Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu swietnie wyglada burza rozanych pasteli w połączeniu z bylinkami. Nie moge sie napatrzec na rozankowa rabate. Nie boisz sie, ze za rok bedziesz musiała przesadzać roze, bo piszesz ze posadzone b.gesto? U ciebie rosnie wszystko jak na drozdzach ;:333
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ach, dziewczyno, czym Ty karmisz te swoje róże, że są takie okazałe? A Twoje kompozycje, Kasiu, to mistrzostwo świata - każde zdjęcie, jedno po drugim pożeram wzrokiem prosto z ekranu!
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rzeczywiście masz gęsto ale jaki efekt! ;:oj
Wszystko masz tak gustownie skomponowane nawet kubeczek z stokrotkami,zdjęcia przecudne ;:63
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, twój wspaniały busz mnie absolutnie pociesza :lol: Myślałam, że tylko u mnie tak wszystko do kupy razem włazi na siebie. Niestety nie jestem posiadaczką tak okazałych róż i chyba nie będę , ze względu na ciężką glebę.... :( Ale będę je z pewnością podziwiać u ciebie. :wit Jest pięknie!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sweety, przesadzanie będzie pewnie konieczne jesienią, ale luzik, jakoś mnie ta myśl nie przeraża..lubię się ubrudzić :lol: Odnośnie mączniaka - na pewno zbytnie zagęszczenie roślin sprzyja jego rozwojowi, ale jasne, że są odmiany bardziej podatne. U mnie zachorowała Mary Rose i Shakespeare po sąsiedzku. Drugi rośnie w innym miejscu i dotychczas zdrowy. Gdy widzę pierwsze symptomy staram się działać - obrywam zarażone pędy i pączki, a potem oprysk.
Róże staram się sadzić z zachowaniem odległości - od 40 cm do metra, w zależności od odmiany, a wychodzę z założenia, że byliny zawsze można (ba, nawet trzeba!) przesadzać ;-))
Iwonko Majowa, dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowo...robinia żyje i pędy są wciąż zielone! Dzięki za pamięć ;:196
Dosiu, Twoje komplementy uskrzydlają..dziękuję ;:196 Jestem pewna, że przy odrobinie wysiłku można zaprojektować piękną angielską rabatę, bo bylinki nie są kosztowne, a stanowią trzon tych nasadzeń. Trzymam kciuki ;:333
Aguś, nie wiem co powiedzieć :oops: Nie zasługuję na takie słowa, ale bardzo mi miło, że tak myślisz ;:196 Do wzorców angielskich jeszcze lata świetlne, ale cieszy mnie obrany kierunek, tym bardziej, że tyle serdecznych mi osób chwali te starania ;:180 Ma nadzieję, że miło spędziłaś dzień..szkoda, że weekend już się skończył....
Danusiu, dziękuję! Odwzajemniam serdeczne pozdrowienia :wit
Aniu, z takich właśnie powodów staram się planować urlop w terminach od późnej jesieni do wczesnej wiosny ;-))
Róże od Petrovica rosną, ale wciąż bardzo mizerne...
Grażynko, to jeden z najprzyjemniejszych komplementów jakie słyszałam...bardzo dziękuję!
Justynko, ja również lubię cegły w zabudowie, bo rozumiem, że to masz na myśli? Mi przypominają angielskie kamienice i miły czas spędzony w Londynie ;:170
Dorotko, lawenda zaczyna kwitnąć, niedługo będą fioletowe łany oblepione motylami ;:173 Jak ja uwielbiam ten zapach...
Martuś, planowałam spotkanie u mnie na 22 czerwca, ale Asia wyjeżdża ;:145 Musimy wymyślić inny termin...
Różane konfitury brzmią smakowicie ;:65
Tadziu, ja w zasadzie dylematu nie mam, bo mój ogród nie toleruje pustej ziemii :wink: Wolę mieć busz, a jesienią pewnie będą konieczne korekty. Dzwonki mam pierwszy raz, posadziłam je jesienią i jestem zachwycona tym zestawem do róż ;:215
Lulka, pewnie coś będę musiała przesadzić, ale to żaden dramat. Ubiegłej jesieni przesadzałam kilkanaście róż, wszystkie świetnie się przyjęły i rosną, więc jest ok. Większość róż sadziłam zachowując min. 50 cm odległości, a przy dużych krzewach odpowiednio więcej, ale liczę się z tym, że niektóre wypadną. Może koncepcja kolorystyczna planowana w teorii nie zagra, ale któraś będzie chorowita..? Zobaczymy ;-))
Magorzatko, dziękuję kochana ;:196 Róże mają u nas dobrą, gliniastą ziemię, do której domieszałam torfu i obornika. Do każdego dołka dawałam obornik, mączkę albo nawóz - co tam było pod ręką. Podlewane są więc rosną ;:333 Poza tym mówię do nich codziennie, oglądam, podziwiam, wącham, fotografuje...może ta miłość wraca do mnie? ;:166 Przynajmniej tak chciałabym wierzyć ;-))
Drewutnia, dziękuję! Miło mi, że wpadasz, pomimo moich zaległości...pozdrawiam!
Kasiu, wszystko do kupy włazi na siebie? haha, fajna definicja angielskiej rabaty ;:306 No to witaj w klubie ;:304

