Moja borówka nie chce owocować,może ktoś ma jakieś pomysły co jej może dolegać .
Borówka ma trzy lata i pierwszy rok po posadzeniu miała kilka owoców,a teraz niccccc

Proszę o pomoc

A jak rośnie? Trzyletnia borówka to powinien być już ładny, duży krzak. Zapewniłaś wszystkie warunki które borówka musi mieć, żeby zdrowo się rozwijać? Kwitnie i nie wiąże owoców czy nie kwitnie?nolina pisze: Moja borówka nie chce owocować,może ktoś ma jakieś pomysły
Ale ja podlewam je specjalnym nawozem.Czy on nie powinien zawierać wszystkiego co potrzebne?kaLo pisze: ankh.twoje roślinki wyrażnie są głodne.Do prawidłowego wzrostu potrzebuje każda roślina azotu,potasu i wapnia
Prawdopodobnie szara pleśń, pogoda w tym roku naszych borówek nie rozpieszczabioy pisze:Wczoraj znalazłem identyczne plamki na liściach i również liczę na diagnozę.,
Co to jest i jak się tego pozbyć?
Wszystkich Twoich wymagań nie spełnia żadna roślina, ale jeśli chcesz poeksperymentować to niektórzy jako podszycie borówki polecają żurawinę. Jest nawet na forum wątek na ten temat.mateo pisze:A ja z kolei zacząłem zastanawiać się nad czymś, co miałoby głęboki system korzeniowy więc nie konkurowałoby z borówkami o wodę i sole mineralne, a jednocześnie znosiłoby mokrą i zakwaszoną glebę. Najlepiej coś małego co mogłoby rosnąć w cieniu borówek,