Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
Jadziu i znowu cudne foty

- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu nawet nie komentuję twoich kwiatów bo wiadomo że śliczne
ale u Ciebie cieplej bo moja jarzmianka ani widu nie ma kwiatów
a kiedy będą nie mam pojęcia
ale u Ciebie cieplej bo moja jarzmianka ani widu nie ma kwiatów
a kiedy będą nie mam pojęcia
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Widoki krzaków różanych teraz naprawdę są nieziemskie chyba że się ma takie wypierdki jak ja z tyłu dołu krzaki już paroletnie róże wielkokwiatowe w tym Gloria a wyglądają bardzo marnie .Nie wiem czy to wiek czy zimy tak im zaszkodziły?
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Jadziu te wstrętne robale porobiły szkody na różach,
ale mimo wszystko masz cudowne róże,
Ja mam niewiele róż, i chyba też jakieś robale niszczą je, część pączków została pożarta,liście podziurawione.
Ja mam niewiele róż, i chyba też jakieś robale niszczą je, część pączków została pożarta,liście podziurawione.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
U mnie też w takim stadium jest
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Jadziu
Zaczyna się świato w Twoim ogrodzie, zakwitają róże i aż miło papatrzeć na ich kwiaty,i wyobrazić sobie ich zapach. Jestem pełna podziwu Twojego zamiłowania do róż.
Zaczyna się świato w Twoim ogrodzie, zakwitają róże i aż miło papatrzeć na ich kwiaty,i wyobrazić sobie ich zapach. Jestem pełna podziwu Twojego zamiłowania do róż.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
SYLWUŚ zawsze kochałam róże i ta miłość dzięki forumowym kusicielkom nabrała rozpędu .Niestety teraz już miejsca brak na nowe zachcianki . Właśnie uporałam się z robotą w chałupie uffff i mogę spokojnie dzisiaj wieczorem posiedzieć sobie w ogródku
TOSIA masz racje mój ma takie same kolorystycznie pąki .Jestem ciekawa jak Twoje ,al e to obadam jutro w realu
DANUSIU to jest Generał ,bo oglądałam wczoraj swojego .Masz rację ,ze w paku jest podobny do Chopichona

HELU niestety i robale i ślimory narobiły mi mnóstwo szkód .W sobotę odkryłam wykiełkowane nasionka ogórków ,żeby się nie zaparzyły a wczoraj ich juz nie było.Wszystko pożarły ślimory
Nie wspominam o różach a szczególnie tych ,które tylko raz kwitną.
GOSIU moja Gloria po ubiegłym ścięciu do samej ziemi ,bo tak zmarzła w tym roku fajnie kwitnie i mam nadzieję ,ze jeszcze długo będę sie cieszyła jej kwiatami .Moja też już staruszka bo ma co najmniej 10 lat

STASIU moje Jarzmianki kwitną na całego ,ale teraz sezon róż ,wiec jarzmianki idą na drugi plan
JADZIU foty fotami ,ale w ogródku mam piękniście co mnie bardzo cieszy tylko te upały na mnie żle działają .Nie znoszę takich temperatur
MARYSIU mam nadzieję ,ze będzie odpowiednia pogoda na podziwianie kwitnących różyczek a nie taka spiekota jak dzisiaj
TOSIA kozłek ślicznie pachnie a ja mojego ze względu na rozmiary wcisłam pod mur i zasłonił go dereń i na razie jeszcze nie kwitnie

TOSIA masz racje mój ma takie same kolorystycznie pąki .Jestem ciekawa jak Twoje ,al e to obadam jutro w realu
DANUSIU to jest Generał ,bo oglądałam wczoraj swojego .Masz rację ,ze w paku jest podobny do Chopichona

HELU niestety i robale i ślimory narobiły mi mnóstwo szkód .W sobotę odkryłam wykiełkowane nasionka ogórków ,żeby się nie zaparzyły a wczoraj ich juz nie było.Wszystko pożarły ślimory
GOSIU moja Gloria po ubiegłym ścięciu do samej ziemi ,bo tak zmarzła w tym roku fajnie kwitnie i mam nadzieję ,ze jeszcze długo będę sie cieszyła jej kwiatami .Moja też już staruszka bo ma co najmniej 10 lat

