Ogród działkowy w Maksie II
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród działkowy w Maksie II
Witaj Mirko
Poznałyśmy się na spotkaniu FO w styczniu w Bydgoszczy
Mam nadzieję że w tym roku szpaki nie zaatakują Ci Twojej czereśni . 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witajcie !
Bogusiu, mam cichą nadzieję, że nie zawiodę się na moim perukowcu i zakwitnie tak jak marzę, ogromnymi wiechami peruczek.
Oczywiście, że pamiętam Ciebie Elu
Ja swoje zrobiłam. Teraz tylko słonka potrzeba, aby nabrały koloru i smaku.
Bogusiu, mam cichą nadzieję, że nie zawiodę się na moim perukowcu i zakwitnie tak jak marzę, ogromnymi wiechami peruczek.
Oczywiście, że pamiętam Ciebie Elu
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Mireczko, u Ciebie jak zwykle pięknie. Pogoda temu sprzyja, w ostatni "długi weekend" byłem w Twoich okolicach, ale to za jakiś czas w moim wątku foto (jak znajdę chwilę na uporządkowanie zdjęć). Mimo małej ilości czasu prace posuwają się do przodu, byle tak dalej.
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mireczko, gdzieś Ty się podziewasz? Ładna pogoda więc pewnie na działeczce siedzicie całymi tygodniami... Odezwij się kochana żebyśmy wiedzieli że wszystko ok.
- Mirabela
- 1000p

Już jestem Moje drogie Koleżanki i Koledzy. Niestety nie udało się uratować mojej teściowej i odeszła 6.06.
Od 9.06. jestem na działce. I nie wiedziałam od czego zacząć. Chwasty między kwiatkami. Całe szczęście, że wszystko przeżyło. Moja sąsiadeczka podjęła się opieki kwiatków i dotrzymała słowa. Wszystkie kwiaty pięknie rozrośnięte, kwitnące. I rozpoczęłam od zrobienia fotek .

Bogusiu miałaś rację, że perukowiec zakwitnie. Obecnie ma peruczki i jest śliczny.

Nie wspomnę o różach. Są urodziwe i przepięknie pachnące.

Od 9.06. jestem na działce. I nie wiedziałam od czego zacząć. Chwasty między kwiatkami. Całe szczęście, że wszystko przeżyło. Moja sąsiadeczka podjęła się opieki kwiatków i dotrzymała słowa. Wszystkie kwiaty pięknie rozrośnięte, kwitnące. I rozpoczęłam od zrobienia fotek .

Bogusiu miałaś rację, że perukowiec zakwitnie. Obecnie ma peruczki i jest śliczny.

Nie wspomnę o różach. Są urodziwe i przepięknie pachnące.

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mirko!...przykro mi...przyjmij wyrazy współczucia.
Piękne róże, pozdrawiam cieplutko!

Piękne róże, pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Mirabela
- 1000p

Dziękuje Bogusiu. Ten dzisiejszy upał strasznie dokuczał wszystkim. Mało, że nie spałam prawie nic w nocy to musieliśmy być w mieście kilka spraw pozałatwiać.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Mirko bardzo mi przykro z powodu teściowej
A działka - kwiatuszki cudne
róże masz śliczne no i ten żylistek - chyba się skuszę na takiego 
A działka - kwiatuszki cudne
- justyna_gl

Mireczko, tak mi przykro z powodu teściowej. Uściskaj Mirka od nas.
Kwiatuszki masz przepiękne, róże cudowne...
Kwiatuszki masz przepiękne, róże cudowne...
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Przyjmij najszczersze wyrazy współczucia.
Mirko przepięknie jak mówisz kwitnie Ci perukowiec.
Mój też kwitnie co roku, obficie, tylko jak pisałam mam te odmianę, która po kwitnieniu nie zawiązuje peruczek. Niestety
. Nieświadomie ją kupiłam.
Obsypany jest kwieciem co roku, a potem one zasychają i znikają. Ale chociaż liście ma ładne:).
W pakach wygląda tak samo jak TWój - stad ta moja zła przepowiednia, która się nie spełniła:). I dobrze!
No a Twoje roże - ta bladoróżowa CUDO!
Mirko przepięknie jak mówisz kwitnie Ci perukowiec.
Mój też kwitnie co roku, obficie, tylko jak pisałam mam te odmianę, która po kwitnieniu nie zawiązuje peruczek. Niestety
Obsypany jest kwieciem co roku, a potem one zasychają i znikają. Ale chociaż liście ma ładne:).
W pakach wygląda tak samo jak TWój - stad ta moja zła przepowiednia, która się nie spełniła:). I dobrze!
No a Twoje roże - ta bladoróżowa CUDO!
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
witaj Mirko z powrotem - kiedyś my dołączymy do naszych bliskich - takie jest życie - cieszmy się nim ile sie da ...
Taty nie mam już trzeci miesiąc a wczoraj .... zadzwoniłem do niego
jeszcze nie skasowałem numeru i ... wybrałem pomyłkowo ... tak sobie myślę - upomniał się, bo nie zadzwoniłem w Dzień Ojca 
Taty nie mam już trzeci miesiąc a wczoraj .... zadzwoniłem do niego
- Mirabela
- 1000p

