Micha storczyków Kahim
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Micha storczyków Kahim
hehe domyślam się że łatwo nie będzie
ale wiesz pstrykaj jak już dorwiesz upragnione okazy
albo włącz aparat niech nagrywa cały czas film...pewnie byłoby widać tylko przelatujące storczyki i dziki wrzask tłumów 
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Raczej latające storczyki i mój dziki wrzask 
- Dusiaaa
- 1000p

- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nie chciałam mówić tego wprost...
powodzenia w polowaniu 
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
- kahim

Witajcie,
jako, że nic u mnie nie kwitnie poza miniaturkami, porobiłam fotki wszystkiego co choć trochę storczykowe i w miarę ciekawe
Carmen otworzyła nowy pączek i już produkuje kolejnego... Oby jak najwięcej

Cambria produkuje z kolei nową psb (po lewej)

Hibiskus choć niestorczykowy, tak ładnie i nieprzerwanie kwitnie, że musiałam się pochwalić

Najstarsza z miniaturek produkuje długaśnego korzonka... To ten korzonek o którym myślałam, że jest pędzikiem

W misce produkują się listki i korzonki co mnie bardzo cieszy

Gigant storczyk ma śliczne zieloniutkie korzonki

A w szklarence jest praktycznie bez zmian.

Dorobiłam tylko tę górną szybkę z rączką i się biję z myślami, czy pomalować ją całkowicie ultramarynką, czy nie

Wykombinowałam sobie też nowy sposób zacienienia konkretnych roślinek na parapecie

I to by było na tyle
jako, że nic u mnie nie kwitnie poza miniaturkami, porobiłam fotki wszystkiego co choć trochę storczykowe i w miarę ciekawe
Carmen otworzyła nowy pączek i już produkuje kolejnego... Oby jak najwięcej

Cambria produkuje z kolei nową psb (po lewej)

Hibiskus choć niestorczykowy, tak ładnie i nieprzerwanie kwitnie, że musiałam się pochwalić

Najstarsza z miniaturek produkuje długaśnego korzonka... To ten korzonek o którym myślałam, że jest pędzikiem

W misce produkują się listki i korzonki co mnie bardzo cieszy

Gigant storczyk ma śliczne zieloniutkie korzonki

A w szklarence jest praktycznie bez zmian.

Dorobiłam tylko tę górną szybkę z rączką i się biję z myślami, czy pomalować ją całkowicie ultramarynką, czy nie

Wykombinowałam sobie też nowy sposób zacienienia konkretnych roślinek na parapecie

I to by było na tyle
Szklarenka masakra!!!!! Ze sie powtorze ,mistrzowska i juz nawet komplementow nie znajduje,strasznie zazdroszcze(pozytywnie rzecz jasna
),raczka super i ja bym nic nie malowala ,ale oczywiscie Ty jestes szefem!!!
.Super sposob na zacienianie ,praktyczny i zarazem bardzo dekoracyjny
.Jak to sie trzyma na szybie.???
- kahim

Hehehee, dzięki
Ten magiczny sposób na którym trzyma się folia szyby, nazywa się taśma klejąca
Taka zwykła bezbarwna- porobiłam z niej ruloniki, tak więc nie widać jej od frontu
A co do malowania tej szyby, to właśnie mam mieszane uczucia, bo od góry przez tą szybę sporo światła wpada... niebardzo chciałabym ją malować w jakieś wzorki, bo byłoby już tego wszystkiego za dużo, a pomalowana cała z kolei sporo światła zabierze...
I odkryłam jeszcze jedną rzecz- dzięki temu, że moja szklarenka jest średnio równa... mogę swobodnie zasłaniać wierzch bo i tak powietrze do środka dociera szparami

Ten magiczny sposób na którym trzyma się folia szyby, nazywa się taśma klejąca
A co do malowania tej szyby, to właśnie mam mieszane uczucia, bo od góry przez tą szybę sporo światła wpada... niebardzo chciałabym ją malować w jakieś wzorki, bo byłoby już tego wszystkiego za dużo, a pomalowana cała z kolei sporo światła zabierze...
I odkryłam jeszcze jedną rzecz- dzięki temu, że moja szklarenka jest średnio równa... mogę swobodnie zasłaniać wierzch bo i tak powietrze do środka dociera szparami
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
ja też bym nic nie zmieniała w szklarence
Za ciemna może być... za ciemna
Teraz jest ok, przecież jeszcze rośliny przy oknie rzucają trochę cienia. A pisałaś, ze chyba w carrefourze były storczyki za 13 zł i nic nie kupiłaś?! 
- kahim

