Witajcie
Dziewczyny przecież ZAWSZE jest nad nami gwiaździste niebo

czasem tylko nie widzimy gwiazd ale one tam są
Dorotko,cieszę się że Ci się podobają, uwielbiam je!
Marylko do uporządkowanego dużo mu brakuje, chwasty mają w tym roku istny bal
Aniu, tak, przestrzeń jest duża, lubię taką. I ta swoboda
Marysiu, szerokość tunelu to ok. 4,5m, zbudowano go na stelażu namiotu wojskowego NS 6. Mariuszowi tak się spodobał jego montaż (zakonserwował go i pomalował), stwierdził, że zimą kupimy następny stelaż.
Renatka widziałam dziś rano w drodze do Płocka wiele połamanych gałęzi i kilka drzew
Ten biały irys to chyba mój ulubiony, piękny jest.
Wczoraj w Gulczewie spadł grad wielkości orzecha, Teściowi porobił dziury w tunelu foliowym.
Co do ogrodu to mam duże plany na ten rok, jednak powoli pogoda je niestety weryfikuje. Mój dom położony jest na działce o pow. ok. 7 ha. Wydzierżawiłam ją, pozostawiając sobie ok 0,5 ha. Czy wiecie jak pięknie pachnie i wygląda kilkadziesiąt hektarów kwitnącego rzepaku aż po horyzont

Tutaj mam dom, zabudowania gospodarskie, ogród (stara część) i nową część, która powstała rok temu. Zajmuje ok. 1000 mkw. Tu jest warzywnik, tunel foliowy, truskawki, maliny. Na ok. 600 mkw. zasialiśmy trawę. Chciałabym założyć tu rabatę, skalniak. W tym roku zrobiłam już kilkadziesiąt różnych nasadzeń owocowych i ozdobnych. Z ozdobnych mam 20 nowych hortensji i jestem ogromnie ciekawa jak sobie dadzą u mnie radę.