Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Agnieszko.Gdybym nie miała czereśni to ślinotok dotarłby do Ciebie a tak spokojnie,spokojnie.
Rozumiem chęć przebudowy rabatki-ja też kocham róże i inne kwiatuchy gdy wydobywają się z zielonego tła.
Taki busz od gory do dołu jest fascynujący zwłaszcza jak ładnie się dobierze kolory krzewów i iglaków.Trzymam więc kciuki za udane aranżacje.\pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

[quote="AGNESS]Przemku dziękuję :D Każdy ogród jest piękny, każdy w swoim własnym stylu.... u Ciebie nie mogę się przestać zachwycać figurami z krokusików.... to dla mnie znak rozpoznawczy Twojego ogrodu.... niesamowicie oryginalny :D [/quote]
W tym roku muszę pomyśleć o nowym nasadzeniu bo panda się trochę zniszczyła. O ptaku nie wspomnę. Krokusy są piękne, ale muszę uważać, żeby ich bezpośrednie otoczenie nie było zarośnięte. Oczywiście problem stanowi też mokre lato i zmienna zima...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Rabata do przeróbki wygląda ładnie więc po przeróbce będzie jeszcze lepsza ;:108 I nie dziwię Ci się, że przerabiasz; rabaty typowo bylinowe wymagają przeróbek, bo po kilku latach nie są już takie, jak na początku. Stale przerabiam jakieś rabaty.
Posłonek pokazany razem z goździkiem to jeden krzak? Faktycznie duży :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To faktycznie szykuje się gruba robota.
Przewrócenie wszystkiego do góry nogami wymaga sporo siły i czasu, nie wspominając o kasie.
Więc też trzymam kciuki, żeby wszystko się udało jak sobie zaplanowałaś. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Śliczna rabata, gęsta kolorowa i zielona ;:215
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś , jak będziesz zmieniać nasadzenia to roślinki pakuj i ślij do mnie ;:306 a tak na poważnie :lol: doskonale Cię rozumiem ... raz że najwyższa pora zacząć sobie robić wygody a dwa ,przez lata rabata się opatrzyła więc trzeba coś z tym fantem zrobić ,wiem , że wyjdzie cacko ;:196 będę zaglądać i podglądać ;:224
Słoneczka życzę :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agnieszko, plan na rabatę masz boski - bardzo w stylu moich własnych preferencji... kibicuję Ci bardzo i będę podglądać zmiany... kiedy chcesz ruszyć, bo nie doczytałam? Takie nasadzenia zagwarantują Ci atrakcyjność rabaty przez cały rok... zresztą, Ty to dobrze wiesz :)
Pozdrawiam z lampką białego i dołem pogodowym :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu my czereśnię oblegamy jak szpaki :lol: są pyszne....
Dziękuję za kciuki, bardzo się przydadzą, bo sporo pracy przede mną...... dziś udało mi się wreszcie zacząć :D

Przemku u mnie poprzedniej zimy wyginęło większość krokusów, tej jesieni będę uzupełniała.
Przy Twoich figurach faktycznie otoczenie musi być skromne i w miarę płaskie, żeby nie odciągało uwagi i nie zasłaniało takich pięknych widoczków :D

Jacku..... bo chyba ogrodnik nie może żyć bez przeróbek ;:224 :lol:
Posłonek to jeden krzak, jest ogromny i zajmuje mi mnóstwo miejsca na skalniaku...... w ogóle na skalniaku mam 3 kępy i bardzo sie porozrastały. Mimo, ze pięknie wygląda w słoneczny dzień, taka masa kwiatuszków, to chyba będę musiała się ich pozbyć.....

Grażynko dziękuję za kciuki ;:196
Robota faktycznie dosyć ciężka, ponieważ rabata całe jest usłana kamieniami...... praktycznie teraz niewiele ich widać, bo roślinki bardzo się rozrosły, ale każda roślina otoczona jest kamieniami..... Muszę wszystkie powyjmować, dziś już zaczęłam pracę...... ogródek wygląda jak pobojowisko :roll:

Ewuniu faktycznie roślinki bardzo się porozrastały. Mam nadzieję, że po przeróbce rabatka będzie się ładnie prezentowała :D

Eluniu roślinek wykopywanych jest całe mnóstwo :lol: Dziś już sąsiadka zabrała pełną taczkę , a to dopiero początek prac :roll: Jutro ma przyjść po kolejną porcję :D
Mam nadzieję, ze uda mi się zrobić tak jak sobie wyobrażam i że efekt będzie przyjemny dla oka......zobaczymy 8-) :lol:

Aguniu dzięki za kibicowanie ;:196 mam nadzieję, że efektem się nie rozczarujemy :roll:
Prace już dziś zaczęłam...... jestem umęczona....... najgorsze to usuwanie kamieni, a jest ich ogrom...... bolą mnie łapki a ogród wygląda jak pobojowisko..... trawnik zasłany porozrzucanymi kamieniami i stertami roślin.....
Na dodatek dziś przyszły 2 zamówione skrzynie na taras i byłam rozdarta, bo chętnie robiłabym i jedno i drugie :;230 Ale tylko na chwilę oderwałam się od rabaty i obiłam skrzynie folią a jutro zakup ziemi i sadzenie roślinek..... już nie mogę doczekać się efektu, bo baaaardzo mi się chciało tych skrzyń 8-) :lol:

Fotek z przeróbek już dziś nie zrobiłam, bo byłam baaardzo zmęczona....postaram się cyknąć jutro rano....ale utrwaliłam tęczę...... intensywna, podwójna i piękna :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko dziś miałyśmy podobne widoczki tęczowe.
Ciekawa jestem jak ta nowa rabata będzie wyglądała, czekam na zdjęcia z przeróbek.
jeśli będziesz chciała to mogę Ci podesłać po kawałku żółtej i różowej delospermy.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

No właśnie Aguś, taka gratisowa tęcza była niedawno nad Łodzią ;:oj

nareszcie te skrzynie....... już sobie wyobrażam jak się cieszysz

czekam na fotki efektów skrzynianych, też bym chciała ;:145 ;:145
Pozdrawiam, Agata.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

zatrzymałam się na chwilę przy tej tęczy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zgubiłam Cię niechcący :roll: A ominęłyby mnie widoki bajecznie kolorowego ogrodu :D
Zaczynam się zastanawiać nad ściółkowaniem, bo z pieleniem nie nadążam :( Róże na pewno nie, irysy też, ale trawy i piwonie chyba by to zniosły.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:138 ŚLICZNA TĘCZA
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga..... tęcza jest zapowiedzią ładnej pogody... czego Ci życzę podczas ogromu prac ogrodowych. :tan :tan :tan
Trzymam kciuki za wszystkie pomysły :D , ale i tak wiem ,że po zmianach będzie jeszcze piękniej. ;:168
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aguś a mogłabyś mi napisać po co te tabletki nadmanganianu do clemków?
Roboty w toku to Ty jesteś pewnie padnięta ale i szczęśliwa :D
Trzymam kciukasy za rychłe, zadowalajace ukończenie
Ależ Ci się zbiegło tych radości, przeróbka i możliwość zakupu nowych roślin i skrzynki. Teraz tylko praca, praca i podziwianie efektu
U mnie też pojawiły się skrzynki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”