Zakochana w ogrodzie kochammkwiaty
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakochana w ogrodzie kochammkwiaty
Piękna skarpa
I tyle białasków, te białe goździki pachną bardzo silnie prawda? Ze względu na ten zapach posadziłam je blisko tarasu.

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Agnieszko-dobrym rozwiązaniem w warzywniku jest folia-robisz krzyżykowe nacięcie -roslinke do środka i już -chwastów nie masz:)Na przyszły rok warto posadzić juz z folią 

ta skarpa jest niesamowita a do tego stroma ale wam udało się ją fajnie zagospodarować
Aga czy obrywasz przekwitłe kwiatostany dla rh?

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alicjo - oj tak silnie pachną ja mam je wszędzie przy tarasie wszędzie
są wdzięczne bezproblemowe i pięknie rosną
Gosiaczku - tak urywam, przekwitłe kwiatostany, gdzieś miałam linka jak to robić, jak poszukam to podeślę
Asiu 0 ja zawsze słabo znosze wszelkie agro
Wczoraj pieliłam warzywnik. Rano musiał a raczej Piotrek musiał uprzątnąć trupa...tzn ptaszka, którego GAcek zaatakował i go zabił , ja wczoraj nie miałam serca przykryłam tylko go folią, a dzisiaj zrobił to Piotrek.
Poza tym mam ogromną ilość mszyc, że nawet cola nie pomaga. Wierzba na pniu też ma jakieś dziwne czarne kropeczki pod liścmi robaczki, a na kaline weszły mrówki i liście są poskrecane trzeba działać
Wczoraj też zrobiłam sobie prezenty: gloterie, dzwonek i coś czego nie mogę rozpoznać - może pomożecie ?

A to już fotorelacja
TO CO ZOSTAŁO Z PTASZKA

Gosiaczku - tak urywam, przekwitłe kwiatostany, gdzieś miałam linka jak to robić, jak poszukam to podeślę

Asiu 0 ja zawsze słabo znosze wszelkie agro

Wczoraj pieliłam warzywnik. Rano musiał a raczej Piotrek musiał uprzątnąć trupa...tzn ptaszka, którego GAcek zaatakował i go zabił , ja wczoraj nie miałam serca przykryłam tylko go folią, a dzisiaj zrobił to Piotrek.
Poza tym mam ogromną ilość mszyc, że nawet cola nie pomaga. Wierzba na pniu też ma jakieś dziwne czarne kropeczki pod liścmi robaczki, a na kaline weszły mrówki i liście są poskrecane trzeba działać

Wczoraj też zrobiłam sobie prezenty: gloterie, dzwonek i coś czego nie mogę rozpoznać - może pomożecie ?

A to już fotorelacja

TO CO ZOSTAŁO Z PTASZKA

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie coś golteria nie lubi , mam owszem ale jakas taka lichutka
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Pięknie Agnieszko(no może oprócz trupka...)
Pomidorki wielkie-masz tez w gruncie?
Truskaweczki-mniam,mniam
Roslinki kwitną pieknie ,a rh powala
Pomidorki wielkie-masz tez w gruncie?
Truskaweczki-mniam,mniam

Roslinki kwitną pieknie ,a rh powala

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
Dorotko - zobaczymy czy mnie i ona polubi 
Asiu - w gruncie mam również już większe, truskaweczki codziennie zbieram po ok 5 smaczne i słodkie
A teraz coś o kawce. W piątek spadłą z dachu (u góry w kominie kawki zrobiły sobie gniazdo). Poturbowała się maleńka, przygarnełam, napoiłam, przespałam - oswoiła się pięknie jadła z ręki twaróg, makarony a najbardziej karkówkę piła fantastycznie, skrzecząć przy tym z zadowolenia.
Dzisiaj odleciała i dobrze oby jak najprędzej przystosowała się do warunków naturlanych,
Mama i tata opiekuńczo ją pilnowali skrzeczeli i krążyli w koło domu jak tylko widzieli, że zbliżamy się do kartonu na balkonie

