Ogródek AGNESS
Re: Ogródek AGNESS
Witaj Agnieszko.Gdybym nie miała czereśni to ślinotok dotarłby do Ciebie a tak spokojnie,spokojnie.
Rozumiem chęć przebudowy rabatki-ja też kocham róże i inne kwiatuchy gdy wydobywają się z zielonego tła.
Taki busz od gory do dołu jest fascynujący zwłaszcza jak ładnie się dobierze kolory krzewów i iglaków.Trzymam więc kciuki za udane aranżacje.\pozdrawiam.
Rozumiem chęć przebudowy rabatki-ja też kocham róże i inne kwiatuchy gdy wydobywają się z zielonego tła.
Taki busz od gory do dołu jest fascynujący zwłaszcza jak ładnie się dobierze kolory krzewów i iglaków.Trzymam więc kciuki za udane aranżacje.\pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="AGNESS]Przemku dziękuję
Każdy ogród jest piękny, każdy w swoim własnym stylu.... u Ciebie nie mogę się przestać zachwycać figurami z krokusików.... to dla mnie znak rozpoznawczy Twojego ogrodu.... niesamowicie oryginalny
[/quote]
W tym roku muszę pomyśleć o nowym nasadzeniu bo panda się trochę zniszczyła. O ptaku nie wspomnę. Krokusy są piękne, ale muszę uważać, żeby ich bezpośrednie otoczenie nie było zarośnięte. Oczywiście problem stanowi też mokre lato i zmienna zima...
W tym roku muszę pomyśleć o nowym nasadzeniu bo panda się trochę zniszczyła. O ptaku nie wspomnę. Krokusy są piękne, ale muszę uważać, żeby ich bezpośrednie otoczenie nie było zarośnięte. Oczywiście problem stanowi też mokre lato i zmienna zima...
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Rabata do przeróbki wygląda ładnie więc po przeróbce będzie jeszcze lepsza
I nie dziwię Ci się, że przerabiasz; rabaty typowo bylinowe wymagają przeróbek, bo po kilku latach nie są już takie, jak na początku. Stale przerabiam jakieś rabaty.
Posłonek pokazany razem z goździkiem to jeden krzak? Faktycznie duży
Posłonek pokazany razem z goździkiem to jeden krzak? Faktycznie duży
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To faktycznie szykuje się gruba robota.
Przewrócenie wszystkiego do góry nogami wymaga sporo siły i czasu, nie wspominając o kasie.
Więc też trzymam kciuki, żeby wszystko się udało jak sobie zaplanowałaś.
Przewrócenie wszystkiego do góry nogami wymaga sporo siły i czasu, nie wspominając o kasie.
Więc też trzymam kciuki, żeby wszystko się udało jak sobie zaplanowałaś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Śliczna rabata, gęsta kolorowa i zielona 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Aguś , jak będziesz zmieniać nasadzenia to roślinki pakuj i ślij do mnie
a tak na poważnie
doskonale Cię rozumiem ... raz że najwyższa pora zacząć sobie robić wygody a dwa ,przez lata rabata się opatrzyła więc trzeba coś z tym fantem zrobić ,wiem , że wyjdzie cacko
będę zaglądać i podglądać 
Słoneczka życzę
Słoneczka życzę
Agnieszko, plan na rabatę masz boski - bardzo w stylu moich własnych preferencji... kibicuję Ci bardzo i będę podglądać zmiany... kiedy chcesz ruszyć, bo nie doczytałam? Takie nasadzenia zagwarantują Ci atrakcyjność rabaty przez cały rok... zresztą, Ty to dobrze wiesz 
Pozdrawiam z lampką białego i dołem pogodowym
Pozdrawiam z lampką białego i dołem pogodowym
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu my czereśnię oblegamy jak szpaki
są pyszne....
Dziękuję za kciuki, bardzo się przydadzą, bo sporo pracy przede mną...... dziś udało mi się wreszcie zacząć
Przemku u mnie poprzedniej zimy wyginęło większość krokusów, tej jesieni będę uzupełniała.
Przy Twoich figurach faktycznie otoczenie musi być skromne i w miarę płaskie, żeby nie odciągało uwagi i nie zasłaniało takich pięknych widoczków
Jacku..... bo chyba ogrodnik nie może żyć bez przeróbek
Posłonek to jeden krzak, jest ogromny i zajmuje mi mnóstwo miejsca na skalniaku...... w ogóle na skalniaku mam 3 kępy i bardzo sie porozrastały. Mimo, ze pięknie wygląda w słoneczny dzień, taka masa kwiatuszków, to chyba będę musiała się ich pozbyć.....
Grażynko dziękuję za kciuki
Robota faktycznie dosyć ciężka, ponieważ rabata całe jest usłana kamieniami...... praktycznie teraz niewiele ich widać, bo roślinki bardzo się rozrosły, ale każda roślina otoczona jest kamieniami..... Muszę wszystkie powyjmować, dziś już zaczęłam pracę...... ogródek wygląda jak pobojowisko
Ewuniu faktycznie roślinki bardzo się porozrastały. Mam nadzieję, że po przeróbce rabatka będzie się ładnie prezentowała
Eluniu roślinek wykopywanych jest całe mnóstwo
Dziś już sąsiadka zabrała pełną taczkę , a to dopiero początek prac
Jutro ma przyjść po kolejną porcję
Mam nadzieję, ze uda mi się zrobić tak jak sobie wyobrażam i że efekt będzie przyjemny dla oka......zobaczymy
Aguniu dzięki za kibicowanie
mam nadzieję, że efektem się nie rozczarujemy
Prace już dziś zaczęłam...... jestem umęczona....... najgorsze to usuwanie kamieni, a jest ich ogrom...... bolą mnie łapki a ogród wygląda jak pobojowisko..... trawnik zasłany porozrzucanymi kamieniami i stertami roślin.....
Na dodatek dziś przyszły 2 zamówione skrzynie na taras i byłam rozdarta, bo chętnie robiłabym i jedno i drugie
Ale tylko na chwilę oderwałam się od rabaty i obiłam skrzynie folią a jutro zakup ziemi i sadzenie roślinek..... już nie mogę doczekać się efektu, bo baaaardzo mi się chciało tych skrzyń