Były i ładne i zdrowe, ale nie miniaturkowe 
- Dufin

To Ty już nie planujesz w ogóle kupować dużych?
Przy takiej ilości miejsca nie oparłabym się
Już bym wolała zacieniować okno i przeboleć tą roletę niż zrezygnować ze storka
Sama zamierzam zacieniować moje okno od dołu jakaś zazdrostka chociaż tez mi się to wcale nie podoba, ale chęć posiadania większej ich ilości jest nie do przebicia 
- kahim

Heheee.. w sumie to mnie trochę kusiło zakupić takiego kropkowanego ( takiego jak kiedyś szukałam- fioletowo biało różowawy- w kropki i plamki), ale uznałam, że się wstrzymam, bo nie wiem jakie sama mam storczyki. Tak więc jak moje w końcu zakwitną, wówczas pomyślę co bym jeszcze chciała. Dlatego też oczekiwanie na pędziki jest dla mnie taką torturą
A oprócz okna mam jeszcze niedaleko komodę, na której stoi gigant storek i cambria. Tam dałoby się jeszcze upchać jakieś cztery sztuki.... A jak zdjęłabym radio to pewnie z sześć sztuk
I ostatecznie pewnie skoczy się na tym, że kupię sobie jakiegoś storaska "niemini", jak tylko zobaczę w sklepie takiego w którym od razu się zakocham
A oprócz okna mam jeszcze niedaleko komodę, na której stoi gigant storek i cambria. Tam dałoby się jeszcze upchać jakieś cztery sztuki.... A jak zdjęłabym radio to pewnie z sześć sztuk
I ostatecznie pewnie skoczy się na tym, że kupię sobie jakiegoś storaska "niemini", jak tylko zobaczę w sklepie takiego w którym od razu się zakocham
kahim ta wykończona już szklarenka wygląda.... zacnie
Jakbyś je robiła na handel, to kokosy mogły by być z tego
Jakbyś je robiła na handel, to kokosy mogły by być z tego
- kahim

Dzięki Furious,
Na handel to się nie nadaje, bo jest krzywe niemiłosiernie... Mój ojciec ( z wykształceniem technicznym) patrząc na szklarenkę wpadł w zadumę... Zapytałam go, o czym tak rozmyśla, a on mi rzekł " Zastanawiam się, czy daszek jest bardziej rombem czy trapezem"
Tak więc wież mi, na handel się to to nie nadaje
Musze jeszcze porobić małe poprawki- pomalować srebrną farbą kilka elementów, coś tam podkleić, ale ogólnie nie spieszy mi się
Na handel to się nie nadaje, bo jest krzywe niemiłosiernie... Mój ojciec ( z wykształceniem technicznym) patrząc na szklarenkę wpadł w zadumę... Zapytałam go, o czym tak rozmyśla, a on mi rzekł " Zastanawiam się, czy daszek jest bardziej rombem czy trapezem"
Tak więc wież mi, na handel się to to nie nadaje
Musze jeszcze porobić małe poprawki- pomalować srebrną farbą kilka elementów, coś tam podkleić, ale ogólnie nie spieszy mi się
- kahim

No i nie wytrzymałam do środy... Kupiłam sobie dziś 3 miniaturki w LM
Pierwsza, taka jakby bordo/ czerwonawa... w sumie to ciężko określić ten kolor

Druga fioletowa... Ale z tego co widzę, co miałam złe światło i kolor jest przekłamany

Trzecia, taka delikatna w paseczki

W efekcie mam tłok w szklarence

Jak jutro będzie poranne światło wpadać do szklarenki, porobię lepsze zdjęcia
Pierwsza, taka jakby bordo/ czerwonawa... w sumie to ciężko określić ten kolor

Druga fioletowa... Ale z tego co widzę, co miałam złe światło i kolor jest przekłamany

Trzecia, taka delikatna w paseczki

W efekcie mam tłok w szklarence

Jak jutro będzie poranne światło wpadać do szklarenki, porobię lepsze zdjęcia
- Dufin

No wiesz.. to taka artystyczna szklarenka z "zaplanowanym" niełademkahim pisze: Mój ojciec ( z wykształceniem technicznym) patrząc na szklarenkę wpadł w zadumę... Zapytałam go, o czym tak rozmyśla, a on mi rzekł " Zastanawiam się, czy daszek jest bardziej rombem czy trapezem"