Asiu - w gruncie mam również już większe, truskaweczki codziennie zbieram po ok 5 smaczne i słodkie
A teraz coś o kawce. W piątek spadłą z dachu (u góry w kominie kawki zrobiły sobie gniazdo). Poturbowała się maleńka, przygarnełam, napoiłam, przespałam - oswoiła się pięknie jadła z ręki twaróg, makarony a najbardziej karkówkę piła fantastycznie, skrzecząć przy tym z zadowolenia.
Dzisiaj odleciała i dobrze oby jak najprędzej przystosowała się do warunków naturlanych,
Mama i tata opiekuńczo ją pilnowali skrzeczeli i krążyli w koło domu jak tylko widzieli, że zbliżamy się do kartonu na balkonie

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
No,to teraz pozostaje czekać na inne kawki
Zrobi Wam ta jedna na pewno reklamę...My mieliśmy kiedyś podobną sytuację z kosem...

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjecia ptaszka przeurocze i jak szybko zaufał ludziom
U mnie gniazda ptaszki przy dachu nie zaorzą(mam prosto założona podbitkę),ale sąsiedzi mają problem z jaskółkami co roku 10-12 gniazd

U mnie gniazda ptaszki przy dachu nie zaorzą(mam prosto założona podbitkę),ale sąsiedzi mają problem z jaskółkami co roku 10-12 gniazd

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
jej ale macie lokatora
fajne ma oczydła
fajna historia 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
Jacku- kawek u mnie pod dostatkiem , chociaż takich oswojonych to nie 
Ewa - o jaskułkach słyszałam, że są trudne do zlikwidowania, a gniazda są uciążliwe ponieważ mogą zniszczyć - nie wiem czy to prawda, ale wiem, że jak mówią o jaskułkach i o gnieździe to wszyscy mówią aby likwidować z domów.
Dusiczku - po tym można poznać kosa bo jego obwódkach wokół oczu.

Ewa - o jaskułkach słyszałam, że są trudne do zlikwidowania, a gniazda są uciążliwe ponieważ mogą zniszczyć - nie wiem czy to prawda, ale wiem, że jak mówią o jaskułkach i o gnieździe to wszyscy mówią aby likwidować z domów.
Dusiczku - po tym można poznać kosa bo jego obwódkach wokół oczu.
- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Kontakt:
Witaj Agusia
Ale się u Ciebie zmieniło
Piękne rabatki ,kotki ,ptaszki
Super!!!
Ale co kotek na to ,że macie nowego lokatora
Ps.Aguś ,widziałam ten kwiatek do którego poszukujesz nazwy ,ale zabij mnie nie pamietam
ale wiem kto moze to sprawdzić ,Gosia-perdii ma obok siebie ogrodniczy ,tam go widziałam

Ale się u Ciebie zmieniło

Super!!!

Ale co kotek na to ,że macie nowego lokatora

Ps.Aguś ,widziałam ten kwiatek do którego poszukujesz nazwy ,ale zabij mnie nie pamietam

ale wiem kto moze to sprawdzić ,Gosia-perdii ma obok siebie ogrodniczy ,tam go widziałam

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Agnieszko
. Coraz bardziej widać piękno Twojego ogrodu
. Goździk śliczny, a skoro pachnie to już zaczynam się za nim rozglądać
. Lokator słodziutki
.

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
Dorotko - udało mi się zlokalizować roślinę to iglica skalna - niestety klops w tym, że to strefa 7B więc pozostaje doniczka i na zimę przechowywanie w chłodnym pomieszczeniu, znów wyszła wspaniała wiedza sprzedających w mojej szkółce 
Co do ptaszka niestety pech chciał, że wczoraj znaleźliśmy go rozgryzionego nieopodal drzewa. Mój kot go rozgryzł to straszne
Musiał próbować i odleciał z balkonu albo i spadł a ja myślałam, że już sobie poleciał. Szukałam pod krzakami widocznie się ukrył gdzieś, a kot go zaatakował jak zauważył- nie miał szans 
jarzębniko - co do goździka mogę dać sadzonkę przy jakimś spotkaniu u mnie tego w bród

Co do ptaszka niestety pech chciał, że wczoraj znaleźliśmy go rozgryzionego nieopodal drzewa. Mój kot go rozgryzł to straszne

jarzębniko - co do goździka mogę dać sadzonkę przy jakimś spotkaniu u mnie tego w bród