Mój domowy roślinny miszmasz..cz3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz..cz3

Post »

Ja tos ię burzy boje, bardzo....Ale tłumaczę sobie ze i burza potrzebna... tylko do czego ? ;:306 Humory wszystkim psuje :evil:
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jasne...Aniu..tłumacz sobie.. ;:124 ...tak samo potrzebna jak i plaga komarów... ;:306 ;:306 ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Kasiu jaki śliczny kwietnik wytrzasnęłaś sobie :D ;:138
I heliotrop pachnacy na szczycie.... bardzo ładna kompozycja.
Gratuluję nowych roslinek,są ekstra.
Tych z nasion również,bo to Twój sukces! :wit :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Plaga komarów jest po to, żeby ptaszki miały co jeść ;:306
A co do ziół - chyba nie jestem z nimi kompatybilna ;:219 co miałam to wzięło i zdechło... Teraz na ich miejscu (półka w kuchni) stoi nowy storczyk :;230
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Asia712
50p
50p
Od: 17 gru 2012, o 01:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Chciałam zapytać co sądzicie o przesadzaniu dopiero co kupionych roślin :) Nigdzie na FO nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku, mam nadzieję, że troszkę mi pomożecie :)
Dostałam skrzydłokwiata i nie wiem czy go przesadzić, bo wszędzie czytam, że wczesną wiosną powinno się przesadzać. Liczę na Waszą pomoc! :D ;:4
Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
NomiMalone
100p
100p
Od: 8 sie 2012, o 16:33

Post »

oj dawno mnie tu nie było. A ja widzę u ciebie pięknie kolorowo, produkcja pełną parą ;:138 ;:138
Nie będę miała czasu wszystkiego nadrobić z Twojej części drugiej toteż chciałam zapytać jak tam twoje drzewko , które mnie przypomina dwa pośladki :oops: ;:oj zapomniałam jak ono sie nazywało , pamiętam , że go ciachnęłaś i część ucięta sie nie przyjęła
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kasiu, śliczności jak zawsze, a to kubańskie oregano, to już gdzieś o nim czytałam, bardzo zdrowotna roślinka ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Pozwolę sobie odpowiedzieć Joasi: niemal wszystkie swoje rośliny przesadzam niedługo po kupieniu, z kilku powodów: doniczki sklepowe są zazwyczaj za małe, ziemia w nich paskudna lub po prostu chcę skontrolować stan korzeni. Przekonałam się że w przypadku storczyków jest to wręcz konieczne - niby "sklepowe" podłoże wygląda dobrze, ale jak wyjęłam jednego okazało się, że w środku jest... gąbka :shock: Więc w najbliższym czasie czeka mnie przesadzanie wszystkich storczyków :?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Asia712
50p
50p
Od: 17 gru 2012, o 01:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Blueberry za odpowiedź :) A można przesadzać kwiaty, gdy one kwitną?
Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu Ja przesadzam...bo najwyżej spadnie kwiatek..a nie cała roślinka pójdzie do śmieci.. ;:108
Nie wiem co na to specjaliści...ale sądzę,że podobnie postępują...no chyba, że roślina jest z absolutnie pewnego źródła..ale to nie dotyczy marketów.. :D Asiu...nie bój się roślinek..czasem trzeba pokombinować..żeby zobaczyć..co im odpowiada...i nie zawsze jest to zgodne z powszechnie stosowanymi zaleceniami...wszędzie warunki sa inne..i każda roślina jest inna..trochę jak.............ludzie ;:138

Iwonko..to Ty mi posłałaś mi ten link o Kubańskim oregano...(to już wiesz gdzie czytałaś??? hihihihi ;:168
Blueberry kochanie..to masz wyjątkowej urody ziółka...oby to tylko storczyki były... :;230

Krysiu słoneczko...je grzeje..na noc wracają do domku jak grzeczne dzieci...miejmy nadzieję, że niedługo wrócą do "mamusi" :tan

Nomi Moja cudna...młoda mamusiu..wybaczam Ci kochana..bo byłaś wyjątkowo zajęta.. ;:196 poza tym tez nawaliłam..i nie masz obiecanej roślinki... :oops: ...dlatego specjalnie dla Ciebie..."moje pośladki" ;:306 ;:306 ;:306 stan teraźniejszy..po dwukrotnej wizycie u fryzjera w tym roku :heja

Storczykowiec

Obrazek Obrazek

Dla Natalii...obrazek pięknego ziółka..może sie dziewczyna ..nawróci?? ;:224 :D

Kwitnący Tymianek

Obrazek Obrazek

Uwaga!!! Mój pierwszy kwiat Hibiskusa.. :heja doczekałam się...Aga..dzięki Tobie mała.. ;:196 (chociaż do żółtego jakoś nie podobny... ;:306 ) Nolinko Skarbie..Ty mnie tez zrozumiesz.. ;:167

Obrazek Obrazek

I z pozdrowieniami...Kocie ...niedzielne drzemanie.. ;:167

Obrazek

Poza tym jest pochmurno...i duszno..choć jedna burza już była..moje kości wrzeszczą...że będzie jeszcze co nie co.. ;:222
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Kasieńko, oświeć mnie, bo jakoś słabo widzę :wink: rozgałęził się storczykowiec, czy nie? Czemu tylko Hania Ciebie ma rozumieć? Myślę, że większość z nas wykazuje oznaki "zachowań dziwnieradosnych" zobaczywszy kwiat na swoich pupilkach ;:224 Ja miałam w tym tygodniu to dwa razy :;230 Pozdrowienia dla Hermesa ;:168
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Hibiskus piękny. Kwitnienie choćby najdelikatniejszym kwiatem, cieszy zawsze tak samo mocno. Wiem co mówię, bo niezmiennie od lat podniecam się każdym kwiatkiem. ;:306 ;:306
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Kasia piękny jest ;:138 Chyba nawet troszkę podobny do mojego morelowego. Ciekawe jaki będzie drugi ;:173

U mnie też padało i grzmiało chyba przez trzy godziny bez przerwy ;:222 Mam już dość :evil:
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kubasiu Kasiu to sa dwa storczykowce tylko splecione..ale tak..odpowiadając na Twoje pytanie..on jest rozgałęziony, ale ja to dlatego że go tnę.. i to jak na roślinę to chyba często..bo po 2-3x na sezon..On po cięciu szybko odrasta..i znów ma pojedyńcze gałązki..i idzie w górę..wiec ja go znów..ciach chach.. :tan
A do Hani ...zwracałam sie dlatego,że on wie jaka jestem popaprana co do kwiatków Hibiskusa..nie mogłam sie doczekać u siebie..nawet ten pąk..otwierał sie ze 2 miesiące..to nie na moją cierpliwośc.. ;:65 , Ja tylko do nasionek mam "zdrowie"..i zacięcie.. ;:170

Dorotko Doczekałam się..i nie mogę się przestać gapić..na Niego.. ;:oj ...na szczęście ma sporo pączków..i na tym drugim kupnym..też się gromadzą..zapowiada czerwony albo różowy..na razie ciężko stwierdzić..ten miał być żółty.. ;:306

Nolinko Wczoraj się rozwinął..ale i deszcz go poczochrał.. ;:224 ..teraz jakiś taki "dziwny" w środku..ale co tam..piękny jest i jaki wielki ;:215
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

A ja swojego wywaliłam z domu i chyba już w tym roku nie będę go cięła ;:224 zobaczę jak przezimuje, bo zauważyłam, że bardzo lubią go przędziorki ;:223
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”