Jak to jest zrobione?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
blizniak
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 lis 2010, o 23:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jak to jest zrobione?

Post »

Obrazek
Kto podpowie, jak to jest zrobione? Jak połączone są te baliki w kształt mebli ogrodowych?
Wyglądają imponująco - dla mnie
Bliźniak
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Re: Jak to jest zrobione?

Post »

Jako córka stolarza uważam,że klejone porządnym klejem stolarskim. Kiedyś taki klej rozpuszczało się w kąpieli wodnej(chyba). Widziałam niedawno płytki tego kleju w którymś markecie budowlanym. Wzruszyłam się.
Jakieś nowoczesne kleje też z pewnością dobrze trzymają. Chyba te mebelki są okropnie ciężkie, nie do ruszenia.
Kółka pod spodem powinny mieć.
Waleria
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p
Od: 14 cze 2012, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widziałem w Berlinie w hotelu stół/ladę tego typu, wykonana z dużych i grubych kawałków drewna. była posklejana ale miejsami widoczne były też metalowe elementy łączące - druty. Myślę ze przy meblu zewnętrznym sam klej mógły by nie dać rady ze względu na rozsychanie drewna czy tez pęcznienie od wilgoci, więc druty pewnie całość trzymają w kupie.

zewnętrzny obrys miał dosyć gładką formę zresztą jak na tych zdjęciach, zakładam że po złożeniu całość zostało ładnie przycięta i przeszlifowana. Efekt bardzo oryginalny!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
blizniak
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dziękuję za podpowiedzi, tak przypuszczałem, że łączenie to klej + konstrukcja. Jak będę się nudził spróbuję coś takiego wykonać.
Pozdrawiam
Bliźniak ;:180
Awatar użytkownika
kulow
50p
50p
Od: 11 sie 2012, o 17:35

Post »

Nie ma co pełna profesjonalna robota :)
slipknot
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 29 maja 2011, o 10:33

Post »

Zazdroszczę tym,którzy mają swobodny dostęp do takiego drewna,jako materiału! :)
blizniak
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Nic prostszego, trzeba kupić działkę zalesioną i wystąpić o pozwolenie na wycinkę drzew. Z żoną nabyliśmy niewielkie gospodarstwo rolne z terenem zalesionym. mamy już pozwolenie a drzew tam nie brakuje. Muszę tylko wykonać trochę pracy, żeby przygotować materiał. Lubię majsterkować
Bliźniak
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”