Jako córka stolarza uważam,że klejone porządnym klejem stolarskim. Kiedyś taki klej rozpuszczało się w kąpieli wodnej(chyba). Widziałam niedawno płytki tego kleju w którymś markecie budowlanym. Wzruszyłam się.
Jakieś nowoczesne kleje też z pewnością dobrze trzymają. Chyba te mebelki są okropnie ciężkie, nie do ruszenia.
Kółka pod spodem powinny mieć.
Widziałem w Berlinie w hotelu stół/ladę tego typu, wykonana z dużych i grubych kawałków drewna. była posklejana ale miejsami widoczne były też metalowe elementy łączące - druty. Myślę ze przy meblu zewnętrznym sam klej mógły by nie dać rady ze względu na rozsychanie drewna czy tez pęcznienie od wilgoci, więc druty pewnie całość trzymają w kupie.
zewnętrzny obrys miał dosyć gładką formę zresztą jak na tych zdjęciach, zakładam że po złożeniu całość zostało ładnie przycięta i przeszlifowana. Efekt bardzo oryginalny!
Nic prostszego, trzeba kupić działkę zalesioną i wystąpić o pozwolenie na wycinkę drzew. Z żoną nabyliśmy niewielkie gospodarstwo rolne z terenem zalesionym. mamy już pozwolenie a drzew tam nie brakuje. Muszę tylko wykonać trochę pracy, żeby przygotować materiał. Lubię majsterkować
Bliźniak