Bardzo dziękuję Andrzeju za odwiedziny i krzepiące słowo. Na pewno coś w tym jest.
Dzisiaj wróciliśmy do domu. Ulewa od bladego świtu jak się patrzy . Trochę w mieszkanku trzeba od czasu do czasu ogarnąć i za kilka dni jedziemy na działkę. Trochę fotek mam z ogrodu.
- przeceniona różyczka parkowa. Miała kwiaty , zgadzają się ze zdjęciem na etykiecie.
- już ją miałam The Fairy-okrywowa
- lobelia
- i jeszcze jedną udało mi się zdobyć hortensję. Mam nadzieję, że zakwitnie w tym sezonie.
A to początki kwitnienia hortensji o podobnych kwiatach do Anabelli tylko w różowym kolorze

Nie uwierzycie, ale kaktusik zakwitł już po raz drugi

Skrętnik o przepięknych kwiatkach
- skrętnik Samba
Maki

Dzisiaj wróciliśmy do domu. Ulewa od bladego świtu jak się patrzy . Trochę w mieszkanku trzeba od czasu do czasu ogarnąć i za kilka dni jedziemy na działkę. Trochę fotek mam z ogrodu.
- przeceniona różyczka parkowa. Miała kwiaty , zgadzają się ze zdjęciem na etykiecie.
- już ją miałam The Fairy-okrywowa
- lobelia
- i jeszcze jedną udało mi się zdobyć hortensję. Mam nadzieję, że zakwitnie w tym sezonie.A to początki kwitnienia hortensji o podobnych kwiatach do Anabelli tylko w różowym kolorze

Nie uwierzycie, ale kaktusik zakwitł już po raz drugi

Skrętnik o przepięknych kwiatkach
- skrętnik SambaMaki

- justyna_gl

Kurczaki, a ja zapomniałam wysiać maków...
Zebrałam nasionka z tego co dostałam od Ciebie w zeszłym roku. Muszę sobie gdzieś zapisać żeby wysiać w przyszłym. A wysiewasz je bezpośrednio do gruntu czy robisz rozsadę?
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Mirabelko maczki rewelacyjne! Ty tez lubujesz w skrętnikach? Niedawno je poznałam i rozglądam się, bo są naprawde przepiękne! Twój jest śliczny!
- Mirabela
- 1000p

Jak miło, że do mnie zajrzałyście Dziewczynki
Skrętnika dostałam od Milenki i od Ciebie Justynko. Spodziewam się , że i Twój lada dzień zakwitnie.
Pokażę , jak zabezpieczam fotel na tarasie przed kotem.

Justynko, maki wysiej jeszcze teraz i zaznacz patyczkami krąg gdzie są wysiane i zostaw przez zimę. Szybciej wzejdą wiosną i zakwitną. Nie lubią przesadzania.
Po południe było bez deszczu , więc wybraliśmy się na spacer rowerkami . Pierwszy raz w tym sezonie.

Skrętnika dostałam od Milenki i od Ciebie Justynko. Spodziewam się , że i Twój lada dzień zakwitnie.
Pokażę , jak zabezpieczam fotel na tarasie przed kotem.

Justynko, maki wysiej jeszcze teraz i zaznacz patyczkami krąg gdzie są wysiane i zostaw przez zimę. Szybciej wzejdą wiosną i zakwitną. Nie lubią przesadzania.
Po południe było bez deszczu , więc wybraliśmy się na spacer rowerkami . Pierwszy raz w tym sezonie.