1500 l na 60m2 ?Edyta R pisze: ale może jest sposób, by im pomóc?

Nieprawdopodobne

Nie są w stanie tego przejeść.
1500 l na 60m2 ?Edyta R pisze: ale może jest sposób, by im pomóc?
Saletra wapniowa jest dobra na suchą zgniliznę, tu trzeba dostarczyć rośliną drogą dolistną azotu, którego nie pobierają, w celu przywrócenia równowagi nawozowej. Mocznik lub saletra amonowa są dostępne w małych opakowaniach po 2 kg. Wykorzystasz ją nie tylko jako nawóz interwencyjny, lecz także jako nawóz startowy na następny sezon.zlobu pisze:......... a do oprysku nada się saletra wapniowa, bo taka posiadam??
Edyta R pisze:forumowiczproblem leży głęboko, bo owszem obornik krowi był zastosowany przykładnie na jesień, ale ziemia w tunelu była "poprawiana" gnojówką krowią w marcu - ok 1500 l/60 m kwadratowych tunelu
Qrcze ja przegiąłem z obornikiem kurzym ze 2-3 razy ale wydaje mi się, że tyle gnojówki to bardziej na 60 arów a nie 60 metrów kwadratowych, te liczby są na pewno prawidłowe?forumowicz pisze: 1500 l na 60m2 ?![]()
![]()
![]()
Nieprawdopodobne![]()
Nie są w stanie tego przejeść.
jarson64 saletry i mocznika mam pod dostatkiem mam gospodarstwo (40ha) a jakie zrobic stężenia jakie proporcje tych nawozów mocznik jest 46% saletra 32% to ile czego dac na litrjarson64 pisze:Saletra wapniowa jest dobra na suchą zgniliznę, tu trzeba dostarczyć rośliną drogą dolistną azotu, którego nie pobierają, w celu przywrócenia równowagi nawozowej. Mocznik lub saletra amonowa są dostępne w małych opakowaniach po 2 kg. Wykorzystasz ją nie tylko jako nawóz interwencyjny, lecz także jako nawóz startowy na następny sezon.zlobu pisze:......... a do oprysku nada się saletra wapniowa, bo taka posiadam??
monika2013 pisze: Prysnęłam je wczoraj aszecolem na zarazę i alternariozę.