Fotek z przeróbek już dziś nie zrobiłam, bo byłam baaardzo zmęczona....postaram się cyknąć jutro rano....ale utrwaliłam tęczę...... intensywna, podwójna i piękna

Dziękuję za kciuki, bardzo się przydadzą, bo sporo pracy przede mną...... dziś udało mi się wreszcie zacząć
Przemku u mnie poprzedniej zimy wyginęło większość krokusów, tej jesieni będę uzupełniała.
Przy Twoich figurach faktycznie otoczenie musi być skromne i w miarę płaskie, żeby nie odciągało uwagi i nie zasłaniało takich pięknych widoczków
Jacku..... bo chyba ogrodnik nie może żyć bez przeróbek
Posłonek to jeden krzak, jest ogromny i zajmuje mi mnóstwo miejsca na skalniaku...... w ogóle na skalniaku mam 3 kępy i bardzo sie porozrastały. Mimo, ze pięknie wygląda w słoneczny dzień, taka masa kwiatuszków, to chyba będę musiała się ich pozbyć.....
Grażynko dziękuję za kciuki
Robota faktycznie dosyć ciężka, ponieważ rabata całe jest usłana kamieniami...... praktycznie teraz niewiele ich widać, bo roślinki bardzo się rozrosły, ale każda roślina otoczona jest kamieniami..... Muszę wszystkie powyjmować, dziś już zaczęłam pracę...... ogródek wygląda jak pobojowisko
Ewuniu faktycznie roślinki bardzo się porozrastały. Mam nadzieję, że po przeróbce rabatka będzie się ładnie prezentowała
Eluniu roślinek wykopywanych jest całe mnóstwo
Mam nadzieję, ze uda mi się zrobić tak jak sobie wyobrażam i że efekt będzie przyjemny dla oka......zobaczymy
Aguniu dzięki za kibicowanie
Prace już dziś zaczęłam...... jestem umęczona....... najgorsze to usuwanie kamieni, a jest ich ogrom...... bolą mnie łapki a ogród wygląda jak pobojowisko..... trawnik zasłany porozrzucanymi kamieniami i stertami roślin.....
Na dodatek dziś przyszły 2 zamówione skrzynie na taras i byłam rozdarta, bo chętnie robiłabym i jedno i drugie
Fotek z przeróbek już dziś nie zrobiłam, bo byłam baaardzo zmęczona....postaram się cyknąć jutro rano....ale utrwaliłam tęczę...... intensywna, podwójna i piękna

- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Agnieszko dziś miałyśmy podobne widoczki tęczowe.
Ciekawa jestem jak ta nowa rabata będzie wyglądała, czekam na zdjęcia z przeróbek.
jeśli będziesz chciała to mogę Ci podesłać po kawałku żółtej i różowej delospermy.
Ciekawa jestem jak ta nowa rabata będzie wyglądała, czekam na zdjęcia z przeróbek.
jeśli będziesz chciała to mogę Ci podesłać po kawałku żółtej i różowej delospermy.
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie Aguś, taka gratisowa tęcza była niedawno nad Łodzią
nareszcie te skrzynie....... już sobie wyobrażam jak się cieszysz
czekam na fotki efektów skrzynianych, też bym chciała

nareszcie te skrzynie....... już sobie wyobrażam jak się cieszysz
czekam na fotki efektów skrzynianych, też bym chciała
Pozdrawiam, Agata.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
zatrzymałam się na chwilę przy tej tęczy
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgubiłam Cię niechcący
A ominęłyby mnie widoki bajecznie kolorowego ogrodu
Zaczynam się zastanawiać nad ściółkowaniem, bo z pieleniem nie nadążam
Róże na pewno nie, irysy też, ale trawy i piwonie chyba by to zniosły.
Zaczynam się zastanawiać nad ściółkowaniem, bo z pieleniem nie nadążam
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Trzymam kciuki za wszystkie pomysły
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aguś a mogłabyś mi napisać po co te tabletki nadmanganianu do clemków?
Roboty w toku to Ty jesteś pewnie padnięta ale i szczęśliwa
Trzymam kciukasy za rychłe, zadowalajace ukończenie
Ależ Ci się zbiegło tych radości, przeróbka i możliwość zakupu nowych roślin i skrzynki. Teraz tylko praca, praca i podziwianie efektu
U mnie też pojawiły się skrzynki
Roboty w toku to Ty jesteś pewnie padnięta ale i szczęśliwa
Trzymam kciukasy za rychłe, zadowalajace ukończenie
Ależ Ci się zbiegło tych radości, przeróbka i możliwość zakupu nowych roślin i skrzynki. Teraz tylko praca, praca i podziwianie efektu
U mnie też pojawiły się skrzynki
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny