.
.Ja teraz tylko czekam, aby się do komputera dorwać i tego pdfa przejrzeć, bo na telefon ściągać to trochę długo (za długo) zejdzie.

.
.
To potrafi trwać z pół roku i nadal są wątpliwości. Najczęściej rusza się cały kaktusowy świat z posad i męczy wszystkich speców o to, by potwierdzili jakie roślinki udało się nam zobaczyć. Czasem po 2-3 latach nadal grzebie się w nazwach i zmienia gatunki czy odmiany w spisach widzianych roślin.DAK pisze:jak wy rozróżniacie te wszystkie gatunki????

troszkę pozmieniam, bo się da i album  z wakacji dla znajomych mam z głowy
 troszkę pozmieniam, bo się da i album  z wakacji dla znajomych mam z głowy  dołożę własnych slajdów
 dołożę własnych slajdów   i wakacje ze snów gotowe
 i wakacje ze snów gotowe   ( żartuję oczywiście
 ( żartuję oczywiście   )
 )

Na wyróżnienie zasługuje kilka roślin
 Na wyróżnienie zasługuje kilka roślin    
  Podobnie ściśnięte G. guanchinense TB762.3 i romantyczne, lekko melancholijne ujęcie G. catamrcense v. malochii TB752.2
 Podobnie ściśnięte G. guanchinense TB762.3 i romantyczne, lekko melancholijne ujęcie G. catamrcense v. malochii TB752.2  Bardziej pasuje v. melancholii
 Bardziej pasuje v. melancholii   Nie mogłam się napatrzeć
  Nie mogłam się napatrzeć   

, czyli parodiowe perełki
 , czyli parodiowe perełki  Parodia lambertii TB432.2, P. spanisa TB666.2, P. lembckei v. etchartiana TB676.2, P. cachiana TB683.2 z żółtym kwiatem, P. nivosa TB002.1, P. faustiana TB008.2, P. setifera v. cabracorralensis TB414.1, P. saltensis TB736.1, P. rubristaminea TB739.1 - cuda
 Parodia lambertii TB432.2, P. spanisa TB666.2, P. lembckei v. etchartiana TB676.2, P. cachiana TB683.2 z żółtym kwiatem, P. nivosa TB002.1, P. faustiana TB008.2, P. setifera v. cabracorralensis TB414.1, P. saltensis TB736.1, P. rubristaminea TB739.1 - cuda 

i L. schreiteri v. stiloviana TB667.1
 i L. schreiteri v. stiloviana TB667.1  

i wystające z ziemi korpusy Rebutia haagei TB708.3
 i wystające z ziemi korpusy Rebutia haagei TB708.3   

wyskakuje jakiś obraz kontrolny, albo pan w toplesie
 wyskakuje jakiś obraz kontrolny, albo pan w toplesie  
   no nic, coś tam widzę  np że nie ma fioletów
  no nic, coś tam widzę  np że nie ma fioletów  ale ładne łososie
 ale ładne łososie