Zachodzę do Ciebie (jak zwykle z przyjemnością) z prośbą/pytaniem, gdyż oglądając zdjęcia na komputerze wpadłem na Twój ogród. Tak mi się podoba, że podkradam Ci niektóre zdjęcia.
Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12 cz.2- Kwiaty Lata
Witaj wieczorową porą Irinko.
Zachodzę do Ciebie (jak zwykle z przyjemnością) z prośbą/pytaniem, gdyż oglądając zdjęcia na komputerze wpadłem na Twój ogród. Tak mi się podoba, że podkradam Ci niektóre zdjęcia.
I jakbyś miała wolną chwilkę to czy mogłabyś mi opowiedzieć historię powstawania tego ogrodu? Jestem ciekawe jak do tego doszłaś. 
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Długi weekend wypadłam z obiegu i odpowiem dopiero teraz, choć twój wpis trochę mną wstrząsnął. Dlaczego uważasz, że trwasz w miejscu
Ogród wygląda wspaniale, angielsko. Ciągle coś kwitnie, zmienia się. Że nic nie zmieniasz w nasadzeniach? Z pewnością coś tam się jednak zmienia. Ale po co zmieniać dobre? Twój ogród ewoluuje. Rewolucja Ci nie jest potrzebna.
Mi się tu podoba i tego będę bronić jak niepodległości
Niesamowicie dużo pracy wymaga taki bylinowy ogródek, podziwiam, ja nie mam tyle odwagi no i czasu. Poza tym w moim lesie jest ciemno, mało co chce kwitnąć, choć próby, często nieudane, stale podejmuję
Z tego wszystkiego nie napisałam że w kocie się zakochałam, jak on się zabiera za ten kwiatek
Mi się tu podoba i tego będę bronić jak niepodległości
Niesamowicie dużo pracy wymaga taki bylinowy ogródek, podziwiam, ja nie mam tyle odwagi no i czasu. Poza tym w moim lesie jest ciemno, mało co chce kwitnąć, choć próby, często nieudane, stale podejmuję
Z tego wszystkiego nie napisałam że w kocie się zakochałam, jak on się zabiera za ten kwiatek
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Marysiu, lubisz wrzosowe i różowe kolory? I Maska je lubi, bo rutewka właśnie spod Krakowa. Pamiętasz, Masko, przysłali Ci dwie, bo zabrakło jakiejś roślinki, a Ty pewnie myślałaś, że to takie same. I tym sposobem Ty masz białą, a ja różową, obie śliczne. Może się wymienimy kiedyś siewkami? Masko, ten drugi irysek zakwitnie Ci na pewno, poczekaj trochę:D
Jolu, większość kwiatów kocha słońce, dlatego i ja utworzyłam na środku ogrodu wyspy z kwiatów, choć początkowo chciałam mieć kolorowo na obrzeżach.
To miłe, żeTobie i Marysi podoba się ogród i Rudy Kot
Kriss, historia ogrodu nierozerwalnie związana jest z domem, dużo się działo w ciągu tych kilkunastu lat. Odnajdę stare zdjęcia i chętnie opowiem, jak tu bywało
Ten widok z okna znacie, to moja codzienność, ale zmienia się każdego dnia

Jolu, większość kwiatów kocha słońce, dlatego i ja utworzyłam na środku ogrodu wyspy z kwiatów, choć początkowo chciałam mieć kolorowo na obrzeżach.
To miłe, żeTobie i Marysi podoba się ogród i Rudy Kot
Kriss, historia ogrodu nierozerwalnie związana jest z domem, dużo się działo w ciągu tych kilkunastu lat. Odnajdę stare zdjęcia i chętnie opowiem, jak tu bywało
Ten widok z okna znacie, to moja codzienność, ale zmienia się każdego dnia

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Widok z okna jakże malowniczy i swojski. Irminko, do takiego ideału wielu dąrzy, ale nie wszyscy umieją stworzyć to co Ty zrobiłaś w swoim ogrodzie.
- irminka

- Sosenki4

A mam
, żałobnego i takiego bladoróżowego, ale niebieskiego jak u Ciebie nie mam
. Rzeczywiście śliczny i jaka duża kępa
. Ślicznie zdobią ogród, jak i orliki o tej porze. Zbieraj nasionka orlików, oj zbieraj, bardzo proszę. O bodziszka też, jeśli mogę 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irminko obraz za oknem godny malarki! tak pamiętam! ale to pewnie jest mix kolorów jak w sasankach i na kogo wypadnie na tego bęc. Cieszę się że mamy różne przyjdzie czas to się wymienimy, a może z siania wyjdzie. Na iryska czekam oczywiście, one chyba w tej glinie takie grymaśne inne też różnie kwitną 
Irminko, ale kolorowo u Ciebie. Piękne fotki robisz
Rudzielec na zagonku taki sam jak mój. Czyżby się zabłąkał do Ciebie? 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- irminka

Marzko, zapisane 
Masko
, trzymam kciuki za Twoje kwiatki. U nas było takie ostre słońce jak na zdjęciach, momentami chłodno, a w nocy niskie temperatury.

Atenko, skoro o kotach rudych i na dodatek tak podobnych to nie mogę się oprzeć.... z przyjemnością...RUDA i jej wcielenia od dzikuski do przytulanki
Dawno nie byłam w Zagórku, ciekawa jestem, co tam się dzieje

Masko

Atenko, skoro o kotach rudych i na dodatek tak podobnych to nie mogę się oprzeć.... z przyjemnością...RUDA i jej wcielenia od dzikuski do przytulanki
Dawno nie byłam w Zagórku, ciekawa jestem, co tam się dzieje

Irminko, ależ on śliczniutki. Zdjęcie z ziewającą mordką wystrzałowe!!!

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Piękny rudzielec !
Tych zdjęć mi brakowało
no ale jak się ma układy na górze i słoneczko w ogrodzie to trudno nie robić pięknych zdjęć 
Tych zdjęć mi brakowało
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Podziwiam Twoje piękne widoki ogrodowe, a Ruda prześliczna.
- irminka

- Sosenki4

Irminko, brakowało Twoich rabat bylinowych pastelami malowanych. Majlepszy mistrz pędzla nie stworzyłby lepszego obrazu jak Ty roślinami
. Muszę poszukać żmijowca u siebie w niestety zachwaszczonej
gęstwinie. Kocurek śliczny. Nasza kotka obdarowała nas 4ma młodymi. Jestem na etapie szukania im domów.
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko - nawet nie wiesz, jak się cieszę, ze już się rozkręciłaś na całego! Zdjęcia prześliczne, nadrobiłam zaległości