Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Post »

Znalazłam link do tego wątku w -Gloriadei-sprzeda...., (podczytywałam go ucząc się róż i robiąc plany zakupowe u Ciebie)
Zachwyciłam się Twoim ogródkiem- mimo że los nie pozwolił CI poświęcić mu tyle czasu ile byś chciała, to efekt jest oszałamiający- Ja w ogrodzie skończyłam już etap: "posadzić co kto dał i co można tanio kupić" i zmierzam w kierunku który mi bardzo odpowiada a który opisałaś
gloriadei pisze: Drobnica odpada, bo ginie w tłumie, już to przerabiałam... Piwonie na wiosnę, lilie na lato - to najpiękniejsze kwiaty wg mnie, zaraz po różach! Jesienią prym będą wiodły krzewy liściaste o kolorowych liściach.
Moją przygodę z różami dopiero zaczynam więc będę tu zaglądać i uczyć się od mistrzyni.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś witaj wreszcie ogródkowo :wit
Napracowałaś się bardzo z tymi donicami ale warto było poczekać. Wygląda na prawdę ;:215
Burgundy Ice wygląda wyśmienicie i nieoczekiwanie jako dwukolorowa ;:333 Chyba sama się zdziwiłaś takim rozkwitem :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Taki zestaw biało-burgundowy jest śliczny, pasuje idealnie. Ale przyznam się że w tym sezonie już nic mnie nie zdziwi. Mam piętrowe pączki i to nie tylko na jednaj róży, w Wa-wie Asia też na takie trafiła, a tu powrót do rodzicielstwa. Dziwne rzeczy szykuje nam natura ;:173
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewka, przybiegłam i ja :wit, bardzo się cieszę, że mogę wreszcie zobaczyć i podziwiać Twoje różyczki oraz Twoje królestwo, które stworzyłaś, bo jest w nim naprawdę przepięknie. Co prawda miałam okazję je widzieć, ale w nieciekawym okresie, gdy nic jeszcze nie kwitło i choć zszokowana byłam ilością nasadzeń, to nie umiałam sobie wyobrazić jak wygląda o tej porze roku i muszę powiedzieć, że dostałam oczopląsu, to co zrobiłaś w tak krótkim okresie budzi zachwyt i podziw. Oj kusisz kusisz, zupełnie zapomniałam o Doktorku, w którym też byłam zakochana, chyba będę zmuszona poszukać więcej miejsca ;:306, Burgundy Ice w tym zestawieniu wygląda bosko, zaraz poleciałam oglądać swoją :;230, ale raczej jest jednokolorowa.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Ewuniu przepięknie u ciebie ;:215
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Rewersja ;:108 Kiedyś widziałam to u Winchester Cathedral, gdzie jeden pęd zakwitł jak forma rodzicielska - Mary Rose.
Ginia
100p
100p
Od: 19 lut 2010, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż trudno cokolwiek powiedzieć... Brakuje słów. Takie wątki sprawiają, że człowiek zapada na nieuleczalne różane uzależnienie. Jak Ty to robisz? Stosujesz dopalacze? Mój ogród po 6 latach wygląda jakby ktoś sadził tam gdzie akurat stanął, a Twój jak wieloletni raj ;:180 Może jakiś przyspieszony kurs dla laików?

Idę popieścić róże od Ciebie. Kiepsko trafiły, z rąk fachowca i czarodzieja do rąk lamera.
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Jestem i ja :wit Wspaniałe zdjęcia nam pokazałaś - aż nie chce się wierzyć, że w tak krótkim czasie można osiągnąć tak oszałamiający rezultat... ;:oj
Mnóstwo pracy i serca włożyłaś w ogród, ( a przecież zmartwień Ci nie brakowało ;:168 , więc praca liczona podwójnie) i zapewne z każdą chwilą będzie jeszcze piękniejszy, choć dla mnie osobiście już jest cudny... ;:215 ;:3
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Ewciu kofana i ja się melduję :wit
Nie mogę uwierzyć ;:oj Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że będę mogła podziwiać Twoje królewny ;:1
Cudowne jest Twoje rozarium, nie mogę się nadziwić, że tak szybko je odbudowujesz w nowym miejscu ;:215
Różyczki i bylinki przecudne ;:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewiczko ;:167 cudownie, że jesteś. :wit
Pięknie ....zazdroszczę urodzajnej ziemi....niech Ci dobrze służy. ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rozmarzyłam się wieczornie wędrując po Twoim ogrodzie :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewcia ;:196
Super, że wątek już otwarty i wszyscy mogą podziwiać Twój czarodziejski zakątek ;:170
Oczywiście zdjęcia nie oddają jego uroku, ale przynajmniej uchylają rąbka tajemnicy i dzieła Twoich "zielonych rąk" ;:215
Wszystkich odwiedzających zapewniam, że na żywo ogród jest obłędny - bajkowy, malowany pastelami jak z rasowego płótna mistrza impresjonizmu i z taką obfitością kwiatów, form i kształtów jak w botaniku :D
Mam to szczęście, że ten raj jest po sąsiedzku ;:65
Pozdrawiam!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wow co ja widze w ten upalny dzien :wit tez musze sie zebrac i topik zalozyc ale jakos weny nie mam ostatnio :wink:
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Coś mnie dzisiaj tknęło, żeby Cię poszukać i radość wielka, że wreszcie jesteś. ;:138
Teraz tylko się melduję, przyjemność zwiedzania Twojego nowego ogrodu zostawiam sobie na wieczór.
Pozdrawiam
Ewa
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Nie wytrzymałam do wieczora. Cały czas myślałam o Twoim ogrodzie. Oderwałam się od czyszczenia swoich róż i peonii i przyleciałam pooglądać Twój raj.
Ewuniu, jedno mogę tylko powiedzieć: Ach!!!! ;:167
Pozdrawiam
Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”