Jak miło,że odwiedzacie mój wątek
mamafrania pisze:No no no kobietko...Pełne szaleństwo u Ciebie widzę.....Skrętniki maja ładne kwiatki, ale ja to już im listki oglądam. A ładne są ...I jest czym dzielić
Będę pamietac o Tobie,przy okazji wysyłek.
Próbowałaś robić sadzonki ze swoich żurawek?
Sylvi,Szarotka,Niunia,Trzynastka
Paulli,lucy23-61 witajcie u mnie

.Zaglądnijcie czasem,zapraszam.
kubasia pisze:Kolorowe parapety w taką pogodę, to balsam dla oczu. Wszystko Ci pięknie kwitnie. Ogrodowe irysy też ładne

szkoda, że tak krótko kwitną.
Kasieńko,u nas pada,ale są upały.Więc roślinki bujają normalnie
Aaaa,nie narzekajmy

.Maki kwitną jeszcze krócej,a sadzimy w ogrodzie....
mniodkowa pisze:Rany Jola ale pokazałaś parapety.... normalnie bosssko... wszystko przepięknie kwitnie, ja bym się gapiła na nie niemal ciągiem ...
Gratuluję także kwitnienia Nerysa i Hototogisu,,, ja na tego drugiego jeszcze poczekam...

A wiesz-co dzień ten sam widok

.Kwitną i kwitną,na okrągło....
A dziś dokupiłam nowego storczyka
.Dwupędowy za 15zł 
w Obi.Piękny ma kolor,taki pastelowy.
Ale zdjęcia będą innym razem.Bo zmieniłam tel.i muszę się nauczyć przerzucać.Jakość fotek będzie ciut lepsza
Elcia,tesia,nolinka,mmaryla,
Dariusz80 pisze:
Twój ogródek to zasługuje na uwiecznienie w jakimś programie o ogrodach. Naprawdę...

Leżę i kwiczę Darku...
Mój ogródek jest maleńki i naprawdę nie zasługuje,by go w jakimś programie pokazywać....chyba nie zaglądałeś do wątków ogrodowych,jakie cuda tam pokazują ....kaskady,stawy,skalniaki,żurawkowe ,hostowe,różane i hortensjowe.... pola
Ale dziękuję za miłe słowa.I zapraszam.
------------------------------------------------------------------
Dziś byłam w Obi.I jak wspomniałam
mniodkowej,powiększyłam kolekcję storczyków o dwupędowego ''falka'' w ciekawym kolorze.M.to stwierdził,że to już patologia
Ale kupiłam też do ogródka złocień chyba, z przeceny i niewielką sadzonkę azalii.
Ruszyliśmy w końcu z ''wykańczaniem'' domu,tzn tej nieszczęsnej elewacji.Jednak zmieniamy kolor na inny.Bo niestety nie ma takiego koloru,jak był poprzednio(''limonkowy''?) do kupienia

.Jutro jedziemy wybierać kolory.
Kilka zdjęć z 4 czerwca...
''szczawik'' ,czosnki
Piwonia majowa,w tle tawuła?,żurawki
Kalina,tawuła?
Pozionkowe i truskawkowe pola...Pierwsze owocki zostały skosztowane....sezon rozpoczęty...
Miłej nocki kochani