię
A Twoja hortensja też urośnie
Grażynko to są te kulki co rok temu kupowałam na wyprz w Obi
Są milusie wieczorną porą gdyż tam gdzie wylatuje woda jest delikatnie podświetlone. Woda nie pryszcze do góry tylko subtelnie spływając daje delikatny szum
W naszym ostatnio je widziałam ale nie zwróciłam uwagi na cenę
Trochę dziwnie by wyglądała jak na dalię. Tym bardziej, że w zeszłym roku wykopywałam całą karpę
Małgosiu
A Twoja hortensja też urośnie
Grażynko to są te kulki co rok temu kupowałam na wyprz w Obi
Są milusie wieczorną porą gdyż tam gdzie wylatuje woda jest delikatnie podświetlone. Woda nie pryszcze do góry tylko subtelnie spływając daje delikatny szum
W naszym ostatnio je widziałam ale nie zwróciłam uwagi na cenę
Pozdrawiam - Ilona
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A mogłabyś luknąć po ile przy okazji wyprawy do marketu ?
U mnie wprawdzie OBI nie ma, ale przynajmniej będę wiedziała ile kosztują - orientacyjnie.
U mnie wprawdzie OBI nie ma, ale przynajmniej będę wiedziała ile kosztują - orientacyjnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz

No to tę sprawę mamy załatwioną 
Pozdrawiam - Ilona
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
A widzisz Ilonko, a ja się zastanawiałam, co za dekoracja jest na tej beczce, a tam po kamieniu woda spływa
sprytnie ... wieczorem musi być uroczo.
sprytnie ... wieczorem musi być uroczo.
- imwsz

Maju moja mama miała ochotę stary kruż wyrzucić więc go zaraz zabrałam do siebie.
Kapusty nie kiszę więc wykorzystałam ogrodowo
Wklejam kilka zdjęć morelowej NN może z czymś Ci się skojarzy. Kupowana była jako parkowa morelowa

No i obiecane zdjęcie dla Pat - chwasty za różą okrywową

Kapusty nie kiszę więc wykorzystałam ogrodowo
Wklejam kilka zdjęć morelowej NN może z czymś Ci się skojarzy. Kupowana była jako parkowa morelowa

No i obiecane zdjęcie dla Pat - chwasty za różą okrywową

Pozdrawiam - Ilona
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Ilonko !
Widzę kilka hortensji w pąkach - już nie mogę się doczekać ich kwitnienia. U mnie jako pierwsze zakwitają te z grupy piłkowanych . Jestem zaskoczona H. bukietową 'Dolprim' Prim White " bo ta jeszcze wcześniej dostaje pąki. Podstawową jej cechą jest bardzo wczesne kwitnienie.
Ostatnio sucho bo bez deszczu i jeśli coś podlewam u siebie konewką to zaczynam oczywiście od posadzonych w tym roku hortensji ...mąż się śmieje, że traktuje je jak noworodki...
czytam u Ciebie o jakimś mączliku szklarniowym na liściach hortensji ... kurcze kolejny szkodnik i swoje jutro zaraz obejrzę .
Trawki w donicach chyba skopiuję bo akurat mam kilka od forumowiczów z wymian. A co zrobisz z doniczkami na zimę ?
Masz pięknie aranżacje rożnych miejsc w ogrodzie - dopieszczone i wymuskane - podziwiam i gratuluję.
Widzę kilka hortensji w pąkach - już nie mogę się doczekać ich kwitnienia. U mnie jako pierwsze zakwitają te z grupy piłkowanych . Jestem zaskoczona H. bukietową 'Dolprim' Prim White " bo ta jeszcze wcześniej dostaje pąki. Podstawową jej cechą jest bardzo wczesne kwitnienie.
Ostatnio sucho bo bez deszczu i jeśli coś podlewam u siebie konewką to zaczynam oczywiście od posadzonych w tym roku hortensji ...mąż się śmieje, że traktuje je jak noworodki...
czytam u Ciebie o jakimś mączliku szklarniowym na liściach hortensji ... kurcze kolejny szkodnik i swoje jutro zaraz obejrzę .
Trawki w donicach chyba skopiuję bo akurat mam kilka od forumowiczów z wymian. A co zrobisz z doniczkami na zimę ?
Masz pięknie aranżacje rożnych miejsc w ogrodzie - dopieszczone i wymuskane - podziwiam i gratuluję.