Dobranoc kochani ;:19

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I takie tam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu ależ masz ogromne piękne kępy dzwonków ;:oj ..... i naparstnic ;:oj .....i ostróżki ;:oj ..... no coś pięknego ;:138 Ta angielska rabata to widok jaki kocham..... uwielbiam takie bogactwo roślin.......
Różyczki zachwycające i jak zawsze bajecznie utrwalone na fotkach :D Kasiu..... widoki Twojego ogrodu po prostu rzucają na kolana..... ja stąd nie wychodzę ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Już wszystko zostało powiedziane-ja się tylko pozachwycam :D Najmilszy czas w ogrodzie-maj piękny, bo wszystko zaczyna rosnąć, ale czerwiec piękniejszy, bo kwitną róże :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A propos towarzystwa... Kogo ma Red Leonardo da Vinci?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Tak, zakątki do podziwiania - po prostu... za Anią pytam o towarzystwa dla Red Leosia? Ładne to-to :)
Dobrego tygodnia w fabryce! ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

sweety pisze:A propos towarzystwa... Kogo ma Red Leonardo da Vinci?
to ostrogowiec czerwony...wg mnie rózowy...fajna bylinka ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry!
Było tak pięknie w weekend, a dzisiaj niestety znowu pobudka bladym świtem i do fabryki...pogoda dopisuje, a ten tydzień ma być prawdziwie upalny!

Agness, bardzo dziękuję ;:196 Dzwonki rosną bardzo szybko, moje były sadzone jesienią, podobnie jak ostrozki i naparstnice. Dają szybki efekt bujnych kwiatów na rabacie, bardzo je lubię ;:333
Dziękuje za odwiedziny idole słowo, miłego dnia!
Ewa, ja też bardzo lubię maj, ale od czerwca w ogrodzie zaczyna się różane szaleństwo i trwa do późnej jesieni :heja
Sweety, Aguś - koło Leonarda są posadzone ostrogowce czerwone (purpurowe i białe). Doris ma dobre oko :uszy Cała rabata jest w tonacji patriotycznej - są tez białe ostrozki i gipsowka, a w tle czerwone pnące róże. Wszystkie róże w tym miejscu sadziłam jesienią, grupując wszystkie czerwone róże z ogrodu. Dobrze zniosły przesadzanie i już ładnie idą do góry ;:65
Doris, zgadza się to ostrogowiec czerwony - różowy i biały :lol: Idę na kawkę do Ciebie :wit

Dobrego dnia wszystkim ;:4
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Choc Kasiek...mam jeszcze chwilkę na kaweczki z wami...a potem bzium będę miała straszne w głowie przed wyjazdem ;:219
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Urlopujesz sie teraz, tak jak Agunia? Hihi, będe pilnować Ci ogródka i Pashminek ;:333
*moje wątki*
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu bajkowe obrazki . Normalnie jak z katalogu .
Potrafisz stworzyć bardzo przyjemne dla oka widoczki .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Kasiu :wit
Twoje angielskie rabatki z otwartą buzią podziwiam. Pięknie skomponowałaś róże i różnego rodzaju byliny ;:108 Strasznie dużo róż u ciebie już otworzyło pączki ;:oj
Cóż wiecej moge napisać.....bajka
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”