A już zaczynał kwitnienie i chciałam Wam pokazać.

Ja podlewam słabym nawozem, płynnym, ale jak się dobrze ukorzenią i podrosną i jest ok.  Zauważyłam, że nie lubią tych wolnodziałających, bo przy wyższych temperaturach zbyt szybko się uwalniają   (na to nie mamy wpływu) i może być za dużo.
 Ja podlewam słabym nawozem, płynnym, ale jak się dobrze ukorzenią i podrosną i jest ok.  Zauważyłam, że nie lubią tych wolnodziałających, bo przy wyższych temperaturach zbyt szybko się uwalniają   (na to nie mamy wpływu) i może być za dużo.
Comcia pisze:Tomasz93 - ja niecierpki nowogwinejskie uprawiałam w ogrodzie, miejsce półcieniste, bo potrzebują wilgoci. W słońcu też rosną ale zapotrzebowanie na wodę wzrasta.
Można je rozmnażać z sadzonek zielnych ( w wodzie lub doniczce ) lub z nasion.
Przechowanie przez zimę może być problematyczne, bo wymagają niskich temperatur na poziomie 10-12 stopni.
Jak wszystkie jednoroczne ( bo tak je traktujemy ) wymagają też zasilania nawozami do roślin kwitnących.
A w ogóle to są po prostu piękne.

*cz.3*,  Początki hoyozy i inne roślinki  Madzia

Nie wiem czy to jakaś choroba czy to tak miało być ;) Grunt że ładne
 Nie wiem czy to jakaś choroba czy to tak miało być ;) Grunt że ładne 

Rzeczywiście cudakffiatek pisze:Ja w tym roku znów siałam niecierpki balsamina. Wśród zwykłych kolorów, czyli białych, fioletowych, czerwonych i purpurowych trafiły mi się takie dwa cuda:
 jeśli to choroba, to niech sobie chorują
 jeśli to choroba, to niech sobie chorują   

Pąki już ma, ale tez mu się nie śpieszy
 Pąki już ma, ale tez mu się nie śpieszy