STASIU moje Jarzmianki kwitną na całego ,ale teraz sezon róż ,wiec jarzmianki idą na drugi plan
JADZIU foty fotami ,ale w ogródku mam piękniście co mnie bardzo cieszy tylko te upały na mnie żle działają .Nie znoszę takich temperatur
MARYSIU mam nadzieję ,ze będzie odpowiednia pogoda na podziwianie kwitnących różyczek a nie taka spiekota jak dzisiaj
TOSIA kozłek ślicznie pachnie a ja mojego ze względu na rozmiary wcisłam pod mur i zasłonił go dereń i na razie jeszcze nie kwitnie

- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Jadziu, piękne Twoje róże, chyba znalazłam u Ciebie jedną z moich NN, dzisiaj wstawiłam fotki.Fakt w tym roku róże są wspaniałe, dawno ich takich nie widziałam. U Was też tak gorąco?Trochę dzwoneczków widzę u Ciebie. Ja pozbieram nasiona z pełnych.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Jadziu zapach generała jest piękny ale rano pachnie mocniej niż popołudniu. Bardzo się cieszę że że to on.
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Jadziu róże piękne i pięknie dobrane towarzystwo dla niej, jarzmianka cudowna
muszę poszukać w naszych ogrodniczych, Tobie żrą robale u mnie czarna plamistość
muszę poszukać w naszych ogrodniczych, Tobie żrą robale u mnie czarna plamistość
Chopochon podobny do Old Port,ktory u mnie zakwitl razem z Chopichonem.Te dzwonki byłyby świetne,gdyby si ę nie pokladaly a poza tym myślalam,że to dorodny chwast i trochę powyrywalam
Czekam na Was.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANUŚ też już się cieszę na ten wyjazd .Moja Old Port rośnie przy Glorii Dei i Astrid ,chociaż ta w tym roku wygląda nieciekawie .Mam nadzieję ,ze następne kwiaty będą ładniejsze [oczywiście Astrid ] . Mam tego dzwonka związanego i podpartego więc stoi na baczność
DANUSIU czarna plamstość też gdzie nie gdzie sie pokazuje ,,ale ujdzie .Muszę je opryskać przeciw grzybowo ,bo te zmiany temperatur żle wpływają na nasze królowe .Jarzmianki są śliczne wyglądają jakby miały takie perełki na czubkach
DANUSIU nigdy nie zwracałam na to uwagi jak pachnie rano czy wieczorem
Ja również sie cieszę bo już myślałam ,ze to jakaś pomyłka chociaż nigdy mi się to nie zdarzyło
TOSIA zawsze trzeba trochę ponarzekać
wtedy lepiej rosną
ZOSIU ciekawe jaką sobie zidentyfikowałaś .Dzisiaj naoglądałam i nawąchałam sie tylu róż, a jutro dalsza porcja ,że dostaje zawrotu głowy
od tych zapachów Jednak stare róże maja swój specyficzny zapach i nic tego nie przebije .Dzisiaj nawet nie zdążyłam zrobić fotek bo był to zakręcony dzień

DANUSIU czarna plamstość też gdzie nie gdzie sie pokazuje ,,ale ujdzie .Muszę je opryskać przeciw grzybowo ,bo te zmiany temperatur żle wpływają na nasze królowe .Jarzmianki są śliczne wyglądają jakby miały takie perełki na czubkach
DANUSIU nigdy nie zwracałam na to uwagi jak pachnie rano czy wieczorem
TOSIA zawsze trzeba trochę ponarzekać
ZOSIU ciekawe jaką sobie zidentyfikowałaś .Dzisiaj naoglądałam i nawąchałam sie tylu róż, a jutro dalsza porcja ,że dostaje zawrotu głowy

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Witaj Jadzinko.
Dałam sobie czadu na Twoje zegrodce.....ale masz cudowności.
Kochana a powiedz Ty mi czy ta Twoja Nuits de Young jest taka jak na fotce czy ciemniejsza?....pytam bo moja jest bardzo ciemna prawie ciemny fiolet.....
Ależ masz tych kwiatów.
Dałam sobie czadu na Twoje zegrodce.....ale masz cudowności.
Kochana a powiedz Ty mi czy ta Twoja Nuits de Young jest taka jak na fotce czy ciemniejsza?....pytam bo moja jest bardzo ciemna prawie ciemny fiolet.....
Ależ masz tych kwiatów.