Bogu dzięki, znalazłam ten wątek. Co prawda moje Adenium to dopiero siewki ale wcześniej w zeszłym roku przeczytałam wszystkie części głównego wątku i też z czasem zaczęło mnie drażnić, że o starszych roślinach jest tak mało a prawie co chwilę ktoś chwali się pierwszymi listkami. Co dla osoby, która po 5 częściach chce wiedzieć coś więcej jest bardzo drażniącekarpek pisze:Chciałbym abyśmy w tym wątku rozmawiali tylko o roślinach dorosłych, dojrzałych - minimum rocznych - i, lub kwitnących oraz zamieszczali tutaj zdjęcia naszych okazów.
W "klasycznym" wątku o róży pustyni niewiele jest postów i zdjęć o dorosłych i kwitnących roślinach - lub są one (te posty) "zagłuszane" przez pytania o "maluchy", ziemię do nich, lub jak wysiać nasiona.
Każdorazowo będę prosił Moderatora o usuwanie lub przeniesienie takich postów.
Roślina robi u nas w kraju furorę i myślę, że taki wątek będzie pomocny i potrzebny w wymianie opinii i doświadczeń, jeżeli chodzi tylko o rośliny dorosłe. Wątek może być także pomocny w prowadzeniu pustynnej róży jako bonsai.

Śmigam czytać! Póki co, codziennie dopinguję moje maluchy i nie mogę się doczekać sporego kaudeksu!

Czy kwitnące Adenium wytwarza jakąś woń? Ładną?