Crassula aurensis ssp.titanopsis signalberg - pierwszy raz ją widzę

Crassula pyramidalis - też super

Olbrzymek - puchatek całkiem całkiemKwiAnna pisze:Miałam nic nie pisać żeby nie zapeszyć, ale mój olbrzymek chyba chce mnie obdarować kwiatami![]()

Olbrzymek - puchatek całkiem całkiemKwiAnna pisze:Miałam nic nie pisać żeby nie zapeszyć, ale mój olbrzymek chyba chce mnie obdarować kwiatami![]()
Pięknie zakwitłaKwiAnna pisze:A teraz popis helioski![]()
jang pisze:Zakupy pierwsza klasa![]()
Crassula aurensis ssp.titanopsis signalberg - pierwszy raz ją widzębaaardzo ładna
też bym taką chciał
![]()
należą się jej brawaonectica pisze:
Pięknie zakwitłaAle i sama roślina jest absolutnie wspaniała!
dzięki, rzeczywiście są bardzo ładne,sokolica pisze:Prześliczne sukulenty nabyłaś! Jestem pod wrażeniem! Bardzo oryginalne i wcale nie takie pospolite. Choć sama już ich nie hoduję, to podziwiać lubię.
Gratuluję pąków na G. saglionisTo dopiero jest nowina! Ja czekam i czekam, aż mój kolos się zdecyduje, ale nie chce. Będę śledzić, jak się rozwijają ( o ile pokażesz
), a kiedy doczekasz kwiatów, chwal się koniecznie. Są piękne!
Ale się u Ciebie dzieje, a to pryszczateKwiAnna pisze:
-prześliczna Crassula aurensis ssp.titanopsis signalberg
Witaj.AleksandraBdg pisze:Witaj Aniu!
Nowe rośliny naprawdę wyjątkowe i piękne!
Ale wielkie gratulacje należą się Gymnocalycium! Nie mogę się doczekać,kiedy pokażesz kwiaty na tym olbrzymie!
słodziutka jestemerald pisze:Oryginalne roślinki kupiłaś, Crassula aurensis ssp.titanopsis signalberg
miłe takie zaskoczenieleszek2 pisze:Ten olbrzymek jest cacy,ciekawi mnie i będę pilnował jak zakwitnie w pełnej krasie,mam też takiego dużego,ąle on nie myśli nawet pąków
wypuścić,chyba tylkoa może też mnie zaskoczy
Ja mam niewiele roślin, chociaż mój M twierdzi co innegonolina pisze:Aniu Crassulki ładne też je b.lubię,ale jak u wszystkich brak miejsca, z czegoś trzeba zrezygnoawć ,chociaż Crassula falcata v. Morgan`s Beauty też mam nie mogłam jej się oprzeć
Hawortia![]()
Helioska cudnie kwitnie,a G saglionis to dopiero niespodzianka![]()
Mój nie chce kwitnać.Będę obserwowała Twojego.
dostała się dzisiaj do wodopoju, oby utrzymała pączki.Paula15 pisze:Moja jak ją podlałam po zimowaniu, tak wessała w siebie wodę, że lekko skórka jej pękła, a wcale dużo nie podlałam. Twoje jeszcze wołają pić
dzięki za kciukiMartada pisze:Trzymam kciuki za gymnocalycium - niech ucieszy Twoje i nasze oczy![]()
Helioska kwitnie imponująco, a rauschii![]()
Dzisiaj nadrabiałam wątki i najpierw widziałam to cudo u Iwonki a teraz u Ciebie.
Kolejna kępa i do tego zapączkowana
sulkę kupiłam już rozrośniętą zeszłego lata, ale powiększyła się po zimie.D-avi-D pisze:Ładny duży g.saglionis - nic tylko czekać na kwiaty
Podoba mi się s.rauchii - rozrosła się już bardzo..
dzięki za poradę i cieszę się ze roślinki się podobająKamilaB pisze:Ja bym rauchi odrobinę wody jeszcze dodała. Helioska cudeńko! No i Crassula aurensis ssp.titanopsis signalberg powaliła mnie na kolana.
oj dzieje dzieje, obiecywałam sobie całą zimę - ŻADNEJ DONICZKI WIĘCEJnyskadu pisze: Ale się u Ciebie dzieje, a to pryszczatecudooooo