Platynko,to był mój pierwszy storczyk i właściwie wtedy nie bardzo wiedziałam jeszcze, co z nim mam robić. ale jak już wcześniej wspomniałam, mam kolege, ktory ma hodowlę storczyków i widziałam, w jaki sposób on się nimi zajmuje. mam też Przyjaciółkę, która storczyki KOCHA i podpatrzyłam od nich,jak się nimi zajmują. i oni, tak samo jak Ty, trzymaja storczyki w wodzie i keramzyt
Nutka i jej storczyki
Orionko,dzięki! Twoje też niech jak najpiękniej kwitną 
Platynko,to był mój pierwszy storczyk i właściwie wtedy nie bardzo wiedziałam jeszcze, co z nim mam robić. ale jak już wcześniej wspomniałam, mam kolege, ktory ma hodowlę storczyków i widziałam, w jaki sposób on się nimi zajmuje. mam też Przyjaciółkę, która storczyki KOCHA i podpatrzyłam od nich,jak się nimi zajmują. i oni, tak samo jak Ty, trzymaja storczyki w wodzie i keramzyt
Nutka
ojojoj jakie pieknosci
Fajnie jest miec takiego kolege co czasem podrzuci kwiatka i jeszcze jest super znawca w tej dziedzinie.
Ja tez probuje sposobu Platynki na jednym z moich storczykow, ten ktorego reanimuje od tygodnia biedak zostal sie tylko z 1 korzonkiem i polowa liscia ale dzis zauwazylam ze wyrasta nowy listek ma juz okolo 3 mm juuuppppiiii
Platynko jestes imienniczka mojej najstarszaj corki,piekne imie.
Ja tez probuje sposobu Platynki na jednym z moich storczykow, ten ktorego reanimuje od tygodnia biedak zostal sie tylko z 1 korzonkiem i polowa liscia ale dzis zauwazylam ze wyrasta nowy listek ma juz okolo 3 mm juuuppppiiii
- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nutko, witaj na Forum :P
Masz prześliczne storczyki, założę się że to dopiero początek kolekcji
Biały mnie zachwycił, ma takie ogromne kwiaty
oj brakuje mi takiego w mojej "kolekcji"
niby mam białego ale jest reanimowany i nie kwitnie od stycznia, nie wiem co z nim dalej będzie choć puszcza nowe listki i korzonki, jestem więc dobrej myśli
ale kwiaty miał zdecydowanie mniejsze od Twojego
Ten Twój z OBI to brat bliźniak mojego "seledynka", jest on wyjątkowo wytrzymały, u mnie kwitnie od początku marca i nie zrzucił ani jednego kwiatu, wręcz przeciwnie, u mnie wypuścił jeszcze 10 pączków
Życzę powodzenia w hodowli oraz oczywiście rychłego jej powiększenia
Masz prześliczne storczyki, założę się że to dopiero początek kolekcji
Biały mnie zachwycił, ma takie ogromne kwiaty
Ten Twój z OBI to brat bliźniak mojego "seledynka", jest on wyjątkowo wytrzymały, u mnie kwitnie od początku marca i nie zrzucił ani jednego kwiatu, wręcz przeciwnie, u mnie wypuścił jeszcze 10 pączków
Życzę powodzenia w hodowli oraz oczywiście rychłego jej powiększenia
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- platynka80
- 500p

- platynka80
- 500p

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- platynka80
- 500p

Ja też mam sporo... I co najciekawsze - jestem leniem, który lubi od razu efekty wszystkiego. a storczyki... uczą chyba pokory i cierpliwości... z nimi mogę gadać godzinami, każdemu wycierać liście, czekać na nowe pędy, listki, korzenie... fakt, one się odpłacają systematycznie, może dlatego nie narzekam, że to wszystko tak wolno... ps. kolejny storczyk - pachnący - wypuścił liść, właściwie to na razie malenka wypustka w kształcie trójkąta.
tylko pączki wczorajszego się zmarszczyły
nie lubię ich wnosić do domu
zawsze odreagowują ;:96
ja swoje mam od ...półtora roku?
i jeszcze jest wiele takich, które bym chciała...
a Tobie, Nutko, jaki/jakie się marzą?
tylko pączki wczorajszego się zmarszczyły
ja swoje mam od ...półtora roku?
i jeszcze jest wiele takich, które bym chciała...
a Tobie, Nutko, jaki/jakie się marzą?
platynka 

;:2
a wy, dziewczyny, od jakiego czasu pasjonujecie się tymi pięknościami??